Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun Minirinkien valintaleirit 2021
18.12.2020

Rytmisen voimistelun Minirinkien valintaleirit 2021

14.1.2021

Leiri on siirretty uuteen ajankohtaan, joka on 19.-20.3.2021.

Huomioitavaa:

  • JOS uusi viikonloppu sopii ilmoittautuneelle edelleen, siirtyy ilmoittautuminen suoraan maaliskuulle, eikä ilmoittautumiselle tarvitse tehdä mitään.

  • JOS uusi viikonloppu ei ilmoittautuneelle sovi, on osallistuminen mahdollista perua maanantaihin 25.1.2021 mennessä ilmoittamalla peruutuksesta lajipäällikölle sähköpostiin emma.tast@voimistelu.fi.

  • JOS joku voimistelija TAI valmentaja haluaa vielä mukaan maaliskuussa, mutta ei ole ilmoittautunut tammikuun leirille, voi ilmoittautumisen tehdä maanantaihin 25.1.2021 mennessä uutisen linkkien kautta.


  •  


Tarkennus uutiseen 7.1.2021:

Leirin järjestämisestä päätetään viikon 2 aikana koronatilanne ja vallitsevat rajoitukset huomioiden.

Kaikkia, jotka haluavat hakea rinkeihin 2021, pyydetään illmoittautumaan maanantaihin 11.1.2021 mennessä. Mahdollisia uusia järjestelyjä varten, kuten esimerkiksi leirin peruminen, siirtäminen tai järjestäminen osissa poikkeusjärjestelyin, on tieto osallistujamäärästä tärkeä. Leirin laskutus tapahtuu myöhemmin ja myös peruutusehdoissa joustetaan tarvittaessa.


Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmään kuuluvien Minirinkien 1 ja 2 valintaleirit järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla 22.-24.1.2021.

Miniringin leiritoiminnan päätavoitteita ovat seuravalmennuksen laadun nostaminen, perusvoimistelun tason nostaminen ja joukkuevalmiuksien lisääminen. Ryhmiin valittavilla ja niissä paikkansa vastaanottavilla voimistelijoilla tulee olla halua sitoutua leiritoimintaan, kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Molempiin ryhmiin valitaan 15 voimistelijaa ja n.10 voimistelijaa varasijoille.

 

Valintaleirien lisäksi Voimisteluliitto järjestää avoimia leirejä Kisakallion urheiluopistolla huhtikuussa, kesäkuussa, syyskuussa ja marraskuussa. Kaikkien leirien ajankohdat löytyvät kalenterista.

 

LEIRI 1: 22.-23.1.2021 MINIRINKI 1

Leiri on tarkoitettu kaikille vuosina 2008 – 2010 syntyneille voimistelijoille.

Miniringin ryhmään 1 voi tulla valituksi, jos päälaji on rytminen voimistelu. Mikäli päälaji on jokin muu laji, voi voimistelija tulla valituksi varasijalle (ei siis varsinaiseen ryhmään). Päälaji ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 


Vuonna 2008 syntyneet voimistelijat voivat valita, hakevatko Minirinkiin vai Nuorten ryhmään eli N-ryhmään. Suosituksena on, että mikäli tavoitteena on rytmisen voimistelun nuorten maajoukkue (joukkue), hakee voimistelija Minirinkiin 1. Vuonna 2022 käynnistyvään nuorten maajoukkueprosessiin kohti arvokilpailuja vuonna 2023 voivat hakea vuosina 2008 – 2010 syntyneet. Mikäli vuonna 2008 syntyneen voimistelijan tavoitteena on korkea kansallinen ja kansainvälinen taso yksilönä, hakee voimistelija N – ryhmään. Suosituksena on keskustella vaihtoehdoista ja tavoitteista henkilökohtaisen valmentajan kanssa ennen leirille ilmoittautumista. Asiantuntija-arvion perusteella tapauskohtaisesti, voi N-ryhmään hakeva voimistelija tulla valituksi myös Minirinkiin 1. 

 

Leiri alkaa perjantaina 22.1.2021 klo 16.00 ilmoittautumisella, majoittumisella ja päivällisellä. Leirin avaus ja ensimmäinen harjoitus alkavat klo 17.00. Leiri päättyy lauantaina klo 16.00.  Pienet muutokset aikataulussa tai leirin toteutuksessa ovat mahdollisia, mikäli esimerkiksi korontilanteeseen liittyen suurempi porrastus aikataulussa on tarpeen.

 

Leirin hinta on 125€. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen päivällisen, iltapalan, aamupalan ja lounaan). Kisakalliossa on kahvio, josta voi ostaa evästä kotimatkalle. Koronatilanteesta johtuen leiriä ei poikkeuksellisesti laskuteta vielä ilmoittautumisen yhteydessä, vaan vasta sen jälkeen, kun leirin järjestyminen on varmistunut.


Mukaan normaalit harjoitusvarusteet, kaikki rytmisen voimistelun välineet, musiikit, harjoituspäiväkirja tai muut muistiinpanovälineet ja sään mukaiset sisä- ja ulkoiluvaatteet sekä peseytymisvälineet. Vuodevaatteita ei urheiluopistolle tarvitse ottaa mukaan.


VOIMISTELIJOIDEN ILMOITTAUTUMINEN 18.12.2020 – 7.1.2021 tämän linkin kautta: 

https://www.lyyti.in/RV_Miniringin_1_valintaleiri_2021_2008__2010_syntyneet_3388


 

LEIRI 2: 23.-24.1.2021 MINIRINKI 2

Leiri on tarkoitettu kaikille vuosina 2011 – 2013 syntyneille voimistelijoille.

Miniringin ryhmään 2 voivat tulla valituksi vuosina 2011 – 2013 syntyneet voimistelijat. Päälajia ei vielä tässä vaiheessa tarvitse olla valittuna.

Leiri alkaa lauantaina 23.1.2021 klo 15.00 ilmoittautumisella, majoittumisella ja päivällisellä. Leirin avaus ja ensimmäinen harjoitus alkavat klo 16.00. Leiri päättyy sunnuntaina klo 16.00. Pienet muutokset aikataulussa ovat mahdollisia, mikäli korontilanteeseen liittyen suurempi porrastus aikataulussa on tarpeen.

 

Mukaan normaalit harjoitusvarusteet, kaikki rytmisen voimistelun välineet, musiikit, harjoituspäiväkirja tai muut muistiinpanovälineet ja sään mukaiset sisä- ja ulkoiluvaatteet sekä peseytymisvälineet. Vuodevaatteita ei urheiluopistolle tarvitse ottaa mukaan.

 

Leirin hinta on 125€. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen päivällisen, iltapalan, aamupalan ja lounaan). Kisakalliossa on kahvio, josta voi ostaa evästä kotimatkalle. Koronatilanteesta johtuen leiriä ei poikkeuksellisesti laskuteta vielä ilmoittautumisen yhteydessä, vaan vasta sen jälkeen, kun leirin järjestyminen on varmistunut.

 

VOIMISTELIJOIDEN ILMOITTAUTUMINEN 18.12.2020 – 7.1.2021 tämän linkin kautta:

https://www.lyyti.in/RV_Miniringin_2_valintaleiri_2021_20011__2013_syntyneet_7823


Molempia leirejä koskevia tärkeää tietoa:

Valmentajan/huoltajan hinta valintaleirillä on 98€ / vuorokausi (laskutus myöhemmin, kun on varmaa, että leiri voidaan järjestää koronatilanne huomioiden).

 

Valmentajien tulee ilmoittautua 11.1.2021 mennessä tämän linkin kautta:

https://www.lyyti.in/RV_Nryhman_ja_Miniringin_valintaleiri_valmentajien_ilmoittautuminen_5703

 

Valmentajan nimeä voi vaihtaa tarvittaessa myöhemmin laittamalla sähköpostia lajipäällikölle. Valmentajille viikonloppu on hyvä tilaisuus kehittää omaa osaamistaan ja tavata muiden seurojen valmentajia! Peruutusehdot kuten voimistelijoilla. 

 

Perjantaina 22.1.2021 klo 16.30 – 18.30 järjestetään valmentajille URHEAN vastaavan fysioterapeutin Vesa Kuparisen demo Urapolun fyysisten ominaisuuksien osa-alueesta ”VOIMA”. Valmentajat, jotka haluavat osallistua vain tähän demoon, eivät yöpyä leirillä, voivat myös ilmoittautua yllä olevan linkin kautta.

 

Jokaisen seuran tulee ilmoittaa vähintään yksi valmentaja leirille. Huoltajien ilmoittautuminen lajipäällikön sähköpostiin emma.tast(at)voimistelu.fi seuran kautta samassa aikataulussa. Kisakallion majoituskapasiteetti on rajallinen.

 

 

Peruutusehdot: Leiri laskutetaan poikkeuksellisesti tammikuun puolella, kun varmistuu, että leiri voidaan koronatilanne huomioiden järjestää. Maksu tulee maksaa ennen leiriä. Osallistumisen voi perua  leirin järjestymisen varmistuttua vain lääkärintodistuksella (tai muu vastaava). Voimisteluliiton peruutusmaksu on 15€ toimistomaksu. Kisakallio veloittaa leiriviikolla tulevasta peruutuksesta peruutusehtojensa mukaisen maksun 45€ ja leirin alkamista edeltävänä päivänä tai leirin aikana tehdystä peruutuksesta koko leirimaksun. Peruutuksesta ilmoitetaan aina lajipäällikölle sähköpostitse emma.tast(at)voimistelu.fi.

 


Valintakriteerit: lajitaidot / vartalotekniikka, lajitaidot / välinetekniikka, fyysiset ominaisuudet ja lajiin soveltuva antropometria sekä keskittymiskyky, yhteistyökyky ja kyky toimia osana ryhmää. 

Vuosittain valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kyseisen ikäluokan koko ja se, minkä tasoisia voimistelijoita minäkin vuonna ryhmään on pyrkimässä. 

 

Valinnoissa kouluttajat ja valitsijat seuraavat leirien harjoituksia. Testiliikkeinä valintojen tukena voidaan käyttää merkkijärjestelmän liikkeitä tai ”miniringin valinnan testiliikkeitä”, jotka löytyvät Materiaalit-osiosta sekä muita mahdollisia testiliikkeitä mm. välineellä.

 


 

Lauantaina 23.1.2021 klo 15.00 järjestetään vanhemmille tilaisuus Urheilijan polku”, jonka pitää naisten maajoukkueen päävalmentaja Laura Ahonen. Tämän vuoden aiheena on ”Urheilijaksi kasvu ja arjen hallinta” päivitetyn huippuvoimistelun urapolun teemoilla. Lisäksi nuorten olympiavalmentaja Iida Ritokoski kertoo lyhyesti seuraavan nuorten maajoukkueprojektin, kohti nuorten ja naisten EM ja MM – kilpailua 2023 askelmerkeistä.

Jotta voimistelija voi ottaa paikan Miniringissä vastaan, tulee tilaisuus olla kuunneltuna (vähintään 1 vanhempi / perhe). Infotilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä Kisakalliossa tai etänä. Ilmoittautumis- ja osallistumislinkki lähetetään myöhemmin. Myös valmentajille osallistuminen tilaisuuteen on suositeltavaa!

 


Sairastapauksessa (=mikäli voimistelija ei voi sairastumisen vuoksi osallistua valintaleirille) voi edellisenä vuonna rinkiin valittu/kuulunut voimistelija tulla (tapauskohtaisesti) valituksi ryhmään asiantuntija-arviolla ja lajiasiantuntijaryhmän päätöksellä. Sairastapauksessa  lajipäällikölle tulee toimittaa sähköpostitse lääkärintodistus tai vastaava. Lisäksi valmentajan tulee lähettää sähköpostitse perustelut mahdollista valintaa ajatellen.

 

 

Minirinkeihin valituille järjestetään viisi Voimisteluliiton tukemaa leiriviikonloppua kevään ja syksyn 2021 aikana. Leirien hinnat (2vrk): Minirinki 1, 115€ / voimistelija / leiri ja Minirinki 2, 120€ / voimistelija / leiri.


Ryhmään valittavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Leirisisällöissä painotus vaihtelee kausien mukaan sisältäen myös joukkuepainotteista harjoittelua Voimisteluliiton rytmisen voimistelun linjausten mukaisesti. Syksyllä järjestetään myös joukkuepainotteisia avoimia tehopäiviä erillisen aikataulun mukaisesti ja kesäkuussa ja syyskuussa kaikille ikäryhmille suunnattuja avoimia tehopäiviä ja leirejä.

 

 

Lisäksi on hyvä huomioida, että FIG:n ja UEG:n kilpailuihin voi osallistua vain suomen kansalainen ja näin esimerkiksi nuorten/naisten maajoukkueeseen ei voi päästä mukaan, jos suomen kansalaisuus puuttuu. Maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida kansalaisuusasia ja mahdollinen hakuprosessi ajoissa.

 

 

Jokaisen seuran tulee ilmoittaa rinkivalintojen tultua nimeltä yksi valmentaja, joka osallistuu voimistelijoiden kanssa jokaiselle leirille. Valmentajaa voi vaihtaa vuoden aikana / eri leireillä, mutta suositus on, että sama valmentaja osallistuu useammalle leirille. Kaikkien leirien yhteydessä järjestetään valmentajakoulutusta eri teemoilla sekä mentorointia. Myös mentorointiprosessi bulgarialaisen huippukouluttaja Maria Gatevan kanssa jatkuu. 

Valmentajille leirit ovat mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan seuraamalla harjoituksia ja muiden valmentajien työskentelyä sekä verkostoitua. Lisätietoja tammikuussa.

 


Lisätietoja: lajipäällikkö Emma Tast, emma.tast(at)voimistelu.fi (lomalla 21.12.2020 – 7.1.2021.

Leiriä koskevissa käytännön asioissa yhteydenotot ensisijaisesti omalle valmentajalle / seuraan.

 

Tervetuloa!

 

 

Lue lisää rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmästä täältä.

Haku