Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun MM-kilpailut tulevana viikonloppuna: voittaako Suomi taas kultaa?
23.11.2022

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut tulevana viikonloppuna: voittaako Suomi taas kultaa?

Joukkuevoimistelun maajoukkue

Joukkuevoimistelun MM-kisat ovat Itävallassa 24.-27.11.2022

Suomen edustajat MM-kisoissa ovat Gloria (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat) Minetit (Sport Club Vantaa, Tampereen Sisu, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion) ja OVO Team (Olarin Voimistelijat). 

Syksyllä käydyissä MM-valintakilpailussa naisten sarjan voiton vei Gloria, toiseksi tuli Minetit  ja kolmanneksi OVO Team

Fanit kysyvät: Miten valmistautuminen on sujunut?

Fanit lähettivät Instagramin kautta kysymyksiä joukkueille. Heitä kiinnosti tietää, miten valmistautuminen on sujunut, jännittääkö kilpailut, miten usein joukkue treenaa ja mitkä MM-kilpailut ovat jääneet parhaiten mieleen. Lopuksi joukkueet lähettävät terveisiä faneille. Tässä joukkueiden vastauksia:

Gloria

”MM-valmistautuminen on sujunut hyvin, ollaan treenattu tosi kovaa ja hiottu osia ja tarkennuksia ohjelmaan että saadaan onnistuminen kisamatolla.”

”Me treenataan viisi kertaa viikossa plus aamutreenit. Huippufiilikset MM-kisoista, kiva taas päästä ulkomaille koko joukkueen voimin, meillä on ihan huippujoukkuehenki, on tosi kiva mennä MM-kisoihin.”

”Pieni, hyvä jännitys, joka kuuluu asiaa. Meitä auttaa se, että tehdään salilla onnistuneita toistoja, ja meidän superhyvä yhteishenki, saamme toisistamme voimaa.”

”Viime koti-MM-kisat olivat huippu kokemus, hallilla superhyvä fiilis, kaikki kannustivat kaikkia, se toi ihanan yhteisöllisyyden fiiliksen.”

”Kiitos paljon tsempeistä!”

Ohjelmasta

”Pieni tulitikkutyttö -teemainen ohjelmamme on pääpiirteittäin sama kuin kevätkaudella, ja nyt tavoitteena on näyttää ohjelma parhaassa mahdollisessa kunnossa sekä luoda katsojalle elämys”, kertoo Glorian kapteeni Laura Airila.

Lue Laura Airilan haastattelu: Laura Airilalle urheilu on elämäntapa ja voimistelu tapa koetella omia rajoja

OVO Team

”Valmistautuminen on sujunut hyvin, olemme saaneet ohjelmaa tosi paljon eteenpäin ja tehty viimeiset muutokset, että oltaisiin huippukunnossa MM-kisoissa.”

”Treenaamme 7-9 kertaa viikossa, maanantaina on vapaapäivä, tiistaina, torstaina ja lauantaina meillä on tuplatreenit, treenit kestää 3-4 tuntia kerrallaan.”

”MM-kisoista on tosi hyvät fiilikset, ollaan tosi innoissamme lähdössä sinne ja halutaan näyttää meidän uusi ohjelmamme, se on tosi kiva.”

”Ei jännitä kauheasti, totta kai pieni jännitys on aina hyvä. Siihen auttaa, kun miettii että rakastaa voimistelua ja haluaa näyttää parhaansa matolla. Yleensä jännitys lähtee viimeistään matolla pois, on sinne kuitenkin aina kiva mennä.”

”Parhaat MM-kisamuistot on molemmat kotimaan kisat, vuonna 2017 junnuissa ja viime vuonna sennuissa, niissä on aina hyvä fiilis kun on kotiyleisön edessä, ja 2019 kun voitettiin MM-pronssi. Muita parhaita muistoja on 2019 junioreiden maailmanmestaruus.”

”Terveiset kaikille pikkuvoimistelijoille ja kiitoksia kaikista kysymyksistä ja tsempeistä!”

Ohjelmasta

”Uutta ohjelmaa on ollut todella kivaa oppia ja päästä eläytymään uudenlaiseen ohjelmaan. Ohjelman teema on enkeli ja sen tarina rakentuu katsojan mielessä”, kertoo OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen.

Lue Aurora Kapasen haastattelu: Voimistelu kasvatti Aurorasta urheilijan sekä opetti positiivisen minäpuheen tärkeyden

Minetit

”MM-valmistautuminen on sujunut tosi hyvin, ollaan saatu vietyä ohjelmaa eteenpäin ja ollaan valmiita MM-kisoihin. ”

”Treenataan normaalisti noin kahdeksan kertaa viikossa. ”

”Ollaan lähdössä hyvillä fiiliksillä kohti MM-kisoja ja odotetaan niitä jo kovasti.”

”Meillä jokaisella on oma tapansa, miten jännitystä lievittää. Kaikkia varmasti jännittää. ”

”Parhaita MM-kisamuistoja on 2019 Espanjassa.”

”Nämä ovat minun ekat MM-kisat, hyvillä fiiliksillä ja odotan innolla!”

”Kiitokset kaikista tsempeistä ja kannustuksesta!”

Ohjelmasta

”Uusi koreografiamme on erilainen ja vaativampi kuin aiempi ohjelmamme, joten sitä on ollut kivaa työstää. Ohjelmamme teemana on elämä filminauhana, joka kertoo elämän eri hetkistä ja muistoista, jotka tallentuvat jokaisen omalle filminauhalle”, kertoo Minettien kapteeni Sanni Hartman.

Lue Sanni Hartmanin haastattelu: Minettien kapteeni tähtää kirkkaimmalle huipulle ja nauttii mahdollisuudesta kehittyä jatkuvasti

Aikataulu ja lisätietoa

Tulevissa MM-kilpailuissa on mukana aikuisten sarjassa 26 joukkuetta 15 eri maasta. Naisten sarjan kilpailut alkavat lauantaina klo 16.30 Suomen aikaa, nuorten sarjan karsinta on klo 14. Finaali alkaa sunnuntaina klo 13.45 (nuoret) ja klo 15 (aikuiset).

Nuorten sarjassa Suomea edustavat OVO Junior Team (Olarin Voimistelijat), Minetit Junior (Tampereen Sisu) ja Sanix Valens Junior (Lahjan Tytöt).  

Seuraa kisoja Voimistelun kanavissa sekä kilpailujen Instagramissa ja Facebookissa. 

Tietoa livestriimistä julkaistaan tulossivulla >>

 

 

 

Haku