Hyppää sisältöön
Home » Seuroille » Seuratoiminnan kehittäminen » Tähtiseura-ohjelma ja seurakehitys

Tähtiseura-ohjelma ja seurakehitys

Voimisteluliitto on vahvasti mukana Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen yhteisessä seuratoiminnan kehittämisohjelmassa eli Tähtiseura-ohjelmassa. Voimisteluliiton jäsenseurat voivat hakea Tähtiseura-tunnusta osoitukseksi laadukkaasta toiminnasta yhdellä tai useammalla voimistelun ja seuratoiminnan osa-alueella. Laatuohjelma jakautuu kolmeen osaan: lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin, aikuisliikunnan laatutekijöihin ja huippu-urheilun laatutekijöihin. Lisäksi kaikilla Tähtiseuroilla on yhteisiä, esim. seuran hallintoon ja johtamiseen liittyviä laatutekijöitä. 

Voimistelussa lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtiseura-ohjelma ovat avoimia kaikille seuroille. Huippu-urheilun ohjelmaan seurat kutsutaan mukaan, koska yhteisten laatukriteereiden lisäksi vaatimuksena on mm. kansainvälinen kilpailumenestys.

Tähtiseura-laatutekijät ovat voimisteluseurojen kehittämisen perusta. Näin ollen myös esim. eri voimistelulajien seurojen kehittämisprosessien taustalla ovat Tähtiseura-laatutekijät. Seura voi hyödyntää Tähtiseura-ohjelman yksittäisiä työkaluja ja Tähtiseura-verkkopalvelua, vaikkei Tähtiseuraksi haluaisikaan.

Voimistelussa on enemmän Tähtiseuroja kuin missään muussa lajissa. Ajantasainen lista Tähtiseuroista löytyy Olympiakomitean nettisivuilta tämän linkin kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). 

Lue lisää Tähtiseura-ohjelman sisällöistä

Uudet Tähtiseurat

Tukea ja palveluita tähtimerkkiä ensimmäistä kertaa tavoitteleville tai laatutoimintaa uudelle osa-alueelle laajentaville seuroille.

Lue lisää

 

Nykyiset Tähtiseurat

Jo tähtimerkin saavuttaneet seurat auditoidaan uudelleen kolmen vuoden välein. Myös auditointien välissä seuroille on tarjolla palveluita kehittämisen tueksi.

Lue lisää

Huippu-urheilun seuraverkosto ja Tähtiseurat

Huippu-urheilua toteuttaville ja kehittäville seuroille on oma verkostonsa, josta kutsutaan seuroja huippu-urheilun Tähtiseura-prosessiin.

Lue lisää

Nuvo-toiminta

Nuvo-toiminta tarjoaa malleja ja työkaluja nuorten seuratoimintaan osallistamiseen. Voimistelun Tähtiseurat toteuttavat Nuvo-toimintaa.

Lue lisää

Tähtiseura logo ja teksti Haluamme menestyä nyt ja tulevaisuudessa

Haku