BLUME GRAN CANARIA

Kansainvälinen Blume Grand Canaria -voimistelufestivaali on vuosittain marras-joulukuussa Kanarian saarilla Espanjassa. Tapahtumaan osallistuu noin 200 kansainvälistä voimisteluryhmää. Ohjelmassa on esiintymisiä, workshopeja, gaala jne. Jokaiselta ryhmältä toivotaan 2 - 3 noin 10 minuutin esiintymistä. Ulkona sijaitsevien esiintymisalueiden koko on noin 12 m x 12 m. Kilpailuja (tournaments) on rytmisessä voimistelussa, aerobicissa, trampoliinivoimistelussa ja TeamGymissä. 

Kaikki suomalaisjoukkueet ovat tervetulleita tapahtumaan:
27.11. - 5.12.2020 Blume Gran Canaria 

Lue lisätietoja Blume Gran Canaria -tapahtumasta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Kadonneet Pojat Blume Gran Canarialla

Kadonneet Pojat Blume Gran Kanarialla 25.11.-2.12.2018

Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Kadonneet Pojat -ryhmä valittiin vuoden 2018 Lumo-finaalissa vuoden Gym for Life-joukkueeksi. Tunnustuksen lisäksi ryhmälle tarjoitui mahdollisuus lähteä Blume Gran Canaria-tapahtumaan paikallisten järjestäjien kutsumana. Tapahtuma on avoin kaikille Voimisteluliiton jäsenseurojen ryhmille, jotka haluavat mahdollisuuden esiintyä ulkomailla.

Lensimme Gran Kanarialle sunnuntaina 25.11. aamupäivällä. Valmentaja ja matkanjohtaja saivat tapahtuman infotilaisuudesta viikon ohjelman ja aikataulut. Kadonneet Pojat oli merkitty esiintymään viikon aikana jopa viidesti! Se tuntui sen verran suurelta määrältä, että sovimme neljä esiintymistä. Kaksi esiintymisistä oli Jambon ostoskeskuksen tuntumassa, joka oli lähellä hotelliamme. Kaksi muuta esiintymistä oli kauempana: toinen Santa Brígidassa ja toinen Las Palmasissa. Meidät kyydittiin kaikille esiintymispaikoille selkeästi ja näytökset olivat mukavia. Yleisöä oli paikalla kiitettävästi. Jambon näytöksissä yleisö koostui lähinnä turisteista. Santa Brígidassa ja Las Palmasissa yleisössä oli enemmän voimistelijoita. Viikon aikana treenasimme ohjelmiamme useana aamuna paikallisella jalkapallokentällä ja pojat harrastivat tämän lisäksi vesijumppaa poikkeuksellisen oma-aloitteisesti.

Tapahtuman yhteydessä oli paljon erilaisia näytöksiä ja workshoppeja. Neljä esiintymistä ja omat harjoitukset veivät Kadonneilta Pojilta käytännössä kaiken ajan. Seurueemme naisväki osallistui useana aamupäivänä workshoppeihin, joihin oli kuljetukset suoraan hotellilta. Tapahtuma kokonaisuudessa vaikutti leppoisalta, matalan kynnyksen harrastetapahtumalta. Ikähaitari voimistelijoilla oli lapsista senioreihin. Varsinkin seniorijoukkueet olivat vallan isoja ja heidän esitykset olivat samankaltaisia kuin Gymnaestradan hallinäytökset voisivat olla. Tapahtumassa oli paljon rytmisen voimistelun ja akrobatian harrastajia. Mukana oli myös monipuolisesti erilaisten tanssilajien edustajia. Kadonneiden Poikien lisäksi mukana oli ainakin yksi miesten ryhmä. He olivat Tanskalaisia ja heidän ohjelmansa oli upeasti virtaava ja perusvoimistelua parhaimmillaan!

Viikko Gran Kanarialle oli huikea kokemus! Esiintyminen oli upeaa ja olemme kiitollisia mahdollisuudesta edustaa Suomea Blume-tapahtumassa. Kadonneet Pojat nauttivat täysin rinnoin tästä "lämpimän paikan leiristä" ja yhdessä olosta. Joukkuehenki nousi entisestään! Haluamme kiittää myös mukana olleita huoltojoukkoja. Suosittelemme Blume-tapahtuu voimistelijoille, jotka haluat nauttia voimistelun ilosta ja Espanjan auringosta pimeän marraskuun aikana ja jotka haluavat rennosti esiintyä ja osallistua monipuolisiin workshoppeihin. 


Teksti ja kuvat Anna Nurmi