Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Uusi valmis koreografia tanssijoille Staraan
11.01.2024

Uusi valmis koreografia tanssijoille Staraan

Voimisteluliitto on tuottanut tanssijoille omat valmiit Stara-koreografiat, joita voi käyttää sellaisenaan tai muokata omille tanssijoille sopiviksi. Voit lukea aiheesta lisää tämän linkin kautta. 

Tanssijoille koreografioita on tuotettu yhteensä kolme tällä kaudella 2023-2024. Nyt pääset tutustumaan Jaana Innaseen, Vilja Huurinaiseen, Sofia Vasaraan ja Veera Huurinaiseen, joka ovat tehneet koreografian pohjautuen alkeisjatkopassiin. Pääset tutustumaan muihin koreografeihin tämän linkin kautta.

Tanssi, Stara-koreografia: ”(Menninkäiset) Marjametsässä”
Koreografi: Jaana Innanen, Vilja Huurinainen, Sofia Vasara ja Veera Huurinainen

Keitä olette? 

Koreografian takana on iisalmelaisen Liikuntaseura Otteen ohjaajatiimi, johon kuuluu Jaana Innanen, yksi seuran perustajajäsenistä, sekä nuoret 13-15-vuotiaat Vilja Huurinainen, Sofia Vasara ja Veera Huurinainen. Kaikki ovat olleet mukana seuran toiminnassa sen perustamisvuodesta 2016 lähtien, lajeina tanssi, akrobatia, voimistelu ja rengastrapetsi. Tytöt ovat Jaanan valmennettavina omassa ryhmässään, ja viime vuosina heillä on ollut myös omia harrasteryhmiä ohjauksessaan.  Veera, Sofia ja Vilja ovat tiimi, joka innostuu ja innostaa! Heistä huokuu mahtava energia ja ideoiden tulva, toinen toistaan täydentäen. Yhteisiä koreografioita työstäessä Jaanan rooli on ollut lähinnä olla auttamassa asuvalinnoissa ja -hankinnoissa sekä tarjoamassa vaihtoehtoisia liikkeitä joko helpottamaan tai haastamaan liikkujia.

 

Miten kuvailisit tekemääsi/tekemäänne koreografiaa?

Koreografia haastaa kuuntelemaan tarkasti musiikin fraaseja, ja se on tehty nimenomaan muokattavaksi jokaiselle ryhmälle omannäköiseksi. Koreografiassa on valmiita tanssi- ja hyppelysarjoja, joiden lisäksi useita kohtia, joihin on mahdollisuus lisätä ilmaisua ja tarinankerrontaa kunkin ryhmän vahvuuksien mukaan. Kohdissa, joissa on musiikin useampi kasi käytetty esim. laukkahyppelyyn, kannustamme lisäämään soolotemppuja tai muita tanssillisia ”tähtihetkiä”. Rohkeasti esiin yksilöiden osaamista niin tempuissa, kuin ilmaisussakin! 

 

Kenelle suosittelisit tanssin Staraa?

Ryhmille, jotka eivät ennen ole kisanneet Stara sopii hienosti ensimmäiseksi kokemukseksi! Ryhmille, joissa riittää innostusta ja keskittymiskykyä harjoitella esitysohjelmaa yhdessä.

 

Oma vinkkisi Staran koreografian harjoitteluun?

Kuuntele ja opettele löytämään musiikista tuki kaikkien liikkeiden suorittamiselle! Keksi itse tai kysele lapsilta tarinoita liikkeiden tekemisen taustalle <3

 

 

 

Haku