Hyppää sisältöön
Home » World Gymnaestrada 2023

World Gymnaestrada

Lähde mukaan kansainväliseen voimistelun suurtapahtumaan World Gymnaestradaan Hollannin Amsterdamiin 30.7. – 5.8.2023.

Kansainvälinen voimistelun suurtapahtuma Amsterdamissa

Lähde mukaan elämykselliseen World Gymnaestradaan Hollannin Amsterdamiin 30.7. – 5.8.2023. 
Ota yhteyttä oman voimisteluseurasi yhteyshenkilöön.
Seurojen yhteyshenkilöt Gympit 28.11.2022

World Gymnaestrada on maailmanlaajuinen, ei-kilpailullinen, joka neljäs vuosi järjestettävä tapahtuma ihan jokaiselle taitotasosta riippumatta. Gymnaestrada pulppuaa iloisia kohtaamisia, rentoa fiilistä, huikeaa elämystä – lähdetään joukolla osallistumaan tähän ainutlaatuiseen kansainväliseen tapahtumaan.

Ensimmäinen World Gymnaestrada pidettiin Hollannin Rotterdamissa vuonna 1953. Nyt Gymnaestrada palaa juurilleen, kun 17. World Gymnaestrada on jälleen Hollannissa. Lue lisää tapahtumasta ja tapahtumakaupungista täältä (linkki avautuu tapahtumasivulle).

Suomella on ollut delegaatio jokaisessa World Gymnaestradassa. Amsterdamissa vuonna 1991 järjestettyyn Gymnaestradaan osallistui reilut 2300 suomalaista. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että ensi kesänä ennätys menee rikki, sillä jo peräti 2400 suomalaista on alustavasti ilmoittautunut tapahtumaan. Ilmoittautumiset tehdään oman seuran Gympin kautta 15.12. mennessä. Ole yhteydessä omaan seuraasi.

Gymnaestrada-viikko käynnistyy avajaisilla sunnuntaina 30.7. ja päättyy päätösjuhlaan lauantaina 5.8. Viikon aikana nähdään hallinäytöksiä, kenttänäytöksiä, iltanäytöksiä, FIG Gaala, esiintymisiä ulkolavoilla sekä paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Keskeisiä tapahtumapaikkoja ovat RAI-Messukeskus ja Olympiastadion.

Ketkä voivat osallistua?

World Gymnaestradaan voivat osallistua Voimisteluliiton jäsenseurojen jäsenet: voimistelijat, tanssijat, harrastajat, ryhmäliikkujat, kilpailijat ja huiput. Kaikilla tulee olla Voimisteluliiton lisenssi, vähintään harrastelisenssi. Lisenssin lisäksi jokaisen osallistujan tulee tilata osallistujapassi ja huolehtia kaikki tarvittavat vakuutuksensa kuntoon.

Suosittelemme kansainväliseen tapahtumaan osallistumista 12 vuotta täyttäneille. Joka tapauksessa seura vastaa siitä, että alaikäisillä osallistujilla on riittävästi huoltajia mukana tapahtumassa. Suosittelemme ainakin 2 huoltajaa 10 alaikäistä kohden.

Osallistuminen Amsterdamin Gymnaestradaan ei edellytä sitä, että olisi osallistunut Tampereen Gymnaestradaan. Myös uudet voimistelijat ovat tervetulleita mukaan, myös kenttäohjelmiin.

Miten voi osallistua?

Seurat, ryhmät, osallistujat voivat valita mihin haluavat ilmoittautua tai hakea mukaan.  Liian tiukkaa ohjelmaa ei kannata rakentaa, vaan jättää aikaa myös muiden esitysten katsomiseen, tunnelmasta nauttimiseen, kaupunkiin tutustumiseen ja ohjeisohjelmaan retkineen tms.

Suomen kenttänäytös koostuu seuraavista ohjelmista: Ystäväni, elämäni (Eerika Laalo-Häikiö), Kirkkaat vedet (Hannele Ahlqvist & Marja Kallioniemi), Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi (Hymy Larimo-Tullila). Yhteisohjelmien kertauskurssi ohjaajille ja valmentajille on lauantaina 21.1. ja yhteisharjoitus kaikille ko. ohjelmiin ilmoittautuneille voimistelijoille lauantaina 27.5. 
Ohjelmien esitysjärjestystä ei ole vielä päätetty. Todennäköisesti tulemme Amsterdamissa kaikki (= kaikkien kolmen ohjelman voimistelijat) yhtä aikaa olympiastadionin kentälle. Ohjelmat käydään esittämässä kentän nurmella toisten odottaessa vuoroaan valmiina nurmen laidalla. Lopuksi mahdollisesti yhteinen finaalikuvio. Tämä kaikki 15 min. sisällä. 

Suomen hallinäytöksiä

Seurat tai esim. lähiseurat yhdessä voivat esittää 10 tai 15 minuutin hallinäytöskokonaisuuden. Hallinäytöksen tulee olla aina kokonaisuus, jossa ohjelmat kytkeytyvät samaan teemaan. Kokonaisuudessa voi olla eri lajeja ja/tai eri ikäisiä voimistelijoita tms. Hallinäytöksiä haettiin alustavien ilmoittautumisten yhteydessä. Hakijoihin on oltu erikseen yhteydessä – ja valinnat on vahvistettu. Jokainen hallinäytös esitetään tapahtumassa kolmeen kertaan (ma-pe).

Pohjolan ilta -näytös

Suomi on mukana Pohjolan ilta -näytöksessä, jonka koordinointivastuu on tällä kertaa Tanskalla. Näytökseen viedään Suomesta Laura Virkkulan seniorvoimistelijoille laatima Elämä on matka -yhteisohjelma. Tämä ohjelma (kuten kenttäohjelmakin) toteutuu, mikäli siihen ilmoittautuu riittävä määrä voimistelijoita. Kertauskurssi ja yhteisharjoitus kuten kenttänäytöksellä.
Lisäksi Pohjolan iltaan omilla seuraohjelmillaan esiintymään hakeneisiin seuroihin on oltu erikseen yhteydessä. Tavoitteena on monipuoliset ja laadukkaat ohjelmat edustamassa suomalaista voimistelua yhteispohjoismaisessa näytöksessä. Pohjolan ilta -näytös esitetään torstai-iltana 3.8. klo 20.30. 

FIG Gaala -näytös

Suomi on valittu esiintymään FIG Gaalassa. Suomesta gaalassa nähdään tanssillista voimistelua Vantaan Voimisteluseuran Ajattomat ja Ajattomat Jr esittämänä. Koreografia on ryhmän Liisa Ahlqvist-Lehkosuo, Marita Haapasalo, Anu Kuusela, Laura Nihti, ja Hannele Ahlqvist käsialaa. FIG Gaala esitetään kahdesti perjantai-iltana 4.8. ja kerran lauantai-aamuna 5.8. 

Kaupunkilavoilla seurat voivat lisäksi esiintyä omilla ohjelmillaan (5-15 min. per show). 

World Team on kansainvälinen kenttäohjelma, johon kaikki eri puolilta maailmaa voivat osallistua. World Team -ohjelma esitetään näillä näkyminen kahdesti: kenttäohjelmien yhteydessä ja päätösjuhlassa. 

Mitä osallistuminen maksaa?

Osallistujapassit

Jokainen osallistuja tarvitsee osallistujapassin (paitsi alle 4-vuotiaat). Passin hinta on noin 300 € sisältäen osallistumisoikeuden, vapaan pääsyn Gymnaestradan tapahtumiin lukuun ottamatta iltanäytöksiä, julkisilla kulkuvälineillä liikkumisen kaupungissa tapahtuman ajan sekä sisäänpääsyn illanviettoihin. Passi ei sisällä majoitusta, aterioita eikä lippuja iltanäytöksiin.
Osallistujapassiin sisältyy liikkuminen julkisilla kulkuvälineillä kaupungissa eli osallistujat saavat erillisen GVB-monipäivälipun, joka on voimassa su 30.7. – la 5.8. Lipulla voi matkustaa GVB:n ratikoilla, busseilla ja metroilla (ei junissa) Amsterdamissa (Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol, Weesp).

Majoitus

Vaihtoehtoisesti voi majoittua koululla tai hotellissa. Majoitus ei sisälly osallistujapassiin, se varataan ja maksetaan erikseen.

Koulumajoitus

Koulumajoituksen (8 yötä, 29.7. – 6.8.) hinta on noin 205 € sisältäen aamiaiset (myös alle 4-v.).

Koulumajoittujien on mahdollista tilata tuotepaketti (hinta 85€), joka sisältää ilmapatjan, tyynyn, tyynynpäällisen ja huovan/viltin WG23-logolla.

Hotellimajoitus Järjestäjän kautta

Ilmoittautumisen yhteydessä voi valita hotellimajoituksen tapahtumajärjestäjän kautta. Valinnan yhteydessä esitetään toive hotellikategoriasta: kategoria A (85-100€), kategoria B (75-85€), kategoria C (60-75€). Hinnat ovat suuntaa-antavia, perustuvat minimi 8-yön majoituksiin 29.7. – 6.8. ja ovat per henkilö ja per yö kahden hengen huoneessa sis. aamupalan ja verot. Järjestäjä ei kuitenkaan voi taata, että kaikkia toiveita pystytään täyttämään. Järjestäjän kautta varatut hotellit sijaitsevat max 30 minuutin julkisen liikenteen matkan päässä tapahtumapaikoilta. Hotellit jaetaan/saa tietää alkuvuodesta 2023.

Hotellimajoitus Elämys Sportin kautta

Matkapaketit myynnissä nyt TÄSTÄ 
Elämys Sportin kautta voi varata matkapaketteja ajalle 29.7. – 6.8.  

Matkat Amsterdamiin 
Jokainen vastaa matkustuksestaan itse ja voi varata esim. lennot Amsterdamiin haluamallaan tavalla. Voimisteluliiton yhteistyökumppanin Elämys Sportin kautta on mahdollista varata paitsi hotellimajoitusta myös lentoja. 

Ateriat

Lounaat: 7 lounaan paketti maksaa noin 122,50 €.
Päivälliset: 7 päivällisen paketti maksaa noin 122,50 €.
Lounaiden ja päivällisten yhteispaketti maksaa noin 229,50 € (pakettiin sisältyy myös WG23-juomamuki).
Kaikki ateriat ovat ravitsevia, vaihtelevia, terveellisiä ja valmistettu paikallisista tuoreista tuotteista.
Hinnat ovat per henkilö ja sisältäen kaikki paikalliset verot.  

Suomen joukkueen marssiasu

Suomen delegaation edustaa malliston 2021 – 2024 Gymnaestradan marssivaatteissa
Tuotevalikoimaa on täydennetty hameella (ns. golfhame, jossa shortsit alla). 

Aikataulua

Sitovat ilmoittautumiset tapahtumaan seuroittain liittoon 15.12.2022
Esiintymisasutilaukset CHOPARilta 1. – 15.12.2022 
Yhteisohjelmien kertauskurssi ohjaajille ja valmentajille la 21.1.2023
Ensimmäiset laskut (= osallistujapassista 50%) seuroille ep 31.1.2023
Loppulaskut seuroille ep 15.5.2023
Yhteisohjelmien yhteisharjoitus kaikille voimistelijoille la 27.5.2023

World Gymnaestrada 30.7. – 5.8.2023

Hyvissä ajoin tehty osallistumispäätös tuo valmisteluihin suunnitelmallisuutta, tavoitteellisuutta ja yhteishenkeä.
Ota ohjelmat haltuun ja ryhdy kartuttamaan matkakassaa jo nyt.
Ota suunnaksi nyt Tampereen Gymnaestradan jälkeen Amsterdam 2023.  

Lue lisää Järjestäjän nettisivulta (sivu avautuu uuteen ikkunaan) 

 

Haku