Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lajin kehittämisryhmä tiedottaa ja ajankohtaiset, kesäkuu
27.06.2022

Lajin kehittämisryhmä tiedottaa ja ajankohtaiset, kesäkuu

Vuoden 2023 kilpailut on jaettu

Rytmisen voimistelun vuoden 2023 kilpailut on jaettu tulleiden hakemusten ja käytössä olevien jakokriteerien mukaisesti (Voimisteluliiton yhteiset ja lajikohtaiset).

Uudelleen avoimessa haussa ovat syksyn 2023 kilpailut 5 (11.-12.11.), 6 (25.-26.11.), 7 (2.12.) ja 8 (3.12.). Näiden kisojen järjestämisestä kiinnostuneiden seurojen tulee tehdä hakemus Kisanetin kautta 21.8.2022 mennessä (huom! hakemukset vain edellä mainittujen kilpailujen kohdalle, ei jo myönnettyjen).

Seuroja, joille on myönnetty kilpailu järjestettäväksi, pyydetään vahvistamaan kilpailun järjestäminen ja kilpailupaikka lajipäällikölle (emma.tast(at)voimistelu.fi) 21.8.2022 mennessä. Mikäli jollain kaupungilla on mahdollisuus vahvistaa sali vasta myöhemmin, olethan yhteydessä lajipäällikköön samassa aikataulussa.

 

Syksyn 2022 luokkanostot on vahvistettu seuraavasti:

  1. luokka: 60% -> kategoriat 1 ja 2, nosto luokkaan 2.

  2. luokka: 60% -> kategoriat 1 ja 2, nosto luokkaan 3.

  3. luokka: 50% -> kategoriat 1 ja 2, nosto luokkaan 4.

  4. luokka: 40% -> kategoriat 1 ja 2, nosto luokkaan 5.

  5. luokka: 40% -> sijat 1-8, nosto luokkaan 6.

  6. luokka: 40% -> sijat 1-5, nosto JM/M – luokkaan

Huomiona, että uudesta 1.8.2022 käynnistyvästä kilpailujärjestelmästä luokkakilpailut on poistettu. Uuden kilpailujärjestelmän materiaalia löydät täältä.

 

MM – karsintakilpailun 1 karsintapisteet ja toinen karsintakilpailu
Lajin kehittämisryhmä (LAR)  on vahvistanut ensimmäisen MM – karsintakilpailun (SM 4-ottelu 21.5.2022) karsintapisteet.

Suomella on syyskuun MM – kilpailuun yksi (1) yksilöpaikka. Toinen karsintakilpailu järjestetään 11.8. Urhean Olympiavalmennuskeskuksessa arki-iltakilpailuna (kutsu ensimmäisen karsinnan neljälle eniten karsintapisteitä saavuttaneelle). Ilmoittautuminen avataan elokuun alussa 3.8.jälkeen.

 

Naisten yksilömaajoukkue

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on nimennyt naisten yksilömaajoukkueeseen maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit 2022 huomioiden Elisabeth Jamilin (OVO). 

Ajankohtaista:

Haku rytmisen voimistelun naisten maajoukkueeseen on auki

Naisten maajoukkueen haku on avoinna vuosittain MM/EM – kilpailun jälkeen. Vuonna 2007 ja aikaisemmin syntyneitä naisten maajoukkueesta (joukkue) kiinnostuneita voimistelijoita/heidän perheitään tai valmentajia pyydetään olemaan yhteydessä maajoukkueen valmentaja Larisa Gryadunovaan 20.7. mennessä.

Maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneille voimistelijoille järjestetään ensimmäisessä vaiheessa kolme avointa treenipäivää Urhean olympiavalmennuskeskuksessa 25.7., 1.8. ja 8.8.2022. Ilmoittautuminen tehdään Larisa Gryadunovan sähköpostiin larisa.gryadunova@urhea.fi. Mikäli edellä mainitut päivät eivät sovi, mutta haku maajoukkueeseen kiinnostaa, olettehan yhteydessä Larisaan samassa aikataulussa. Treenipäivien jälkeen jatkosta keskustellaan yksilöllisesti. Maajoukkueeseen haku jatkuu MM – kilpailun (syyskuu) jälkeen (haun toinen vaihe). Ennen yhteydenottoa suositellaan keskustelemaan myös henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Tiedustelut ja/tai lisätietoja saa myös lajipäälliköltä emma.tast(a)voimistelu.fi (3.8.jälkeen).

 

Rytmisen voimistelun uusi kilpailujärjestelmä käynnistyy 1.8.2022

Uuden kilpailujärjestelmän materiaalia löydät Voimisteluliiton rytmisen voimistelun nettisivuilta

Kesäkuun aikana materiaaleihin on lisätty päivitettyä materiaalia mm. lasten 8v. A ja B – sarjan naruohjelma, lisäohje lasten joukkueen (vapaa) tekoon ja päivitetty Kilpailusääntö. Myös kilpailujärjestelmän exceliä on päivitetty joukkueiden ja duojen/triojen välineiden osalta.

Valmiit joukkueohjelmat sarjoihin 9-11v. B (pallo, aiemmin 2.luokan joukkueohjelma) ja pre-nuoret 10-13v. B (vanne, aiemmin 3.luokan joukkueohjelma) päivitetään vastaamaan paremmin nykyisiä sääntöjä ja videot julkaistaan elokuussa viikolla 32.

Syksyllä 2022 lasten joukkueiden sarjassa (vapaa) voi kilpailla joko omalla ohjelmalla tai valmiilla vapaaohjelmalla  (aiemmin 1.luokan vapaajoukkue) eri sarjoissa.

 

Tuomariseminaari 9.8. klo 19.15 – 21.00, etä (huom! päivämäärä vaihtunut)

Uuden olympiadin toinen tuomariseminaari duo/trio- ja joukkuepainotuksella järjestetään teamsin välityksellä tiistaina 9.8.2022 klo 19.15 – 21.00. Luvassa on käytännön esimerkkejä ja harjoittelua, vastauksia kysymyksiin ja keskustelua uuden olympiadin säännöistä. Seminaariin ovat tervetulleita myös valmentajat.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 5.8.2022 mennessä tämän linkin kautta tai Voimisteluliiton nettisivujen koulutushausta.

 

Rytmisen voimistelun III – tason tuomarikoulutus Startti 2 elokuussa – HUOM! koulutus siirtyy elokuulta lokakuulle ja uusi ajankohta on 28.-29.10.2022 (muokattu 1.8.2022)

Koulutus järjestetään 28.-29.10.2022 Helsingissä. Ilmoittautuminen on auki 30.9.2022 asti. Koulutus on tarkoitettu III – tason Startti 1 – koulutuksen käyneille tuomareille. Tuomarijärjestelmän seuraavalle tasolle (II – taso) osallistuminen on mahdollista sen jälkeen, kun III – taso on suoritettu kokonaisuudessaan (Startti 1 ja 2). II – tason koulutus järjestetään keväällä 2023.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja koulutuskalenterin kautta.

 

Tuomariseminaari 10.12. Kisakalliossa Miniringin ja N-ryhmän leirin yhteydessä – kalenteriin

Syksyn toinen seminaari järjestetään Kisakalliossa rinkileirien yhteydessä. Aiheena uuden olympiadin säännöt ja niiden MM – kisojen jälkeen tulleet tarkennukset, päivitykset ym. Mahdollisuus osallistua myös etänä. Ilmoittautuminen aukeaa syksyllä.

 

Syyskuun avoin leiri Kisakalliossa 10.-11.9.2022 (kaikki ikäluokat)

Lue lisää uutisesta. Ilmoittautuminen 20.8.2022 mennessä.

 

Syksyn Timanttitestit

Timanttimerkki suoritetaan Voimisteluliiton alaisissa Timanttimerkkitesteissä. Seurat voivat elokuun aikana hakea Timanttitestejä järjestettäväksi tämän linkin kautta.Seura järjestää testille salin ja vastuuhenkilön, joka organisoi testijärjestelyt ja auttaa testaajia. Voimisteluliitto laskuttaa osallistumismaksut ilmoittautumisten mukaan, kutsuu/nimeää testaajat ja huolehtii testaajien palkkioista/kuluista. Timanttitestejä järjestetään lähtökohtaisesti paikan päällä salissa, mutta myös zoom/hybridi-testit ovat mahdollisia.

Huomiottehan, että vaaditut merkkisuoritukset (pronssi, hopea, kulta ja timantti) tulee olla suoritettuna ennen kilpailuun ilmoittautumista. Kevään suoritukset löytyvät täältä. Onnea kaikille Timanttimerkin kevään aikana suorittaneille voimistelijoille!

Haku