Eija Nevanpää ja Pauliina Vastamäki tekevät toista kertaa yhdessä kenttänäytösohjelman koreografian.
Kuinka mones kenttäohjelmakoreografia tämä on?
Tämä on toinen kerta kun tehdään yhdessä kenttänäytösohjelman koreografiaa. Ensimmäinen koreografia tehtiin 2022 Tampereen Suomi Gymnaestradaan
Mistä lähdette liikkeelle ja saatte inspiraatiota koreografian suunnittelussa?
Teema yleensä vain ”tulee” mieleen; ehkä se saa alkunsa jostain ajatuksista ja ideoista, mitä on pyöritellyt mielessä jo pidemmän aikaa ja haluaa kertoa ne tarinaksi. Sopivan musiikin löytäminen on yksi tärkeimmistä vaiheista.
Mitkä ovat tärkeimmät asiat kenttäohjelmassa ja sen suunnittelussa?
Löytää vahva teema ohjelmalle, joka vetoaa myös kohderyhmänä oleviin voimistelijoihin, sekä luoda ohjelma, jonka esittämisestä osallistujat nauttivat. Kenttäohjelman teko vaatii monessa vaiheessa kykyä visioida liikkeitä ja kuvioita mielessään, koska näitä ei isossa mittakaavassa pääse käytännössä kokeilemaan ennen yhteisharjoitusta.
Mitä itse koreografeina odotatte eniten tulevalta projektilta ja itse tapahtumalta?
Ihana päästä taas luomaan jotain uutta, ja odotan innostuneiden osallistujien kohtaamista ja yhteisöllisyyden tunnetta, jonka kenttänäytöksen tekeminen luo. Odotan myös mitä saamme luotua, mahdollisesti jotain ihan uutta ja ennen näkemätöntä.
Onko antaa joku vihje tulevasta ohjelmasta?
Luvassa on jotain ennennäkemätöntä kenttäohjelmissa.
Mikä on oma paras muisto voimistelun suurtapahtumista?
Eija: Ensimmäinen World Gymnaestrada, johon osallistuin 10-vuotiaana Amsterdamissa 1991. Unohtumaton voimisteluelämys!
Pauliina: Itse muistan Berliinin Gymnaestradan vuodelta 1995, jossa ensimmäisen kerran kokeilimme akroa, ymmärtämättä vielä silloin että siitä tulisi joskus meille ihan kilpalaji 😊. Suomesta mieleen on jäänyt esim. Sun Lahti -tapahtuma.
Eijan ja Pauliinan ohjelma
Taito-/temppuohjelma akrobatiavoimistelun sekä muiden permantolajien harrastajille.