Terve Voimistelija


Terve Voimistelija -maailman päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten valmentajien osaamista terveyttä tukevasta harjoittelusta ja juurruttaa se pysyväksi käytänteeksi heidän valmennukseen. Kokonaisvaltaisen valmennuksen, terveellisten elämäntapojen, monipuolisen harjoittelun sekä ennaltaehkäisevän terveydenhuollon materiaalien lisäksi, Terve Voimistelija -maailmasta löytyy materiaaleja turvallisen harjoitteluympäristön sekä -kulttuurin luomiseen. 

Terve Voimistelija -materiaalit pohjautuvat osittain Terve Urheilija -ohjelmaan. Voimisteluliiton luomat uudet Terve Voimistelija -materiaalit ovat luotu erityisesti voimistelijoiden käyttöön. Materiaalit ovat jaoteltu viiden kategorian alle, jotka ovat kokonaisvaltainen valmennus, terveelliset elämäntavat, monipuolinen harjoittelu, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto sekä terveyttä tukeva toimintakulttuuri. 

Sivuilta löytyy Voimisteluliiton omia materiaaleja, muiden tahojen tekemiä materiaaleja sekä aihealueeseen liittyviä artikkeleita tai tutkimuksia. 

"Tavoitteena terve voimistelija."
Syksyn 2020 Terve voimistelija -viikkojen uutisiin pääset tutustumaan alta:

- Huippu-urheilijat unen ja ruutuajan merkitystä miettimässä
- Puhutaan menkoista
- Ravinto harrastajan arjessa
- Terve voimistelija fysioterapeuttiverkoston keskiössä