Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, kesäkuu 2024
17.06.2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, kesäkuu 2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä (LAR) kokoontui kevätkauden viimeiseen kokoukseensa 14.6. Kokous järjestettiin etäkokouksena, johon kaikki kehittämisryhmän jäsenet osallistuivat. Tästä uutisesta löydät tiedot käsitellyistä ja ajankohtaisista asioista sekä tehdyistä päätöksistä.  

Edustusjoukkuevalinnat akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailuihin 2024 

Valmentaja-, tuomari- ja joukkueenjohtajavalinnat syksyn 2024 MM- ja WAGC-kilpailuihin on tehty. LAR on nimennyt edustusjoukkueeseen/delegaatioon seuraavat henkilöt seuraaviin tehtäviin: 

WAGC-/Nuorten MM-kilpailut 

  • Valmentajat: Ivan Nasonov ja Lotta Nuppola 
  • Tuomari: Janina Niemi 
  • Joukkueenjohtaja: Hanna Tyrmi 
  • Vieras/huoltaja: Maiju Lehtinen 

Aikuisten MM-kilpailut 

  • Valmentaja/joukkueenjohtaja: Lotta Nuppola 

Urheilijavalinnoista LAR on tiedottanut edellisessä LAR tiedottaa -uutisessa, jonka jälkeen trio Grahn, Nummi ja Ranta-Maunus (Palokan Ilo, voimistelu ja liikunta) on valitettavasti joutunut vetäytymään kilpailusta.

Akrobatiavoimistelun EM- ja EAGC-kilpailujen 2025 valintakriteerit ja -menettely 

Valintakriteerit ja -menettely EM- ja EAGC-kilpailuihin julkaistaan ehdollisena vielä kesäkuun 2024 aikana. Valintakriteerit ja -menettely vahvistetaan kokonaisuudessaan elokuussa, kun VAR on ne hyväksynyt. 

Kilpailujärjestelmän uudistus ja syksyllä 2024 voimaan astuvat kilpailujärjestelmä- ja sääntömuutokset 

Kehittämisryhmä työstää parhaillaan laajaa kilpailujärjestelmän uudistusta. Uudistunut kilpailujärjestelmä on tarkoitus ottaa kokonaisuudessaan käyttöön vuoden 2025 aikana. 

LAR päätti kokouksessaan seuraavista 1.9.2024 alkaen voimaan astuvista sääntömuutoksista: 

  • 2.–3. luokkien uudet liiketaulukot otetaan käyttöön syksyllä 2024. Liiketaulukot on lisätty materiaalipankkiin.
  • 2.–3. luokkien yksilöliikkeiden vaikeusarvoksi keskiarvo, kuten ylemmissä luokissa. 
  • AcroCompanion-ohjelma otetaan käyttöön syksyllä 2024 2. ja 3. luokissa. Syksyllä luokkien 2–3 kisakorttien täyttämiseen voi vaihtoehtoisesti käyttää FIG:n Tariff Sheetin suomennettua versiota. 1.1.2025 alkaen luokkien 2–3 kisakortit tulee täyttää ainoastaan AcroCompanionilla.  

Kehittämisryhmä on tiedottanut aiemmin 1.9.2024 voimaan astuvista kilpailujärjestelmä- ja sääntömuutoksista. Tiedotetut muutokset löytyvät toukokuun LAR tiedottaa -uutisesta. Kaikki muutokset tullaan päivittämään sääntöihin viimeistään elokuun 2024 aikana.  

Muut asiat

Kokouksessa keskusteltiin lisäksi tuomariohjesäännöstä ja lajikohtaisista kilpailujen järjestämisohjeista. Päivitetty tuomariohjesääntö ja lajikohtaiset kilpailujen järjestämisohjeet tullaan julkaisemaan elokuun 2024 aikana.  

Kehittämisryhmä kommentoi hallituksen taloustyöryhmän työstämää osallistumis- ja järjestämismaksu-uudistamisen kokonaisuutta. 

Voimisteluliitossa on tänä keväänä käynnistynyt kehitysprosessi, jonka tavoitteena on tukea Suomeen muuttaneiden valmentajien integroitumista valmennuskulttuuriimme ryhmäcoachingin avulla. Aiheeseen liittyvä uutinen tiedoksi seuroille: Ryhmäcoaching-prosessi tueksi Suomeen muuttaneille valmentajille ja heidän esihenkilöilleen 

LAR:n seuraava kokous järjestetään 10.-11.8.2024 lähitapaamisena.

Haku