Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa -webinaari

27.4.2021 |

Urheilijan tavoitteena on pystyä harjoittelemaan tehokkaasti, palautua harjoittelusta mahdollisimman hyvin ja pysyä terveenä. Tässä urheilijaa tukee hyvin koostettu ruokavalio. Voimistelun ja muiden esteettisten urheilulajien ravitsemuksen erityispiirteisiin keskittyvä Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa -webinaari järjestetään lauantaina 12.6.2021 klo 12-15.30. Webinaari on ensisijaisesti suunnattu valmentajille, mutta mukaan ovat tervetulleita niin urheilijat, urheilijoiden vanhemmat kuin muutkin aiheesta kiinnostuneet.

Seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden esityksiä urheilijan ravitsemuksesta ja pureudutaan erityisesti siihen, mitkä ovat esteettisten lajien erityisvaatimukset ravitsemukseen liittyen ja kuinka niihin vastataan käytännössä. Asiantuntijoina seminaarissa toimivat Laura Manner (Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijat Ry:n varapuheenjohtaja ja Suomen Olympiakomitean urheiluravitsemuksen asiantuntija), Elisa Neuvonen (lääkäri, Itä-Suomen yliopisto), Maria Lankinen (Ravitsemustieteiden dosentti, Itä-Suomen yliopisto), Veera Kainulainen (Terve voimistelija -asiantuntija, Suomen Voimisteluliitto).

"Ravitsemus on iso osa kaikkien urheilijoiden arkea, harjoittelua ja palautumista. Esteettisissä lajeissa haasteena on usein suuri harjoitustuntien määrä viikkotasolla, minkä vuoksi ruokarytmiä on tärkeää suunnitella ennakkoon. Osaa esteettisten lajien urheilijoista mietityttävät myös lajien fyysiset vaatimukset sekä oma kehonkuva. Työskennellessäni esteettisten lajien urheilijoiden kanssa haluan varmistaa, että riittävä energiansaanti sekä edellytykset kasvaa ja kehittyä normaalisti toteutuvat urheilijan jokapäiväisessä arjessa", kertoo Laura Manner.  

Seminaari huipentuu paneelikeskusteluun, jossa kokemuksensa jakavat asiantuntijoiden ohella myös voimistelijat, valmentajat ja vanhemmat. Paneelikeskusteluun osallistuu rytmisen voimistelun entinen huippu-urheilija Jouki Tikkanen sekä OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen.

Webinaari järjestetään yhteistyössä Suomen Voimisteluliiton, Suomen Urheiluravitsemuksen asiantuntijat Ry:n, Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion Reippaan Voimistelijoiden kanssa.

”Kuopio on tunnettu korkealaatuisesta ravitsemustieteen koulutuksesta ja tutkimuksesta, joten halusimme nostaa ravitsemusteeman esiin myös Kuopiossa järjestettävien Voimistelupäivien yhteydessä. Valitettavasti Voimistelupäiviä jouduttiin siirtämään, mutta olemme todella iloisia, että tämä seminaari päästään toteuttamaan”, kertoo Maria Lankinen, järjestelytoimikunnan jäsen.

Seminaarin hinta on 30€ ja Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijoille 20€. Voimisteluliiton jäsenseurat voivat ostaa myös seuralipun hintaan 100€. Seuralippu sisältää 10 osallistumiskoodia. Ilmoittaudu webinaariin 31.5.2021 mennessä. Ilmoittautumaan pääset tästä.