Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelun ystäväkirja: OVO:n Kuntoklubilla virtaa riittää
14.02.2024

Voimistelun ystäväkirja: OVO:n Kuntoklubilla virtaa riittää

Olarin Voimistelijoiden (OVO) keskiviikkoillassa kokoontuu 23:n harrastajan Kuntoklubi. Yli 35 vuotta kasassa ollut ryhmä on joukko eri taustaisia aikuisia, jotka liikuntaharrastus on tuonut yhteen. Tuntikuvauksen mukaan kyseessä on ”Monipuolinen ja tehokas hikijumppa” ja sitä se todella oli, kun kävimme tutustumassa Kuntoklubin harjoituksiin.

35 vuotta Kuntoklubia

OVOn Kuntoklubi-ryhmä juhli viime vuonna 35-vuotista taivaltaan. Vuosikymmenten aikana jäsenet ovat ehtineet vaihtua useaan otteeseen, mutta yksi alkuperäisjäsen ryhmästä vielä löytyy. Jussi Honkaniemi (76) on jumpannut Kuntoklubissa perustamisvuodesta lähtien.

Ryhmän vanhin jäsen Matti Hukka, 83, on myös ehtinyt olla ryhmässä lähes perustamisesta saakka mukana. Hän kiittää seuraa, että mahdollisuudesta harrastaa ryhmässä vuodesta toiseen.

”Kyllä se on tärkeää, että seura on meille tämän harrastuksen, ohjaajat ja tilat mahdollistanut.”

Kuntoklubi-tunti alkaa perinteisellä lämmittelyjumpalla. Jokaiselle on muodostunut riveihin ja jonoihin oma vakiopaikka.

Tunnin rakenne ja ryhmän ilmapiiri saavat kiitosta

Kuntoklubin tunti koostuu aina kolmesta osiosta. Tämä toistuva kaava on kokonaisuudessaan Jussin mielestä toimiva rakenne.

”Aluksi on lämmittely, joka kestää noin 20 minuuttia. Sen jälkeen on lihaskunto-osuus ja lopuksi venyttelylle on varattu 20 minuuttia tai jopa enemmänkin. Vaikea sanoa, mistä tykkää eniten”, Jussi kuvailee.

Ryhmässä on mukana niin konkareita kuin uusia tulokkaita. Jokaiselle löytyy rivistä oma paikka ja kaikki saavat liikkua oman fiiliksen mukaan.

”Kyllä täällä on ollut tervetullut olo. Kukaan ei arvostele, minkä tasoisia ollaan. Kukin tekee omalla tyylillään, oman fiiliksen mukaan”, kertoo ryhmässä viime syksynä aloittanut Kari Törmä (59).

Sosiaalinen puoli pitää porukan kasassa

Sekä Matti, Jussi että Kari kokevat sosiaalisuuden olevan merkittävä osa liikuntaharrastuksen mielekkyyttä.

”Vaikka tämä on yksilölaji, niin tämä on myös aika sosiaalinen. Ollaan kavereita kaikki ja tunnetaan aika hyvin toisiamme”, toteaa Matti.

”Vaikka ollaan ihan erilaisia ja eri ikäisiä, niin maailma laitetaan järjestykseen joka kerta. Ei ole pelkkää jumppaa vaan höpötellään kaikenlaista”, Jussi täydentää.

”Tämä on hauska ryhmä. Ilmapiiri on hyvin positiivinen. Täällä on tohtoreista ja juristeista lähtien ihmisiä, mutta täällä me ollaan jokainen voimistelijoita. Tämä on yhdistävä tekijä”, kertoo Kari.

Kari Törmä (vas.), Jussi Honkaniemi (kesk.) ja Matti Hukka (oik.) odottavat innolla viikoittaisia harjoituksia, jossa pääsee kunnon ylläpitämisen lisäksi vaihtamaan kuulumisia.

Yhteisiä perinteitä treenisalin ulkopuolella

Kahdesti vuodessa ryhmä kokoontuu myös yhdessä treenien ulkopuolella. Tuolloin ei jumpata, vaan vietetään aikaa yhdessä.

Perinteeseen kuuluu ravintolakäynti yhdessä valmentajien, joskus puolisoidenkin kanssa. Päivällisen lisäksi ohjelmaan kuuluu teemalliset puheenvuorot. Kukin vuorollaan pääsee esittelemään itselle tärkeää aihetta tapaamisissa, oli se sitten omaan uraan tai muihin mielenkiinnon kohteisiin liittyvää.

”Aiheet ovat hyvin vaihtelevia. Seuraavan kerran kokoonnumme huhtikuussa. Silloin yksi meistä, joka on eläkkeellä oleva virologian professori, puhuu virustutkimuksesta. Se on jo sovittu aihe”, kertoo Matti.

”Huono puoli on se, että pidetään kesä- ja joulutauko.”

Kuntoklubin jäsenet ovat innokkaita harrastajia ja jokaviikkoista treeniä odotetaan innolla. Tällaista liikuntaharrastusta he suosittelisivat ehdottomasti muillekin.

”Hyvä puoli on se, että tämä on säästä riippumaton, eli se voidaan aina toteuttaa. Huono puoli on se, että pidetään kesätauko ja joulutauko. Olemme kyllä aina onnistuneet neuvottelemaan pari-kolme ylimääräistä tuntia ohjelman ulkopuolelta”, Matti naurahtaa.

Ryhmään toivottaisiin mukaan myös nuorempaa sukupolvea.

”Nuorin meistä on 52-vuotias ja Matti on nyt vanhin (83). Kyllä siinä olisi 30 vuotta varaa”, tuumaa Jussi.

Voimistelun ystäväkirja on juttusarja, jossa tutustutaan voimistelun moninaisiin ryhmiin, joilla liikkumisen ilo ja yhdessä tekeminen ovat toiminnan ydin. Tutustu sarjassa aiemmin esiteltyihin ryhmiin täältä

Ystäväkirja

Ryhmän nimi: Kuntoklubi

Seura: Olarin Voimistelijat (Tähtiseura lapset & nuoret, aikuiset, huippu-urheilu)

Jäseniä: 23

Ohjaaja/-t: Milja Seppälä, Veera Kainulainen

Toiminta: Harrasteliikunta, lihaskuntotunti

Haku