Hyppää sisältöön
Home » World Gymnaestrada 2023

World Gymnaestrada

Lähde mukaan kansainväliseen voimistelun suurtapahtumaan World Gymnaestradaan Hollannin Amsterdamiin 30.7. – 5.8.2023.

Kansainvälinen voimistelun suurtapahtuma vuoden kuluttua Amsterdamissa

Lähde mukaan elämykselliseen World Gymnaestradaan Hollannin Amsterdamiin 30.7. – 5.8.2023

World Gymnaestrada on maailmanlaajuinen, ei-kilpailullinen, joka neljäs vuosi järjestettävä tapahtuma ihan jokaiselle taitotasosta riippumatta. Gymnaestrada pulppuaa iloisia kohtaamisia, rentoa fiilistä, huikeaa elämystä – lähdetään joukolla osallistumaan tähän ainutlaatuiseen kansainväliseen tapahtumaan.

Ensimmäinen World Gymnaestrada pidettiin Hollannin Rotterdamissa vuonna 1953. Nyt Gymnaestrada palaa juurilleen, kun 17. World Gymnaestrada on jälleen Hollannissa. Lue lisää tapahtumasta ja tapahtumakaupungista täältä (linkki avautuu tapahtumasivulle).

Suomella on ollut delegaatio jokaisessa World Gymnaestradassa. Amsterdamissa vuonna 1991 järjestettyyn Gymnaestradaan osallistui reilut 2300 suomalaista. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että ensi kesänä ennätys menee rikki, sillä jo peräti 2400 suomalaista on alustavasti ilmoittautunut tapahtumaan. Alustavat ilmoittautumiset tehdään oman seuran Gympin kautta nyt ja sitovat ilmoittautumiset joulukuussa. Ole yhteydessä omaan seuraasi.

Gymnaestrada-viikko käynnistyy avajaisilla sunnuntaina 30.7. ja päättyy päätösjuhlaan lauantaina 5.8. Viikon aikana on hallinäytöksiä, kenttänäytöksiä, iltanäytöksiä, FIG Gaala, esiintymisiä ulkolavoilla sekä paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Keskeisiä tapahtumapaikkoja ovat RAI-Messukeskus ja Olympiastadion.

 

Ketkä voivat osallistua?

World Gymnaestradaan voivat osallistua Voimisteluliiton jäsenseurojen jäsenet: voimistelijat, tanssijat, harrastajat, ryhmäliikkujat, kilpailijat ja huiput. Kaikilla tulee olla Voimisteluliiton lisenssi, vähintään harrastelisenssi. Lisäksi kaikkien osallistujien tulee huolehtia vakuutuksensa kuntoon. Suosittelemme kansainväliseen tapahtumaan osallistumista 12 vuotta täyttäneille. Joka tapauksessa seura vastaa siitä, että alaikäisillä osallistujilla on riittävästi huoltajia mukana tapahtumassa. Suosittelemme ainakin 2 huoltajaa 10 alaikäistä kohden.

Osallistuminen Amsterdamin Gymnaestradaan ei edellytä sitä, että olisi osallistunut Tampereen Gymnaestradaan. Myös uudet voimistelijat ovat tervetulleita mukaan, myös kenttäohjelmiin.

 

Miten voi osallistua?

Seurat, ryhmät, osallistujat voivat valita mihin haluavat ilmoittautua tai hakea mukaan.  Liian tiukkaa ohjelmaa ei kannata rakentaa, vaan jättää aikaa myös muiden esitysten katsomiseen, tunnelmasta nauttimiseen, kaupunkiin tutustumiseen ja ohjeisohjelmaan retkineen tms.

Suomen kenttänäytös koostuu seuraavista ohjelmista: Ystäväni, elämäni (Eerika Laalo-Häikiö), Kirkkaat vedet (Hannele Ahlqvist & Marja Kallioniemi), Millaisen tarinan kirjoitat elämällesi (Hymy Larimo-Tullila). Yhteisohjelmien kertauskurssi ohjaajille ja valmentajille on 21.1. ja yhteisharjoitus kaikille ko. ohjelmiin ilmoittautuneille voimisteljoille 27.5.

Suomen hallinäytöksiä

Seurat tai esim. lähiseurat yhdessä voivat hakea omaa 10 tai 15 minuutin hallinäytös kokonaisuutta. Hallinäytöksen tulee olla kokonaisuus, jossa ohjelmat kytkeytyvät samaan teemaan. Kokonaisuudessa voi olla eri lajeja ja/tai eri ikäisiä voimistelijoita tms. Hallinäytöksiä haetaan alustavien ilmoittautumisten yhteydessä ja mukaan tulee liittää video/nettilinkki ohjelmakokonaisuudesta. Tarvittaessa järjestetään etä-näyttöjä. Valinnat vahvistetaan syksyllä.

Pohjolan ilta -näytös

Suomi on mukana Pohjolan ilta -näytöksessä, jonka koordinointivastuu on tällä kertaa Tanskalla. Näytökseen viedään Suomesta Laura Virkkulan seniorvoimistelijoille laatima Elämä on matka -yhteisohjelma. Tämä ohjelma (kuten kenttäohjelmakin) toteutuu, mikäli siihen ilmoittautuu riittävä määrä voimistelijoita. Kertauskurssi ja yhteisharjoitus kuten kenttänäytöksellä.
Lisäksi seuroilla on mahdollisuus hakea esiintymään Pohjolan ilta -näytökseen omilla ohjelmillaan. Haemme suomalaista tyyliä edustavia, mielellään suomalaiseen musiikkiin tehtyjä ohjelmia, isoja/näyttäviä ryhmiä, hyvin harjoiteltuja koreografisia kokonaisuuksia esim. esittävää voimistelua, tanssillista voimistelua, joukkuevoimistelua, tanssia. Ohjelman kesto noin 3-4 minuuttia. Perustiedot ehdotetusta ohjelmasta tulee kirjata alustavaan ilmoittautumiseen ja liittää mukaan video/nettilinkki. Tarvittaessa järjestetään etä-näyttöjä. Valinnat vahvistetaan syksyllä.

FIG Gaala -näytös

Suomi on valittu mukaan FIG Gaalaan. Suomesta gaalassa nähdään tanssillista voimistelua Vantaan Voimisteluseuran Ajattomat ja Ajattomat Jr esittämänä. Koreografia on ryhmän Liisa Ahlqvist-Lehkosuo, Marita Haapasalo, Anu Kuusela, Laura Nihti, ja Hannele Ahlqvist käsialaa.

Kaupunkilavoille seurat voivat hakea esiintymään omilla ohjelmillaan (5-15 min. per show). Hakuohjeet tulossa myöhemmin.

World Team on kansainvälinen kenttäohjelma, johon kaikki eri puolilta maailmaa voivat osallistua.

 

Mitä osallistuminen maksaa?

 

Osallistujapassit

Jokainen osallistuja tarvitsee osallistujapassin. Passin hinta on noin 300 € sisältäen osallistumisoikeuden, vapaan pääsyn Gymnaestradan tapahtumiin lukuun ottamatta iltanäytöksiä, julkisilla kulkuvälineillä liikkumisen kaupungissa tapahtuman ajan sekä sisäänpääsyn illanviettoihin. Passi ei sisällä majoitusta, aterioita eikä lippuja iltanäytöksiin.

Majoitus

Vaihtoehtoisesti voi majoittua koululla tai hotellissa. Majoitus ei sisälly osallistujapassiin, se varataan ja maksetaan erikseen.

 

Koulumajoitus

Koulumajoituksen (8 yötä) hinta on noin 205 € sisältäen aamiaiset.

Koulumajoittujien on mahdollista tilata tuotepaketti (hinta 85€), joka sisältää ilmapatjat, tyynyn, tyynynpäällisen ja huovan/viltin WG23-logolla.

 

Hotellimajoitus Järjestäjän kautta

Ilmoittautumisen yhteydessä voi valita hotellimajoituksen tapahtumajärjestäjän kautta. Valinnan yhteydessä esitetään toive hotellikategoriasta: kategoria A (85-100€), kategoria B (75-85€), kategoria C (60-75€). Hinnat ovat suuntaa-antavia, perustuvat minimi 8-yön majoituksiin 29.7. – 8.8. ja ovat per henkilö ja per yö kahden hengen huoneessa sis. aamupalan ja verot. Järjestäjä ei kuitenkaan voi taata, että kaikkia toiveita pystytään täyttämään. Järjestäjän kautta varatut hotellit sijaitsevat max 30 minuutin julkisen liikenteen matkan päässä tapahtumapaikoilta. Hotellit jaetaan/saa tietää alkuvuodesta 2023.

 

Hotellimajoitus Elämys Sportin kautta


Elämys Sportin kautta voi ennakko varata majoituksia jo nyt. Ennakkovaraus linkki majoituksiin TÄSSÄ. Ennakkoilmoittautumisella voi varata ryhmälleen huoneet hotellista etukäteen ja Elämys Sport varaa kaikille ennakkovaraajille ryhmälentopaikat ensisijaisesti. Ennakkoilmoittautumisessa myydään vain 29.7. – 8.8. pakettia, eli päivää ennen kisoja ja paluumatkan päivän jälkeen. Lennot aukeavat varattavaksi syyskuun alussa, minkä jälkeen niitä tarjotaan ensiksi ensivaraajille ja vasta tämän jälkeen avataan matkapaketit yleiseen myyntiin.

 

Ateriat

Lounaat: 7 lounaan paketti maksaa 122,50 €.

Päivälliset: 7 päivällisen paketti maksaa 122,50 €.

Lounaiden ja päivällisten yhteispaketti maksaa 229,50 € (pakettiin sisältyy myös WG23-juomamuki).

Kaikki ateriat ovat ravitsevia, vaihtelevia, terveellisiä ja valmistettu paikallisista tuoreista tuotteista.

Hinnat ovat per henkilö ja sisältäen kaikki paikalliset verot.  

 

Suomen joukkueen marssiasu

Suomen delegaation edustaa malliston 2021 – 2024 Gymnaestradan marssivaatteissa. Tutustu, ihastu, tilaa. Takkiin on mahdollista painattaa myös oman seuran logo (kysy lisää Sanser).  Avajaisissa Suomen delegaation marssiasu on välttämätön eli kaikilla marssiin osallistuvilla tulee olla päällään yllä mainittu virallinen Suomen marssiasu. Jos ei hanki marssiasua, voi seurata marssia katsomosta käsin.

 

Aikataulua

Tiedote 1, marras-/joulukuu 2021

Alustavat ilmoittautumiset seuroilta liittoon 15.6.2022

Hallinäytösten haku 15.6.2022

Sitovat ilmoittautumiset seuroilta liittoon 15.12.2022

Yhteisohjelmien kertauskurssi ohjaajille ja valmentajille 21.1.2023

Ensimmäiset laskut (= osallistujapassista 50%) tammikuu 2023 (laskutetaan)

Loppulaskut huhtikuu 2023 (laskutetaan)

Yhteisohjelmien yhteisharjoitus kaikille voimistelijoille 27.5.2023

World Gymnaestrada 30.7. – 5.8.2023

Hyvissä ajoin tehty osallistumispäätös tuo valmisteluihin suunnitelmallisuutta, tavoitteellisuutta ja yhteishenkeä.
Ota ohjelmat haltuun ja ryhdy kartuttamaan matkakassaa jo nyt.
Ota suunnaksi nyt Tampereen Gymnaestradan jälkeen Amsterdam 2023.  

 

Haku