Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tanssille oma kilpailusarja – ensimmäisessä cup-osakilpailussa 420 tanssijaa
04.12.2023

Tanssille oma kilpailusarja – ensimmäisessä cup-osakilpailussa 420 tanssijaa

Tanssi on saanut ihan oman kilpailumuotonsa, jossa neljässä osakilpailussa kerätään cup-pisteitä. Ensimmäinen Tanssi Cup -kilpailu järjestetään sunnuntaina 10.12.2023 Mäntsälässä.

Aikaisemmin tanssin kilpailut ovat olleet osa Lumo-tapahtumia, mutta osallistujilta kerätyn palautteen ja Lumo-tapahtumiin osallistuneiden määrän vähyyden takia tanssin kilpailuja uudistettiin.   

”Tavoitteena on ollut selkeyttää konsepteja ja kohderyhmiä sekä tehdä tapahtumista ja kilpailuista osallistujille, katsojille sekä järjestäville seuroille mahdollisimman mielekkäitä”, kertoo voimistelun kehittäjä Nea Vallin.

Kerätyn palautteen perusteella tanssin kilpailuun pääsee osallistumaan ryhmien lisäksi soolot, duot ja triot. Lisäksi uutena sarjana on koreografiakilpailu. Siinä on joka kausi ennakkoon annettu teema, josta osallistujat tekevät oman tulkintansa. Tällä kaudella teemana on luonto.

Myös tuomarointi on muuttunut. Ikäsarjoissa jokainen tuomari tuomaroi yhtä osa-aluetta, jotka ovat tanssijuus, tanssiosaaminen ja koreografia. Lisäksi tuomaristo voi jakaa kunniamainintoja kaikissa sarjoissa. Koreografiakilpailussa ei anneta pisteitä vaan sijanumerot sekä kirjallinen palaute.

Cup-kaudella on mahdollista kerätä Cup-pisteitä ikäsarjoissa eri osakilpailusta. Pisteisiin lasketaan kolmet korkeimmat pisteet/teos Cup-osakilpailuista. Finaali järjestetään Tanssi Cup 4 -osakilpailun yhteydessä.

Ensimmäiseen cup-kilpailuun on ilmoittautunut noin 420 eri-ikäistä ryhmää tai yksilöosallistujaa 10-vuotiaista aina yli 40-vuotiaisiin asti.

Gym for Life -konseptia uudistettu

Vanhasta Lumo-konseptista luovuttiin tanssin cup-kilpailun perustamisen yhteydessä ja esittävän voimistelun Gym for Life -tapahtumaa uudistettiin. Gym for Life on kaiken ikäisten voimistelun ja tanssin harrastajien hyvänmielen kisailu yli lajirajojen. Konsepti on kansainvälinen ja Voimisteluliiton jäsenseurat voivat kansallisten tapahtumien lisäksi osallistua kansainvälisiin Gym for Life -tapahtumiin.  

Lisätietoja

Gym for Life -tapahtumasta >>

Tanssin kilpailutoiminnasta >>

Tanssi Cup 1 -kilpailu sunnuntaina 10.12.2023 Riihenmäen koululla (Einontie 3, Mäntsälä).

Aikataulu:

11:45 Kilpailujen avaus ja tuomariston esittely
11:50 – 18:30 Suoritukset
18:45 Palkintojenjako

Lue lisää >>

Haku