Hyppää sisältöön

Tanssijan polku

Tanssin voi aloittaa harrastuksena jo lapsena ja jatkaa sitä aikuisiälle asti. Tanssin voi myös aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Voimisteluliiton jäsenseurat tarjoavat erilaisille kohderyhmille tanssitunteja niin harrastajille kuin esiintymisestä- ja/tai kilpailemisesta kiinnostuneille.  

Jokaisen tanssin polku voi olla erilainen. Polku voi rakentua kansallisissa sekä kansainvälisissä tapahtumissa esiintyen ja kilpaillen.

Tanssi voi olla koko elämänkaaren mittainen harrastus, missä osallistumisen taso voi vaihdella oman elämäntilanteen mukaan.

 

Tanssin harrastustoiminta

Tanssia voi kaiken ikää! Tanssi kuuluu Voimisteluliiton suosituimpiin harrastusmuotoihin. Kohenna kuntoa, tapaa ihmisiä ja pidä kivaa tanssiharrastuksen avulla. 

Voimisteluliiton jäsenseurat tarjoavat monipuolisia tanssin harrastamismahdollisuuksia kuten Dance 4 Fun, ryhmäliikuntatunteja sekä tanssitunteja laidasta laitaan. Lähde liikkeelle yksin tai yhdessä – kerran viikossa tai useammin. 

Lue lisää harrastustoiminnasta

 

Tanssin esiintymis- ja kilpailutoiminta 

Kansalliset tapahtumat

Tanssin kansallisia kilpailuja ovat Stara-tapahtumat, Tanssin Cup -kilpailu, Gym for Life -tapahtumat sekä Gymnaestrada.

Stara-tapahtumat

Stara-tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille vähintään 6-vuotta täyttäneille harrastajille. Stara-tapahtumissa pääsee loistamaan lavalla näyttäen opittuja taitoja. Jokainen Staraan osallistunut saa esiintymisestään kannustavaa palautetta ja Stara-mitalin. Stara-tapahtumissa on tanssijoille oma tanssin sarja.

Tanssi Cup

Voimisteluliiton jäsenseuroissa tanssiville on oma kilpailunsa. Tanssi Cup -kilpailuissa on ikäsarjat 10-12-vuotiaista aina aikuisiin saakka. Näissä ikäsarjoissa voi kilpailla niin soolot, duot&triot sekä ryhmät. Jokaisessa cup-kilpailussa tuomaristo antaa kirjallisen palautteen ja pisteet. Pisteiden perusteella palkitaan sarjoittain kolme eniten pisteitä saaneet tanssijat kulta-, hopea- ja pronssimitalein. Lisäksi on mahdollista saada kunniamainintoja. Näissä sarjoissa voi halutessaan kerätä cup-pisteitä sijoittumisen mukaan ja cup-kauden päätteeksi finaalissa palkitaan koko cup-kauden menestyneimmät.

Lisäksi Tanssi Cup -kilpailuissa on koreografiakilpailu, jossa kaikilla osallistujilla on sama teema, josta he luovat oman versionsa. Tuomaristo antaa kaikille kirjallisen palautteen ja sijanumeron, jonka mukaan palkitaan kulta-, hopea- ja pronssiteos.

Tulevat Tanssi Cup -kilpailut löydät Kisanetistä

Kisanetistä löysät myös kaikki kilpailukohtaiset infot sekä tulokset.
Cup-pisteet päivittyvät tänne nettisivuille aina kilpailun jälkeisellä viikolla.

Tanssin Cup-pisteet löydät täältä

Tanssi Cup -kilpailuissa jaetut kunniamaininnat löydät täältä

Gym for Life -tapahtuma

Monimuotoista esittävää voimistelua ja tanssia yli lajirajojen. Gym for Life -tapahtumiin voi osallistua millä tahansa voimistelun- tai tanssin lajilla tai yhdistellä niitä luovasti toisiinsa. Kisailutapahtumassa arvioitsijat eivät vertaa teoksia toisiinsa, vaan antavat palautetta teoskohtaisesti. Arvioitsijat antavat teoskohtaiset pisteet, joidenka mukaan jokainen teos saa oman kategorian. Kaikki kultakategorian teokset palkitaan kultamitalein. Gym for Life -tapahtumissa on myös kansainvälinen kisailupolku.

Lue lisää Gym for Life -tapahtumista

 

Kansainväliset tapahtumat 

Tanssi voi viedä myös ulkomaille! Tutustu tanssin kansainvälisiin tapahtumiin kuten World Gymnaestrada, EuroGym ja European & World Gym for Life. 

Lue lisää

Haku