Hyppää sisältöön

Tuomarikoulutusjärjestelmä

Kilpa-aerobicin tuomarikoulutusjärjestelmä on neliportainen:

TASO 1 Arvituomari (Stara-tapahtumat)
TASO 2 Kilpasarjojen tuomari (tekniikka- ja taiteellisuustuomari)
TASO 3 SM-tuomari (tekniikka-, taiteellisuus-, vaikeus- ja päätuomari)
TASO 4 Brevet- eli kansainvälinen tuomari

Tuomarikoulutus aloitetaan osallistumalla 1-tason koulutukseen (Arvi), joka suoritetaan verkkokoulutuksena. Arvikoulutuksen jälkeen voi osallistua 2-tason koulutukseen ja siitä portaittain edeten, halutessaan kansainväliseksi tuomariksi asti.

Suomen Voimisteluliitto järjestää kansalliset tuomarikoulutukset Suomessa. Seurat voivat myös tilata lajivastaavalta koulutuksia tilauskurssina omaan seuraan tai yhteistyössä 1-2 muun seuran kanssa.

Tuomarikoulutukseen voi osallistua aikaisintaan sinä vuonna kun täyttää 15-vuotta, ja tuomarikortti astuu voimaan kun tuomari on vähintään 15-vuotias. Tuomarikoulutuksen päätteeksi on koe, joka tulee olla hyväksytysti läpäisty, jotta voi toimia tuomarina.

Tulevat tuomarikoulutukset löydät koulutushausta

Tuomarien tulee seurata aktiivisesti lajin kehitystä ja olla perillä sääntöihin liittyvistä muutoksista, päivityksistä ja tarkennuksista. Tuomareille järjestetään vuosittain tuomariseminaareja kilpailukausien alussa ja niihin on suositeltavaa jokaisen tuomarin osallistua.

Voidakseen toimia tuomarina tuomarilla tulee olla voimassa oleva kilpa-aerobicin tuomarikortti ja tuomarilisenssi. Tuomarikortti uusitaan joka 4. vuosi eli aina olympiadin vaihtuessa ja tuomarilisenssi vuosittain (lisenssikausi 1.9.-31.8.).

Lue tarkemmin tuomarikoulutuksesta ja tuomarina toimimisesta kilpa-aerobicin tuomariohjesäännöstä, jotka löydät materiaalipankista.

Haku