Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimisteluliiton kilpailujen järjestämisohjeisiin päivityksiä
21.02.2023

Voimisteluliiton kilpailujen järjestämisohjeisiin päivityksiä

Voimistelun kilpailukausi on käynnistymässä toden teolla ja seurat järjestävät ahkerasti voimistelun (ja tanssin) eri lajien kilpailuja ympäri Suomea. Tässä uutisessa on nostettu muutamia kilpailujen järjestämisohjeisiin tulleita päivityksiä, jotka koskevat kaikkia voimistelun kilpalajeja ja Lumo-tapahtumia.

Kun seura saa voimisteluliiton kilpailutiimin myöntämän kilpailun järjestettäväkseen se sitoutuu noudattamaan

  • Voimisteluliiton kilpailu- ja kurinpitosääntöjä
  • Voimisteluliiton yleisiä kilpailujen järjestämisohjeita
  • Lajin sääntöjä ja järjestämisohjeita

Tutustukaa siis kaikkiin näihin sääntöihin ja ohjeisiin ennen kuin kilpailujen järjestelyt ja suunnittelutyö alkaa, ettei epäselvyyksiä ohjeista ja aikatauluista tule matkan varrella.

Yleiset kilpailujen järjestämisohjeet on jaoteltu seuralle helposti löydettäväksi aihealueittain. Kaikki ohjeet on hyvä käydä läpi. Osa ohjeista on pakollisia (mm. peruutusehdot, osallistumismaksujen ylä- ja alarajat, kilpailun nimeäminen, kilpailukutsun julkaisu jne) ja osa on ohjeita, joista seura saa vinkkiä ja apua oman kilpailutapahtuman toteuttamiseen.

Yleisiin kilpailujen järjestämisohjeisiin tulleita päivityksiä (02/2023):

  • Kilpailujen järjestäjän loppuraportti/palaute: Kilpailun järjestäjää pyydetään täyttämään (lyhyt) loppuraportti/palaute, jossa on muutamia kysymyksiä ja vapaan sanan mahdollisuus. Loppuraportti löytyy täältä.
  • Seurojen maksamat tuomarikorvaukset: Tuomaritehtävä on lähtökohtaisesti luottamustehtävä. Liitto on laatinut suositukset tuomarikorvauksista, joita seura voi halutessaan noudattaa.  tuomarikorvauksista lisätietoja täältä
  • Kilpailujen nimeäminen: kilpailun järjestäjä voi nimetä kilpailun esim. yhteistyökumppanin, kaupungin, seuran tmv mukaan. ”Kilpailun nimen” lisäksi tulee kirjoittaa kohtaan ”kilpailun kuvaus” tarkentava teksti tarvittaessa (esim. mitkä luokat/sarjat/taso). Katso ohjeet kilpailujen nimeämisestä täältä.

Muistattehan, että seurat voivat järjestää ainoastaan järjestelmän mukaisia, avoimesti haettavissa olevia kilpailuja. Halutessaan seura voi järjestää omia pienimuotoisia sali-/harjoituskilpailuja, johon kutsuu muutaman (1-3) lähiseuran (käytössä ei Kisanettiä tai muita vastaavia järjestelmiä). Kaikille avoimia kutsukilpailuja (yli 3 seuraa) seurat eivät voi siis järjestää.

Kilpailut vuodelle 2024 tulevat hakuun 1.-30.4. välisenä aikana, kilpailujen hausta tiedotetaan seuroja lähempänä.  Haku- ja myöntämiskriteerit kilpailujen järjestämisen osalta on luettavissa täällä.

Tiedusteluihin kilpailujen järjestämiseen liittyvissä asioissa liitossa vastailee Tiina Koljander yhteystiedot

Onnistuneita hetkiä kilpailujen järjestämisen parissa!

Haku