Hyppää sisältöön

Kansainväliset kilpailut

Kilpa-aerobicissa kilpaillaan kansainvälisesti seurakilpailuissa, maailmancupissa, EM-kilpailuissa ja MM-kilpailuissa sekä World Games -kilpailuissa.

Naisten ryhmä kilpa-aerobicin MM-kilpailuissa 2016.

World Games -kilpailut järjestetään neljän vuoden välein, aina kesäolympialaisia seuraavana vuonna. Suomi ansaitsi historiallisesti paikan vuoden 2022 World Games -kilpailuihin senioreiden ryhmän sijoittuessa 5. sijalle Bakun MM-kilpailuissa toukokuussa 2021.

Maailmanmestaruuskilpailut ja Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään vuoro vuosin, MM-kilpailut aina parillisina vuosina ja EM-kilpailut parittomina. Kilpailuiden edustus valitaan rankingpisteiden ja karsintakilpailujen perusteella kilpailukohtaisesti arvokilpailujen valintakriteereiden mukaisesti.

Arvokilpailujen valintakriteerit 2021

World Cup -kilpailut ovat kansainvälisesti erittäin arvostettu vuotuinen sarja kilpailuja, joihin osallistuvat kaikkien maiden parhaat kilpailijat mahdollisuuksien mukaan. World Cup -kilpailuista finalistit ansaitsevat pisteitä ja suurimman pistemäärän kerännyt urheilija voittaa rahapalkinnon. Kilpailujen taso on erittäin kova ja kilpailuihin valitaan urheilijat kilpailumenestyksen perusteella. 

Open- ja Club Meeting -kilpailut Seurat ovat vapaita osallistumaan kaikille avoimiin kansainvälisiin Open- sekä Club Meeting -kilpailuihin, joissa ei ole rajoitettua osallistujamäärää. Jos osallistujamäärä on rajoitettu, lajin kehittämisryhmä LAR valitsee kilpailijat. LAR suosittelee, että World Cupin yhteydessä järjestettäviin Open-kilpailuihin lähetettäisiin vain rinkiurheilijoita.

HUOM! Seurojen tulee aina ilmoittaa liittoon lajipäällikölle osallistumisestaan kansainvälisiin kilpailuihin!

Haku