Suomen kenttäohjelmakokonaisuus 

Kenttäohjelmia esitetään World Gymnaestradassa Bregenzissä, Casino Stadionilla maanantaina, tiistaina ja torstaina kello 13-17 välillä. Suomesta Itävaltaan viedään yksi kenttäohjelmakokonaisuus, jossa nähdään Suomi Gymnaestradan yhteisohjelmista #oonhyväjustnäin sekä Elämän voima sekä myöhemmin opeteltava yhteinen päätös, johon osallistuvat molempien ohjelmien voimistelijat. Ohjelmia harjoitellaan alustavan aikataulun mukaan maanantaina ja tiistaina. Alla lyhyet kuvaukset näistä ohjelmista. 


Finaali
Kenttäohjelmakokonaisuuden päättää molempien ohjelmien esiintyjien yhteinen finaali, joka tulee mukailemaan Suomi Gymnaestradan finaalin ideaa. Tällä kertaa muodostetaan todennäköisesti yksi puu ja siihen lehtiä/kukkia.

 

Puun voimistelijoilla (suurin osa Elämän voima -ohjelman osallistujista) tulee säilymään samat liikkeet kuin Turussakin. Pieni osa tulee muodostamaan puun lehtiä, ja näihin voimistelijoihin ollaan erikseen yhteydessä. #oonhyväjustnäin -ohjelman tanssijat muodostavat puuhun lehden tai kukkia, ja heidän liikkeensä uusitaan. Ohjeet kaikkiin muutoksiin pyritään lähettämään seuroille maaliskuun alkuun mennessä. Finaalia harjoiteltiin 18.5. yhteisharjoituksessa.

 

#oonhyväjustnäin

Tanssi nuorille, yli 12-vuotiaille tytöille ja pojille, koreografeina Nea Vallin ja Riikka Kuusipohja

Vauhdikas ja energinen tanssin kenttänäytös käsittelee nuorten itsetuntoa nykypäivän sosiaalisen median pyörteissä. Esitys peräänkuuluttaa aitoutta, itsevarmuutta sekä luonnollisuutta. Se on samalla myös kannanotto some-kiusaamista vastaan. Tämän esityksen tarkoitus on saada nuorten ääntä kuuluviin nostamalla aihetta esiin tanssin ja sosiaalisen median avulla. Jokaisen nuoren tulisi saada onnistumisen kokemuksia ja tuntea yhteenkuuluvuutta sekä tanssin parissa että somen syövereissä. Olemme arvokkaita juuri sellaisina kuin olemme.

Koreografiassa yhdistellään katutansseja ja jazztanssia. Esitys soveltuu monentasoisille ja -ikäisille tanssijoille. Ohjelmassa on kaksi roolia, joista toisessa (chattaajat) keskitytään perustanssitekniikkaan, tehdään paljon toistoja ja käytetään tasaiskuisia rytmejä. Toisessa roolissa (postaajat) on haasteellisempaa liikekieltä ja nopeampia sarjoja, jotka vaativat tanssijalta hyvää fyysistä kuntoa sekä vahvaa ilmaisua.


Elämän voima

Tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille aikuisille naisille, koreografina Riikka Virkajärvi-Johnson

Tässä ohjelmassa ei ole säästelty tunteen paloa, vaan pyritty sanomaan se voimistellen. Ohjelmassa luodaankin perinteisillä välineillä voimakasta, intohimoista, herkkää ja arvokasta tanssillista voimistelua.

Ohjelma jakautuu kahteen rooliin, helpompaan ja vaikeampaan. Välineenä ohjelmassa on kapulat (vaikeampi rooli) ja kehärumpu (helpompi rooli). Kapuloiden kanssa voimistelu vaatii hyvää tanssillisen voimistelun tekniikkaa sekä hyvää rytmitajua. Kehärumpuja käyttävillä pitää puolestaan olla hallussaan voimistelun perustekniikka.