Osaamisen kehittäminen - ohjaaja ja valmentaja

Tutustu aikuisten ohjaajan tai lasten ja nuorten ohjaajan sekä lajivalmentajan koulutusjärjestelmiin ja lähde mukaan Voimisteluliiton koulutuksiin!

 Nopeimmin löydät lähestyvät ja sinua kiinnostavat koulutukset koulutushaun avulla. Tutustu myös kaikkiin kuluvan kauden koulutuksiin koulutuskalenterissa.

Ohjaajalle

Voimisteluliiton ohjaajakoulutuksen kirjo on laaja: mm. ryhmäliikuntaa sen eri muodoissa, lasten Voimistelukoulu -koulutuksia, nuorten Freegymiä ja Dance4Funia ja ikääntyvien liikuntaa. Ohjaaja kulkee omaa oppimisen polkuaan lasten ja nuorten harrasteohjaajaksi tai aikuisten ohjaajaksi. Voimisteluliiton ryhmäliikuntakonseptit osana ohjaajan osaamista ovat takuu innovatiivisuudesta ja monipuolisuudesta.

Ohjaaja voi muodollisen koulutuksen lisäksi hyödyntää arjen oppimista ja etsiä oivalluksia yllättävistäkin paikoista: kurkistukset vaikkapa muihin lajeihin ja ohjaajakollegojen tunneille ovat helppo tapa laajentaa omaa osaamista. Voimisteluklubissa jaetut vinkit ja materiaalit helpottavat tuntien suunnittelua ja voivat toimia lähteenä uusille ideoille. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Convention-koulutustapahtuma taas jakaa ryhmäliikunnan tähtikouluttajien ideoita ja osaamista.

 

Ohjaajan osaamisen kehittäminen

Valmentajalle

Lajivalmentaja aloittaa osaamisensa rakentamisen Voimisteluohjaajan startti -koulutuksesta ja jatkaa valmentajakoulutusta urheiluvalmennuksen ja lajitekniikan parissa. Valmentajakoulutus on arvokasta tavoitteellisen harjoittelun parissa työskentelevien verkostoitumista ja ideoiden jakamista lajin huippukouluttajien johdolla.

Tavoitteellisen harjoittelun ja huippu-urheilun parissa valmentajan ja urheilijan yhteistyö tiivistyy, ja molemmilla on mahdollisuus oppia myös toisiltaan.

 

Valmentajakoulutuksen lisäksi lajivalmentajan tärkeimpiin oppimisen ja oman toiminnan kehittämisen työvälineisiin kuuluvat avoin mieli, omien valmennusmenetelmien kriittinen tarkastelu sekä ihmistuntemus ja urheilijan huomioiminen yksilönä. Lisäksi kokenut valmentaja voi saada arvokkaita näkökulmia omaan työskentelyynsä toimimalla tuutorina tai mentorina toiselle valmentajalle.

 

Voimisteluliiton tarjoaman valmentajakoulutuksen sekä jatkuvan omaehtoisen oppimisen ja yhteistyön avulla sitoutuneelle valmentajalle avautuu tie kohti lajinsa huippua.

Valmentajan osaamisen kehittäminen