Hyppää sisältöön

Hyppää mukaan Rope Skippingin maailmaan!

Rope skipping on kaiken ikäisille sopiva laji, jossa suoritetaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja narulla hyppien. Narulla voidaan tehdä paljon erilaisia liikkeitä: temppuja, nopeushyppelyitä ja yhteistyöhyppyjä. Rope skipping on myös kansainvälinen kilpailulaji.

Rope skippingissä on erilaisia hyppelymuotoja:

Single Rope, eli yksin hyppely, suoritetaan lyhyellä narulla, jota hyppii yleensä yksi henkilö. Joissain hypyissä hyppijöitä voi kuitenkin olla kaksi tai jopa useampia. 
Long Rope tarkoittaa yhtä pitkää narua, jota pyörittää kaksi henkilöä. Hyppijöitä voi olla yksi tai useampia. Pitkän narun sisällä voi hyppiä myös single-naruilla, jolloin vaikeustaso nousee.  
Double Dutch on tekniikka, jossa pyöritetään kahta pitkää narua. Hyppijöitä voi olla yksi tai useampia. Tämä tekniikka on vaikeustasoltaan haastavampi kuin Single Rope ja Long Rope.

Voimisteluseurat tarjoavat Rope Skipping -tunteja, lyhytkursseja ja kokeilukertoja. Lajin harjoittelu alkaa yleensä opettelemalla perushyppyjä, joiden avulla voi kehittää koordinaatiota ja kuntoa kohti vaativampia hyppyjä. Harrastuksessa voi käyttää myös omaa luovuutta ja keksiä uusia tapoja hyppiä myös itse. 

Rope Skippingin aloittamiseen tarvitaan vain lenkkarit ja tasainen alusta sisällä tai ulkona, ja naru. Oikean mittainen naru on jalan alta vietynä kainalosta kainaloon. Narun materiaalilla ei ole väliä, mutta muovisella narulla hyppääminen on kevyttä.

Löydä lähin seura

Voimisteluseurat lähelläsi tarjoavat laadukkaita, edullisia ja monipuolisia tunteja voimistelun, tanssin ja ryhmäliikunnan parissa!

Löydä seura

Haku