Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ohjaajan matkassa: Katja Heikkisen tunneilla liikkuu jäseniä nuorista aikuisista aina yli 70-vuotiaisiin
12.01.2024

Ohjaajan matkassa: Katja Heikkisen tunneilla liikkuu jäseniä nuorista aikuisista aina yli 70-vuotiaisiin

Katja Heikkinen on Keminmaan Naisvoimistelijoiden ohjaaja. Hän on sitoutunut seuratoimija, joka on aina valmis myös tuuraamaan toisia tarvittaessa. Katja ohjaa Tehotreeniä, Kehonhuoltoa ja Ikiliikettä. Ohjaamisen lisäksi hän on Keminmaan Naisvoimistelijoiden johtokunnan jäsen ja vastaa seuran aikuisten toiminnasta.

Miten sinusta tuli ohjaaja Keminmaan Naisvoimistelijoihin?

Olen ohjannut useamman vuoden nuorempana lasten tunteja seurassa, ja tykästyin jo silloin ohjaamiseen. Tauon jälkeen, syksyllä 2014 aloitin seurassamme aikuisten ohjaajana, erään pitkäaikaisen seura-aktiivin innostamana ja kannustamana. 

Mikä on parasta aikuisten ohjaamisessa?

Parasta on liikunnan ilon jakaminen, ja se, kun jumppaaja lähtee tunnilta hymy huulilla.

Kenelle suosittelisit ohjaajaksi ryhtymistä?

Ihan kenelle vain, ketä ohjaaminen yhtään kiinnostaa! Suosittelen kokeilemaan, nopeasti kyllä huomaa, onko se oma juttu.

Mikä on mieleen painunein palaute liikkujalta?

Ihanin palaute on ollut se, kun tunnin jälkeen liikkuja on tullut kertomaan, että on saanut kadoksissa olleen liikunnanilon takaisin. 

Minkälaisia osallistujia sinun tunneillasi käy?

Laidasta laitaan, niin koko ikänsä meidän seurassa liikkuneita kuin vasta-alkajiakin. Ikähaarukkakin on nuorista aikuisista yli 70-vuotiaisiin. 

Kenelle suosittelisit ryhmäliikuntaa?

Ryhmäliikunta sopii kaikille. Uskon, että jokainen löytää itselleen mieleisen tunnin, olitpa sitten kokenut liikkuja tai vasta aloittelija. Meidän seuran ryhmäliikuntatunneille on helppo tulla mukaan matalalla kynnyksellä, juuri sellaisena kuin olet. 

Minkä liikunta vinkin tai haasteen antaisit lukijoille?

Haastan kaikki mukaan kokeilemaan jotain itselle uutta ryhmäliikuntaa.

 

Seurat ehdottavat aikuisliikuttajia

Seurat ovat saaneet ehdottaa esimerkiksi ryhmäliikunnan, aikuisten voimistelulajin/tanssin ohjaajaa tai perheliikunnan ohjaajaa, joka on heidän mielestään onnistunut innostamaan aikuisia liikkumaan.

Valitsimme ehdotuksista vuonna 2023 kuusi kuukauden aikuisten liikuttajaa. Katja valittiin joulukuun aikuisten liikuttajaksi.

Keväällä 2024 Voimisteluliitto nostaa esiin kolme aikuisten liikuttajaa, joita seurat voivat ehdottaa nyt tämän linkin kautta. Lue lisää tämän linkin kautta. 

Näin seura perusteli ehdotustaan:

Katja tuo tunneille ystävällisen lempeää ilmapiiriä. Hänen tunnit ovat tehokkaita, sujuvia ja ilman keskeytyksiä eteneviä. Katjalla on taito käyttää jokainen minuutti tehokkaasti, ilman ähinää ja kiireen tuntua. Teho tulee huomaamatta ja hymy huulilla. Katja ohjaa esimerkillään, jota on helppo seurata ja jumppari saa aina onnistumisen kokemuksen.

Katja on seurallemme kultakimpale. Hän on sitoutunut seuratoimija, joka on aina valmis tuuraamaan ja joustamaan. Katja ohjaa seurassamme tehotreeniä, kehonhuoltoa ja Ikiliikettä.

Ohjaamisen lisäksi hän on johtokuntamme jäsen. Katja vastaa seuramme aikuisten toiminnasta. Hän on taitava järjestämään asioita ja hänen kanssa on helppo työskennellä. Katja on myös luottotalkoolainen seuramme tapahtumissa – oma-aloitteinen, sitoutunut ja huomaavainen.

Haku