Kilpailu

Kilpa-aerobicissa kilpaillaan naisten ja tyttöjen ja miesten ja poikien sarjoissa yksilöinä, sekapareina, kolmen urheilijan joukkueina ja viiden urheilijan ryhminä. Kilpailutasoja on kaksi: SM-sarja ja kilpasarja.

 

Kansalliset kilpailut

SM- ja Kilpasarjojen mestaruuskilpailut 

Kilpa-aerobicin Suomen mestaruuksista kilpaillaan seniorisarjassa sekä sarjoissa AG2 (15-17-vuotiaat) ja AG1 (12-14-vuotiaat). Kilpasarjojen mestaruuksista kilpaillaan luokissa 2-6, ND-sarjassa (9-11-vuotiaat) sekä AeroDance-sarjassa. SM- ja kilpasarjojen mestaruuskilpailujen yhteydessä voidaan järjestää myös Stara-tapahtuma.

Aerobicin Cup-kiertueesta on luovuttu toistaiseksi. Seurat voiva halutessaa käyttää järjestämissään kilpailuissa Cup-nimeä, mutta erillisiä cup-pisteitä eivät kilpailut kerrytä. 

 

Kansainväliset kilpailut

Maailmanmestaruuskilpailut ja Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailuiden edustusjoukkueet valitaan rankingpisteiden ja karsintakilpailujen perusteella. Valintajärjestelmää tarkennetaan aina kilpailukohtaisesti.

Vuoden 2021 arvokilpailujen valintakriteerit on luettavissa täällä.

World Cup -kilpailut ovat kansainvälisesti erittäin arvostettu vuotuinen sarja kilpailuja, joihin osallistuvat kaikkien maiden parhaat kilpailijat mahdollisuuksien mukaan. World Cup -kilpailuista finalistit ansaitsevat pisteitä ja suurimman pistemäärän kerännyt urheilija voittaa rahapalkinnon. Kilpailujen taso on erittäin kova ja siksi Suomestakin lähetetään kilpailuihin vain ne urheilijat, jotka täyttävät lajiasiantuntijaryhmän asettamat pisterajat.

Seurat ovat vapaita osallistumaan kaikille avoimiin kansainvälisiin Open-kilpailuihin, joissa ei ole rajoitettua osallistujamäärää. Jos osallistujamäärä on rajoitettu, lajiasiantuntijaryhmä valitsee kilpailijat. Lajiasiantuntijaryhmä suosittelee, että World Cupin yhteydessä järjestettäviin Open-kilpailuihin lähetettäisiin vain rinkiurheilijoita.

HUOM! Seurojen tulee aina ilmoittaa liittoon lajipäällikölle osallistumisestaan kansainvälisiin kilpailuihin!