Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lajin kehittämisryhmä (LAR) tiedottaa
30.06.2021

Lajin kehittämisryhmä (LAR) tiedottaa

Uutisessa rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) kesäkuun tiedotteita ja päätöksiä.


Joukkuevälineet 2022 (ikäkausikilpailut ja SM)

(päivitetään Kilpailusääntöön elokuussa)

Pre-nuoret              pallo             

Nuoret:                   pallo             

Naiset                     vanne

 Lasten joukkueet kilpailevat edelleen vapaaohjelmalla.

  

Tuomariohjesäännöstä löytyvän Tuomarisäännön päivitys

Tuomariohjesääntöä on päivitetty Tuomarisäännön osalta.

 

Luokkanostojen vahvistaminen

Luokkanostot on vahvistettu kevään virtuaalisten luokkakilpailujen tulosten perusteella luokista 1 (luokkakilpailu 9.5.) ja 2 (luokkakilpailu 12.6.).

Nostoprosentit Kilpailusäännön mukaisesti:

I-luokasta II-luokkaan 60 % – kategoriat 1 ja 2
II-luokasta III-luokkaan 60 % – kategoriat 1 ja 2

Tulokset: www.kisanet.fi.

 

Uudestaan avoimessa haussa olleet kilpailut

Joukkueiden SM – kilpailu 11.9.2021 on myönnetty Turun Urheiluliitolle. Kilpailupaikkana Salohalli. Kilpailun yhteydessä myös lasten joukkueiden ja pre-nuorten joukkueiden kilpailu sekä muutama muu sarja Kisanetin mukaisesti (www.kisanet.fi). Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa, kun uusi lisenssikausi alkaa eli ilmoittautumisaika tulee olemaan normaalia lyhyempi.

5.-6.2.2022 Nuorten ja naisten yksilöiden, nuorten ja naisten joukkueiden ja duo/triojen Ikäkausikilpailua (samalla PM – karsinta) ei vielä myönnetty järjestettäväksi. Odotetaan Pohjoismaiden päätöstä siitä, siirtyykö Pohjoismaiden mestaruuskilpailu myöhempään ajankohtaan.

 

Syksyn tuomariseminaarit

14.8. Uusien sääntöjen seminaari

Valmentaja ja/tai tuomari, ilmoittaudu 6.8.2021 mennessä mukaan kuulemaan uuden olympiadin sääntömuutoksista! Seminaari järjestetään Miniringin ja N-ryhmän leirin yhteydessä Kisakalliossa klo n. klo 12.30-14.30 (tarkentuu). Osallistuminen on mahdollista sekä paikan päällä että zoomissa (suositus zoomissa niille, jotka eivät jo ole leirillä paikalla.

Ilmoittautuminen 6.8. mennessä Hoikassa.

 

25.8. tuomariseminaari kaikkien osa-alueiden arvostelusta klo 18.30 – 20.30 (yksilöt ja joukkueet (duo/triot), kaikki osa-alueet). Luvassa käytännön esimerkkejä ja harjoittelua, vastauksia kysymyksiin ja keskustelua!

Ilmoittautuminen 18.8. mennessä Hoikassa.

 


Hae esiintyjäksi voimistelun 125v juhlanäytökseen

Haku 11.7.mennessä. Lue lisää uutisesta. Toivottavasti näemme näytöksessä myös rytmisen voimistelun seuroja ja esityksiä!

 


Yksilöiden MM – karsintakilpailut

Vuoden 2021 MM – kilpailut (naisten joukkue ja naisten yksilöt) järjestetään Japanissa 27.-31.10.2021. Karsintakilpailut 1 ja 2  järjestetään viikoilla 35 ja 37 (alustavasti 2.9. ja 14.9.). Pienimuotoisten karsintakilpailujen järjestämisestä kiinnostuneita seuroja pyydetään olemaan sähköpostitse yhteydessä lajipäällikköön 2.8. mennessä.


Rinkivalintojen vahvistaminen ja syksyn avoimet leirit

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut rytmisen valmennusrinkien 2021 valinnat.

Koronatilanteesta johtuen, nyt valituille ringeille järjestetään kolme Voimisteluliiton tukemaa leiriä syksyn aikana. Valmennusrinkeihin nimetyille on lähetetty sähköpostia ja ohje vahvistaa rinkipaikka/paikka varasijalla ja osallistuminen elokuun leirille 30.7.2021 mennessä.

N-ryhmä (2006 – 2008 syntyneet)

Minirinki 1 (2008 – 2011 syntyneet)

Minirinki 2 (2011-2013 syntyneet)

 

Valintakriteerit: lajitaidot / vartalotekniikka, lajitaidot / välinetekniikka, fyysiset ominaisuudet ja lajiin soveltuva antropometria sekä keskittymiskyky, yhteistyökyky ja kyky toimia osana ryhmää. Lisäksi leirillä tehtyjä lajinomaisia liikkuvuustestejä  / Timanttimerkkiliikkeitä sekä välinetekniikkatestejä on käytetty valintojen tukena.

 

Ryhmään valituilla ja siinä paikkansa vastaanottavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Tavoitteena on myös lajitoiminnan kehittyminen eri puolilla Suomea. Tämän vuoksi tasapäisessä valintatilanteessa voidaan lisäkriteerinä katsoa eduksi, jos voimistelija tulee pienestä / uudesta lajiseurasta. Valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kyseisen ikäluokan koko ja se, minkä tasoisia voimistelijoita minäkin vuonna ryhmiin on pyrkimässä. Vuoden 2021 valinnoissa on huomioitu se, että seuraavaan nuorten maajoukkueeseen (joukkue) voivat hakea vuosina 2008 – 2010 syntyneet voimistelijat.

 

Valitsijoina toimivat rytmisen voimistelun valmennuksen johtoryhmän jäsenet ja nuorten olympiavalmentajat (NOV) Larisa Gryadunova ja Iida Ritokoski, lajipäällikkö Emma Tast, Klara Kodra (N-ryhmä ja Minirinki 1) ja lajin kehittämisryhmän jäsen Johanna Vikkula (Minirinki 2). Myös leirin kouluttajat Sirja Lepistö, Irina Yushina, Jouki Tikkanen ja Milla Grigoreva ovat pyydetysti antaneet oman asiantuntija-arvionsa valintoihin. Testaajina ovat toimineet leireille osallistuneet valmentajat eri seuroista Iida Ritokosken johdolla. 

 

Vuoden 2022 valmennusrinkien valintaleirit järjestetään 21.-23.1.2022. 


Syksyn avoimet leirit Kisakallion Urheiluopistolla järjestetään 4.-5.9. (kaikki ikäluokat 2013 syntyneistä naisiin asti) ja 13.-14.11. (lasten avoin leiri 2014 – 2011s.). Ilmoittautuminen aukeaa elokuun alussa. Kouluttajina ammattitaitoisa rytmisen voimistelun valmentajia ja kilpauransa päättäneitä urheilijoita nuorten olympiavalmentaja Iida Ritokosken johdolla.

 

Haku naisten maajoukkueeseen (joukkue) on auki

Lue erillinen uutinen ja ilmoita kiinnostuksesta hakea maajoukkueeseen 30.7.2021 mennessä.

 

 

Aurinkoista kesää!

 

Kuva: Sami Ilvonen

Haku