UEG:n tekninen komitea kokousti Helsingissä

10.6.2019 |

Suomi isännöi viikonloppuna Euroopan voimisteluliiton UEG:n teknisten komiteoiden kokousta. Naisten telinevoimistelun teknisen komitean suomalaisjäsen Marja Räisänen emännöi eurooppalaisia kollegoitaan komitean kokoustaessa olympiavalintajärjestelmän muutoksista, tulevista European Games kisoista MInskissä sekä sääntökirjauudistuksista, jotka astuvat voimaan Tokion olympialaisten jälkeen. Ohjelmassa oli myös Tapio Korjuksen esitys Kuortaneen valmennuskeskuksesta ja rakenteilla olevasta telinevoimisteluhallista sekä lyhyt livevideointi Voimistelupäivien tunnelmasta. 

Tiivis kokousrupeama alkoi torstaina laivamatkalla Tukholmaan, jossa oli lyhyt tapaaminen Ruotsin liiton edustajien kanssa ennen paluumatkaa. Lauantaina ja sunnuntaina kokouksessa olivat mukana lisäksi kansainvälisen Voimisteluliiton FIG:n naisten telinevoimistelun ja miesten telinevoimistelun komiteoiden puheenjohtajat Donatella Sacchi ja Arturs Mickevics. Lauantain illalliselle osallistui Suomen Voimisteluliiton johtoa.  

- "Viikonloppu sujui erinomaisesti. Tärkeiden voimisteluasioiden lisäksi kokousväki ehti lyhyesti nauttia kauniin kesäisestä Helsingistä ja Tukholmasta. Uskon, että heille jäi hyvä mielikuva maastamme. Erityisesti ihasteltiin Suomen vihreyttä, puhtautta ja valoisuutta sekä suomalaisten osaamista järjestää niin kongresseja kuin suuria voimistelutapahtumia", Marja Räisänen kertoo ja jatkaa

- "Tällaisten kokousten järjestäminen on tärkeää, jotta voimme tuoda esille maamme mahdollisuudet esimerkiksi tulevaisuuden tapahtumajärjestäjänä. Suomi olisi sopiva paikka järjestää esimerkiksi koulutuksia, leirejä ja kilpailuja. Kokousten yhteydessä on myös mahdollisuus esitellä kansallista toimintaa, käydä keskusteluja maallemme tärkeistä asioista ja luoda kontakteja."

Marja Räisänen tuli valituksi vuonna 2018 UEG:n naisten telinevoimistelun teknisen komitean jäseneksi jatkaen Satu Murtosen 12 vuoden ansioitunutta työtä. Luottamustehtävä tuo maahamme ajantasaisen tiedon lajin kansainvälisistä suunnitelmista ja mahdollistaa niihin vaikuttamisen. Laaja kansainvälinen voimisteluverkosto parantaa myös yhteistyön mahdollisuuksia muun muassa valmennus- ja kilpailutoiminnassa. 

Komiteat ovat merkittävässä roolissa eurooppalaisten arvokilpailujen suunnittelussa ja järjestelyissä, joten tällainen osaaminen alkaa Suomessa olla erittäin vankkaa. Näköalapaikkaa ja verkostoa laajentaa se, että UEG:n naisten telinevoimistelun tekninen komitea tekee tiivistä yhteistyötä vastaavan miesten komitean kanssa sekä myös kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n vastaavien komiteoiden kanssa.

 

Seuraan kerran kansainvälisiin luottamustehtäviin valitaan edustajia vuosina 2020 ja 2021.