Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, toukokuu 21.5.2024
21.05.2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, toukokuu 21.5.2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmän (LAR) kokous järjestettiin tiistaina 21.5.2024 etäyhteydellä. Tästä uutisesta löydät tiedot käsitellyistä ja ajankohtaisista asioista sekä tehdyistä päätöksistä. 

Kokoukseen osallistuivat kaikki kehittämisryhmän jäsenet. Akrobatiavoimistelun lajin kehittämisryhmän puheenjohtaja Lotta Nuppola ei ollut läsnä kokouksessa eikä osallistunut päätöksentekoon, kun LAR käsitteli edustusjoukkuevalintoja nuorten ja aikuisten MM-kilpailuihin. 

Edustusjoukkuevalinnat akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailuihin 2024 

Akrobatiavoimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) on nimennyt valintakriteerien ja -menettelyn sekä määräajassa tulleiden hakemusten perusteella World Age Group- kilpailujen edustusjoukkueeseen seuraavat kokoonpanot. 

WAGC (12–18-vuotiaat) 

  • WP 12–18 v.: Tilda Tyrmi ja Elsa Alho (Tampereen Sisu) 
  • WG 12–18 v.: Amanda Koivumaa, Angela Aarnio ja Venla Nieminen (Tampereen Sisu) 
  • WG 12–18 v.: Neela Grahn, Eveliina Nummi ja Aala Ranta-Maunus (Palokan Ilo, voimistelu ja liikunta) 

LAR on nimennyt valintakriteerien ja -menettelyn sekä määräajassa tulleiden hakemusten perusteella nuorten ja aikuisten MM-kilpailujen edustusjoukkueeseen seuraavat kokoonpanot. Kokoonpanojen valinnat on tehty ehdollisina edellyttäen kilpailukuntoisuusnäyttöä elokuun alussa ennen kilpailukutsun mukaista nominative entryä (14.8.2024). Valinnat vahvistetaan kilpailukuntoisuusnäytön perusteella. 

Nuorten MM-kilpailut (13–19-vuotiaat) 

  • WG 13-19 v.: Iina Niemelä, Niia Niemelä ja Aino Väätäinen (Akron Taika) 

Aikuisten MM-kilpailut (yli 15-vuotiaat) 

  • WG yli 15 v.: Anna Kivistö, Netta Nuppola ja Maisa Tatti (Akron Taika) 

Kehittämisryhmä valitsee edustusjoukkueeseen nimettävät valmentajat, joukkueenjohtajat ja tuomarit myöhemmin. Valinnoista keskustellaan ensin edustusjoukkueeseen nimettyjen urheilijoiden seurojen kanssa. Henkilöiden lopullinen kokonaislukumäärä tulee olla tiedossa kilpailukutsun mukaisessa definitive entryssä (12.6.2024). 

Akrobatiavoimistelun EM- ja EAGC-kilpailujen 2025 valintakriteerit ja -menettely

Akrobatiavoimistelun EAGC- ja EM- kilpailut järjestetään Luxemburgissa 10.-13.4.2025 ja 16.-20.4.2025.

Kehittämisryhmä keskusteli vuoden 2025 Age Group- ja arvokilpailujen valintakriteereistä ja -menettelystä. LAR on päättänyt alustavasti, että seuraavat syksyn 2024 kotimaan luokkakilpailut toimivat näyttökilpailuina vuoden 2025 EM- ja EAGC-kilpailuihin:

  • Akrobatiavoimistelun luokkakilpailut 2.-3.11.2024 (järjestävä seura: Turun Urheiluliitto Voimistelu) 
  • Akrobatiavoimistelun luokkakilpailut 9.-10.11.2024 (järjestävä seura: Tampereen Voimistelijat) 
  • Akrobatiavoimistelun luokkakilpailut 23.-24.11.2024 (järjestävä seura: Espoon Telinetaiturit) 

Tarkemmat valintakriteerit ja -menettely julkaistaan kesäkuun 2024 aikana. Valintakriteerit ja -menettely, mukaan lukien näyttökilpailut vahvistetaan kokonaisuudessaan, kun VAR on ne hyväksynyt.

Euroopan Voimisteluliiton leiri ja valmentajakoulutus Bulgariassa 

Euroopan Voimisteluliitto järjestää akrobatiavoimistelun voimistelijoille ja valmentajille suunnatun leirin 13.-19.8.2024 Kranevossa, Bulgariassa. Leirin yhteydessä järjestetään myös valmentajakoulutusta.    

Leiri on suunnattu kaiken tasoisille voimistelijoille ja valmentajille. Suomesta leirille voidaan lähettää 10 voimistelijaa. Leirille osallistutaan vain valmentajan kanssa. Leirille voi osallistua myös valmentajia ilman omia voimistelijoita. 

Kiinnostuneita seuroja pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus ja ilmoittautumaan lajivastaavalle (emmi.kuronen@voimistelu.fi) mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 2.6.2024.   

Tarkemmat tiedot leiriin ja hakumenettelyyn liittyen löytyvät uutisesta ja leirikutsusta. 

Haku