Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lajin kehittämisryhmä (LAR) tiedottaa ja ajankohtaiset, joulukuu
20.12.2022

Lajin kehittämisryhmä (LAR) tiedottaa ja ajankohtaiset, joulukuu

Tähän uutiseen on koottu lajin kehittämisryhmän (LAR) loppuvuoden päätökset ja tärkeitä tiedotusluontoisia asioita.

Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit 2023

Rytmisen voimistelun maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit vuodelle 2023 on hyväksytty. Valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) on hyväksynyt maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit (EM/MM/Universiadit).

Lisäksi lajin kehittämisryhmä (LAR) on päivittänyt ja hyväksynyt muita KV – kilpailuja koskevat kriteerit, jotka löytyvät samasta liitteestä maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien jälkeen.

Linkki 2023 maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteereihin

Naisten maajoukkue 2023

Lajin kehittämisryhmä on nimennyt rytmisen voimistelun naisten maajoukkueeseen (joukkue) 8 voimistelijaa:

Thea Haiba (Elise), Vera Jokinen (Elise), Aurora Pohjanvirta (OVO), Viliina Sipilä (Elise), Alisa Karpenko (Elise), Anni Olkkonen (Elise), Nea Kapiainen (SVS Vantaa) ja Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa).

Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti maajoukkueen kokoonpano tarkistetaan vuosittain ja haku maajoukkueeseen on auki arvokilpailujen jälkeen.  Vuoden 2023 EM – kilpailu järjestetään Bakussa Azerbaidzanissa 17.-21.5.2023 ja MM – kilpailu 23.-27.8.2023 Valenciassa, Espanjassa.

Työpaja lajikuttuurin kehittämiseksi

Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä järjestää lauantaina 21.1.2023 klo 14-16.00 avoimen tilaisuuden valmentajille, tuomareille ja seuratoimijoille Kisakallion Urheiluopistolla. Tule mukaan keskustelemaan ja kehittämään lajikulttuuria! Ilmoittautuminen 13.1.2023 mennessä.

Valmentajia, jotka ovat tulossa valmentajina leirille Kisakallioon, pyydetään myös ilmoittautumaan mukaan linkin kautta. Tilaisuus on maksuton ja leiriaikataulussa huomioidaan, että kaikilla on mahdollisuus osallistua myös työpajaan.

Tuomarikoulutukset

Rytmisen voimistelun tuomarikoulutuksia järjestetään tammikuussa. Lue uutinen ja ilmoittaudu ajoissa 12.1.2023 mennessä mukaan. Mahdolliset tiedustelut lajipäälliköltä sähköpostitse. Syksyllä 2023 järjestetään alustavan suunnitelman mukaan vain III – tason DB – koulutus (vartalonvaikeus).

Tarkennuksia ja muutoksia kilpailujärjestelmään

Rytmisen voimistelun kilpailu- ja tuomarisääntö sekä kilpailusäännön liite vuodelle 2023 on päivitetty. Liitteet löytyvät uuden materiaalipankin kautta; linkki kilpailusääntöön ja kilpailusäännön liitteeseen sekä tuomariohjesääntöön.

Edellä mainitut liitteet tulee lukea kokonaisuudessaan. Nettisivujen uutiseen on nostettu vain lajin kehittämisryhmän (LAR) tekemät keskeisimmät muutokset ja tarkennukset.

Timanttitestit, kevät 2023

Kevään ensimmäinen Timanttimerkkitesti järjestetään Tampereella 4.2.2023. Testiin voi osallistua myös zoomin välityksellä valmentajan kanssa seuran salilta. Lue lisää merkkijärjestelmän sivuilta. Sivuilta löytyy linkki, jonka kautta seurat voivat hakea järjestettäväkseen Timanttimerkkitestiä. Merkkijärjestelmä on osa rytmisen voimistelun kilpailujärjestelmää ja merkkisuoritukset tulee huolehtia kuntoon kauden alussa ennen kilpailuihin ilmoittautumista.

  • Paikka: Tampere, Ikurin liikuntahalli
  • Aika: lämmittely 14.30-15.00, testi 15-17.00
  • Järjestäjä: Tampereen Sisu
  • Ilmoittautuminen 24.1.2023 mennessä  Lyyti – järjestelmän kautta.

Timanttitestien (live/zoom) osallistumismaksu on 20€ / voimistelija, poikkeuksena testitilaisuudet, joissa voi suorittaa vain 1-2 liikettä (voimistelijoille, joilla on vain 1-2 liikettä suorittamatta). Näiden testien hinta on 1-2 liikettä suorittavilta 10€ / voimistelija.

 

Kuva: Heikki Mitikka

Haku