Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Kesällä 2022 kohdataan Tampereella
22.06.2021

Kesällä 2022 kohdataan Tampereella

Kesän 2022 liikuttavin festivaali Gymnaestrada kokoaa voimisteluväen vuoden päästä 9. – 12.6. Tampereelle. Voimistelukauden 2021 – 2022  päättävässä nelipäiväisessä Gymnaestradassa on luvassa näytöksiä, kilpailuja, kenttäohjelmia, kokeilupisteitä sekä liikkumisen riemua monessa muodossa. Paikalle odotetaan 12.000 voimisteluseurojen harrastajaa ja kilpailijaa ympäri Suomen. Myös päiväkävijät ja ohikulkijat ovat lämpimästi tervetulleita kokemaan voimistelun ja liikkumisen riemua tapahtumaan. Katsojille on upea kattaus nähtävää ja koettavaa niin kilpailuissa kuin näytöksissäkin.

Gymnaestradassa on runsaasti osallistumismahdollisuuksia kaiken ikäisille

Kenttäohjelmat tarjoavat tavoitetta tulevaan kauteen, ainutlaatuisen kokemuksen olla osana suurta koreografiaa ja esiintyä suurelle yleisölle. Kenttäohjelmia on tarjolla eri ikäisille ja tasoisille liikkujille ja voimistelijoille, jokaiselle jotakin. Tutustu päätösjuhlassa Tampereen stadionilla esitettäviin kenttäohjelmiin ja selvitä mihin ohjelmiin oma seurasi on lähdössä mukaan. Lue lisää myös.

Kilpailutoimintaa järjestetään akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, naisten telinevoimistelussa, miesten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä, trampoliinivoimistelussa. SM-mitalit jaetaan akrobatiavoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, miesten telinevoimistelussa (nuoret) sekä trampoliinivoimistelussa. Lisäksi Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa kisataan lajeittain vaihdelleen useissa luokka- ja ikäkausikilpailuissa. Huikeita suorituksia ja jännitettävää riittää yltäkylläisesti. Katso kilpailut lajeittain.

Gymnaestradan voimistelun superstarassa nuorimmat (n. 7-12-v.) pääsevät esittämään taitojaan kaikissa lajeissa Messu- ja urheilukeskuksen areenalla. Lue Starasta.

Voimistelun ja tanssin Lumo-finaali käydään sekin Gymnaestradassa. Lumo-finaalin tanssin kilpailussa on mitalit jaossa viidessä sarjassa. Sen sijaan Lumo-finaalin Gym for Life -sarjoissa kisaillaan kulta-, hopea- ja pronssimaininnoista. Gym for Life -voittajaesitys sekä muutama muu Golden Ticketillä valittava ohjelma esiintyvät lauantai-illan näytöksessä.

Voimistelukoulun kokeilupisteillä ihan jokainen pääsee temppuilemaan ja kokeilemaan voimistelua sen eri muodoissa. Voimistelukoulun kokeilupiste tulee Messu- ja urheilukeskukseen. Maistiaisia pääsee nauttia pienimuotoisemmin myös Keskustorin pisteellä.

Keskustorille rakentuvalla esiintymislavalla seurat pääsevät esittämään omaa, monipuolista ohjelmistoaan. Lavalla nähdään myös urheilijoita, palkintojenjakoa ja muuta viihteellistä ohjelmaa – keskellä kesäistä kaupunkia.

Lisäksi seurat ja joukkueet voivat hakea esiintymään iltanäytöksiin: perjantai-iltana UROS LIVE -areenalle ja/tai lauantai-iltana Messu- ja urheilukeskuksen areenalle. Iltanäytöksissä päästään nauttimaan hienoista esityksistä, joita seurat ja joukkueet ympäri Suomen valmistelevat.  Perjantain näytöksessä nähdään myös 60+ ikäisten yhteisohjelma, johon kootaan voimistelijat eri puolilta Suomea. 

Voimistelu valtaa kaupungin

Voimistelu valtaa Tampereen 9. – 12.6.2022. Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa jännitetään kilpailuissa, lumoudutaan tanssi- ja esitysohjelmista, kannustetaan sekä jo huipulla kilpailevia että uransa alkutaipaleella olevia voimistelijoita, iloitaan voimistelukoulun kokeilupisteillä, kierrellään esittely- ja myyntipisteillä, tavataan tuttuja ja saadaan uusia kavereita, viihdytään yhdessä aamusta iltaan hyvässä seurassa ja hyvän ohjelman parissa. Tampereen stadionilla Ratinassa koetaan torstaina elämykselliset avajaiset ja sunnuntaina kenttäohjelmista koostuva huikea päätösjuhla. Keskustorilla pääsee katsomaan monipuolista voimistelua ja muuta ohjelmaa ja kokeilemaan pienimuotoisemmin voimistelua. Perjantai-iltana otetaan haltuun upouusi UROS LIVE -areena sporttisen iltanäytöksen merkeissä. Kaiken kaikkiaan voimistelu tulee näkymään ja kuulumaan kesäisen Tampereen katukuvassa monipuolisesti. Otetaan tamperelaiset ja turistitkin mukaan liikkumaan, katsomaan, kokeilemaan – tarjotaan mahdollisuuksia saada omakohtainen voimistelukokemus.

Gymnaestradaa ei kannata jättää väliin

Gymnaestrada Tampere viihdyttää ja tarjoaa elämyksellistä nähtävää ja koettavaa kaikille. Gymnaestrada on hyvän mielen tapahtuma, jonka inspiroiva ympäristö rohkaisee ennakkoluulottomasti osallistumaan ja kokeilemaan, etsimään omaa luontaista tapaa liikkua ja siten oivaltamaan, mistä oma keho pitää. Gymnaestradassa on luvassa hyvää fiilistä ja voimistelun riemua jokaiselle ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta. 

Ota Gymnaestrada Tampere 2022 tulevan kauden tavoitteeksi, yhteiseksi päätösretkeksi ja kesälomakohteeksi. Tule mukaan osallistujaksi, katsojaksi, kokeilijaksi tai vaikka vapaaehtoiseksi. Nähdään Tampereella! Gymnaestradaa ei kannata jättää kokematta!

Tarkista tästä onko sinun seurallasi jo Gymnaestradan yhteyshenkilö Gymppi: 

 

Haku