Dornbirn Special

Dornbirn Special on jatkoa Helsingin Gymnaestradassa lanseeratulle Midnight Sun Specialille, kenttäohjelmien iltanäytökselle. Näytös järjestetään keskiviikkona 10.7. kello 19 Birkenwiese Stadionilla Dornbirnissä, ja se sisältyy osallistujapassiin. Suomesta näytöksessä nähdään Energian ympäröimä -kenttäohjelma. Ohjelmaa ja näytöskokonaisuutta harjoitellaan alustavasti maanantaina ja tiistaina. 

Energian ympäröimä

Tanssillisen voimistelun ohjelma aikuisille ja vähintään yläkouluikäisille, koreografina Eerika Laalo-Häikiö.

Esitys on täynnä vauhtia, voimaa sekä voimistelun virtaavuutta, vahvoja tunteita unohtamatta. Liikekieli kiteytyy vartalon liikkeisiin, laajoihin liikeratoihin sekä vauhdikkaisiin hyppyihin ja siirtymisiin. Ohjelmassa on kaksi roolia, joissa molemmissa vaaditaan hyvää perusvoimistelutaitoa sekä kestävyyttä. Toinen rooleista tulee olemaan taitotasoltaan hieman helpompi. Vaikeammassa roolissa on puolestaan enemmän liikkuvuutta ja tasapainoa vaativia osioita.

Vaatimukset: Ohjelman kohderyhmänä ovat voimistelijat, jotka ovat esiintyneet ja/tai kilpailleet tanssillisen voimistelun ohjelmissa tai joukkuevoimistelussa. Voimistelijoiden tulee olla vähintään yläkouluiässä, yläikärajaa ei ole.

World Team

Kansainvälinen World Team -kenttäohjelma on toinen Helsingin Gymnaestradassa lanseeratuista uutuuksista, joka haluttiin tuoda myös seuraavaan Gymnaestradaan. World Team on kansainvälinen kenttäohjelma, johon ilmoittaudutaan sitovien ilmoittautumisten yhteydessä ja harjoitellaan itsenäisesti kotona. Ohjelma koostuu helpoista liikkeistä ja liikesarjoista, ja sitä harjoitellaan kahdesti yhdessä tapahtuman aikana. 

Ohjelma esitetään Dornbirn Special -kenttäohjelmanäytöksessä 10.7. sekä tapahtuman päättäjäisissä lauantaina 13.7. Helsingin Gymnaestradassa ohjelma keräsi yli 2 000 osallistujaa. Suuren alustavasti ohjelmaan ilmoittautuneiden määrän takia World Team tullaan todennäköisesti jakamaan kahteen osaan, niin että toiset esiintyvät Dornbirn Specialissa ja toiset päättäjäisissä. Tämän lisäksi World Teamin molemmat esitykset nähdään torstain kenttäkokonaisuudessa.

Ohjelmaan voi osallistua ihan kuka tahansa, joko yksin tai ryhmän kanssa! Esiintymisasuna toimii T-paita, joka tilataan sitovien ilmoittautumisten yhteydessä sekä omat farkut. Ohjelma on hyvä opetella jo Suomessa, opetusvideo on ladattavissa täältä.