Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Vinkkejä ja uudistuksia vuoden 2024 kilpailujen järjestäjille
12.01.2024

Vinkkejä ja uudistuksia vuoden 2024 kilpailujen järjestäjille

Voimistelussa järjestetään vuosittain noin 200 erilaista ja eritasoista kilpailutapahtumaa. Kilpailujen järjestämisoikeutta seurat voivat hakea liitolta. Kilpailujen haku on 1.-30.4. sekä täydennyshaku 1.-30.9.

Liiton operatiivinen kilpailutiimi päättää kilpailujen järjestäjät seurojen tekemien hakemusten perusteella noudattaen niin yleisiä kuin lajikohtaisiakin myöntämiskriteereitä. Kilpailuja järjestävät seurat saavat käyttöönsä digitaaliset järjestelmät (mm. Kisanet, SES) ja järjestävien seurojen tulee noudattaa liiton yleisiä kilpailujen järjestämisohjeita sekä lajikohtaisia ohjeita ja sääntöjä. 

Koulutuksia kilpailujen järjestäjille 

”Kisat kuntoon” -webinaari järjestetään jälleen alkuvuodesta. Kisat kuntoon on kaikkien lajin kilpailujen järjestäjälle kohdennettu koulutusilta, jossa vuosittain käydään läpi kilpailujen järjestämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita ja annetaan vinkkejä onnistuneen kilpailutapahtuman järjestämiseen. 

Koulutus järjestetään 6.2.2024 klo 17:00 alkaen webinaarina ja se on osallistujilleen maksuton. Tänä vuonna webinaari sisältää ajankohtaisten asioiden lisäksi Lasten voimistelun linjauksen kilpailutoimintaan liittyviä asioita sekä seuracasen erilaisten yhteistyömuotojen mahdollisuuksista voimistelukilpailuissa. Kesto on noin 2-2,5h ja mukaan ovat tervetulleita ihan kaikki voimisteluseurat, jotka haluavat kehittää omia kilpailujaan ja tapahtumiaan. Ilmoittautumiset tulee tehdä eTaikassa 4.2. mennessä. 

Kisanet-koulutukset kilpailujen järjestäjille 

Helmikuun alussa järjestetään kolme maksutonta Kisanet-koulutusta yhteistyössä Kisanetin kanssa. Koska Kisanet on kilpailun järjestäjän yksi tärkeimmistä työkaluista, suosittelemme vahvasti koulutuksiin osallistumista kaikille tänä vuonna kilpailuja järjestäville seuroille.  

Kisanetin perustoimintoja käsittelevät koulutukset järjestetään etätoteutuksena 1.2.2024. Koulutuksissa käydään läpi Kisanetin perustoimintoja, joita seurojen on tärkeää osata kilpailujen järjestämisen näkökulmasta, kuten kilpailun perustaminen, ilmoittautumiset ja muutokset sekä suoritusjärjestykset. Koulutuksissa käydään läpi myös osallistujien kysymyksiä. Koulutukset on suunnattu erityisesti vuonna 2024 kilpailuja järjestäville seuroille, mutta koulutuksen alussa käydään läpi myös kaikille seuroille hyödyllisiä Kisanetin perustoimintoja. Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkit alta. 

Peruskoulutusten lisäksi järjestetään erillinen Kisanet Finaalit-koulutus, jossa käydään läpi Kisanetin finaalit-toimintoja, mm. finaalien lisääminen kilpailuun, kilpailijoiden siirtäminen finaaleihin ja finaalien suoritusjärjestys. Koulutus toteutetaan etäkoulutuksena 7.2.2024 ja on suunnattu kaikille lajeille ja seuroille, jotka järjestävät tänä vuonna kilpailuja, joissa järjestetään finaalit. Katso alta koulutuksen tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkki. 

Seuran vastuullisuusohjelma kilpailujen myöntämiskriteereihin 

Vastuullisessa voimistelussa jokaisella toiminnassa mukana olevalla on turvallinen, positiivinen ja oppimista tukeva ympäristö, jossa onnistutaan, menestytään ja koetaan elämyksiä yhdessä tehden. Voimistelun yhteisen strategian tavoitteena on, että vuoden 2024 lopussa kaikilla seuroilla on vastuullisuusohjelma, joka on osa seuratoiminnan arkea. Vastuullisuus on myös tärkeä osa kilpailujen- ja tapahtumien järjestämistä ja toteuttamista, kilpailuissa toimimista ja osallistumista kaikella tasolla. Katsomon pelisäännöt ja Turvallisesti voimistelussa -ohjeistus on tehty auttamaan myös kilpailujen järjestäviä seuroja. 

Tämän vuoden kilpailujen järjestämisen kriteereihin on lisätty, että seuralla tulee olla oma vastuullisuusohjelma, joka löytyy seuran www-sivuilta. Vuoden 2024 aikana riittää, että seura pystyy osoittamaan, että vastuullisuusohjelma on valmisteilla. Viimeistään nyt on siis aika aloittaa seuran oman vastuullisuusohjelman valmistelu, jos sitä ei vielä ole. Ohjeita seuran oman vastuullisuusohjelman tekoon löydät täältä. 

Yleiset kilpailujen järjestämisohjeet  

Kilpailujen järjestämisohjeet on tehty helpottamaan kilpailujen järjestämistyötä seuroissa/järjestävissä tahoissa ja varmistamaan, että kilpailut järjestetään lajin sääntöjen mukaisesti lajin kilpailuolosuhteissa. Kilpailujen järjestämisohjeet löytyvät voimistelun www-sivuilta ja ohjeet on jaoteltu seuraavien alaotsikoiden alle: osallistuminen ja lisenssit, talous ja maksut, järjestelmät, tuomarit, käytännön ohjeita, viestintä ja markkinointi.

Tässä on muutamia vinkkejä, mitä yleisistä kilpailujen järjestämisohjeista löytyy: 

Kilpailujen järjestämiseen liittyvissä asioissa ole yhteydessä 

Tiina Koljander (yleiset kilpailujen järjestämisohjeet, haku ja myöntäminen, maksut) 
Emmi Kuronen (järjestelmiin Kisanet ja SES liittyvät asiat) 
Yhteystiedot 

 

Haku