Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Valmennusjärjestelmän alaluokkien leiritys uudistuu
19.05.2021

Valmennusjärjestelmän alaluokkien leiritys uudistuu

Alkupolkuleiritys

Voimisteluliiton strategian mukaisesti myös TeamGymissä panostetaan lasten laadukkaaseen voimisteluun. Sen myötä TeamGymin valmennusjärjestelmän aloittavien leirien järjestämistapa muuttuu syksystä 2021 alkaen. Tästä eteenpäin Stara-1.luokissa kilpailevien joukkueiden leiritys järjestetään koti- tai lähisalilla tilauskoulutuksena. 2.luokan joukkueiden on mahdollista osallistua sekä valtakunnallisille valmennusleireille että käyttää koti- ja lähisalileiritystä oman tarpeen mukaan. Leireillä kouluttajana toimivat liiton valmennusjärjestelmään valmentajiksi valitut valmentajat. Koti- tai lähisalilla järjestettävää leiritystä kutsutaan alkupolkuleiritykseksi.

Leiriuudistuksella pyritään tekemään nuorimpien voimistelijoiden leiritykseen osallistumisesta vaivattomampaa ja tarjoamaan kohdennetumpaa ja yksilöllistä tukea joukkueiden harjoitteluun sekä voimistelijoiden että valmentajien näkökulmasta. Koti- ja lähisalileireillä on tarkoitus hyödyntää samoja olosuhteita, jotka ovat käytössä myös joukkueiden arkiharjoittelussa ja näin tuoda laatua ja uusia ideoita joukkueiden perusharjoitteluun.

Leirien yhteydessä leirille osallistuvan joukkueen valmentajille järjestetään valmentajakoulutus, joka luetaan voimisteluliiton 1-tason valmentajakoulutuskokonaisuuden täydennyskoulutukseksi. 

Leirien tilaaminen

Halukkuus koti-/lähisalileirille ajankohtatoiveineen ilmoitetaan samassa yhteydessä muiden liittojohtoisen valmennusjärjestelmän leiripaikkojen hakemisen kanssa (haku syksyn leireihin auki 5.5.2021-31.5.2021 ja kevään leireihin 15.10.2021-15.11.2021). Alkupolkuleirityksen kalenteri vahvistetaan hakeneille joukkueille kuukauden kuluessa leirihaun päättymisestä.
Tutustu valmennusjärjestelmän hakuun tästä.

Leirien kustannukset

Alkupolkuleirityksen voi tilata oman tarpeen mukaan yksi- tai kaksipäiväisenä. 

  • 1 päivän leiri sisältää 2 x 2 h harjoitukset ja 2 x 1,5 h valmentajakoulutukset

      HINTA: 700 e

  • 2 päivän leiri sisältää 4 x 2 h harjoitukset ja 2 x 1,5 h valmentajakoulutukset

      HINTA: 1050 e

Erikseen sovittavat lisätunnit á 80 e/h. 

Leirihinnan lisäksi leirin tilaaja vastaa kouluttajan matka-, ruoka- ja kahden päivän leirillä majoituskustannuksista. Leirin tilaava seura tekee ja maksaa tilavaraukset ja aikatauluttaa leirin niiden mukaan. Liitto kannustaa seuroja järjestämään leirit niissä saleissa, joissa arkiharjoittelu tapahtuu. Yhden kouluttajan leirille voi osallistua enintään 35 voimistelijaa. Tilaavan seuran on varmistettava, että leirille osallistuu seuran omia valmentajia yksi valmentaja kymmentä osallistuvaa voimistelijaa kohden. 


Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

 

Jo yli 125 vuoden ajan voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelun 125-vuotisjuhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla, joka huipentuu kesäkuussa 2022 Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan. Varmista, että sinunkin seurasi on mukana juhlavuoden huipennuksessa. Onhan seurastanne ilmoitettu jo Gymppi-yhteyshenkilö?

Nyt on aika juhlia. Osallistu juhlavuoteen jakamalla sosiaalisessa mediassa oma voimisteluliikkeesi, temppusi tai tervehdyksesi #onnittelutemppu #voimistelu125

Suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta juhlitaan yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbond FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.

 

Kuva: Milla Vahtila

Haku