Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tuhannen voimistelijan SM-kilpailut peruttu toukokuulta
26.03.2021

Tuhannen voimistelijan SM-kilpailut peruttu toukokuulta

Voimistelun kaikkien lajien yhteiset SM-kilpailut siirtyvät vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi vuoteen 2023. Järjestäjänä tällöin toimii Tampereen Voimistelijat yhdessä Suomen Voimisteluliiton kanssa. 

Voimistelun yhteiset SM-kilpailut oli tarkoitus järjestää 28.–30.5. Tampereen Messukeskuksella. Kilpailut olisivat koonneet yhteen jopa 1000 voimistelijaa ympäri Suomen. Vallitsevassa koronavirustilanteessa voimistelun yhteisten SM-kilpailujen järjestäminen vastuullisesti ja terveysturvallisesti olisi ollut mahdotonta, ja siksi Suomen Voimisteluliitto ja Tampereen Voimistelijat ovat yhteispäätöksellä peruneet kilpailut.

Tampereella järjestetään kyseisenä ajankohtana, 28.–30.5. joukkuevoimistelun, telinevoimistelun, TeamGymin ja trampoliinivoimistelun online- ja virtuaalisia luokka- ja cup-kilpailuja sekä akrobatiavoimistelun ja trampoliinivoimistelun SM-kilpailut. 

Voimistelun kaikkien lajien yhteiset SM-kilpailut ovat aina suuri ponnistus kilpailujen järjestäjiltä, mutta myös monen urheilijan kauden päätapahtuma. Yhteisten SM-kilpailujen peruminen on harmillista, mutta vallitsevassa tilanteessa ainoa oikea ratkaisu. Teemme Tampereen ja tamperelaisten seurojen kanssa tärkeää yhteistyötä ja on hienoa, että tästä peruutuksesta huolimatta voimistelu valtaa Tampereen jo kesällä 2022 kansallisen Gymnaestrada-suurtapahtuman muodossa, Voimisteluliiton voimistelu- ja seuratoiminnan johtaja Susanna Porola toteaa. 

Yhteisten SM-kilpailujen eteen on Tampereella tehty paljon työtä, ja haluammekin kiittää jo vuosi sitten startanneen projektin parissa toimineita, suuren seurasydämen omaavia, työntekijöitämme ja vapaaehtoisiamme. Onneksi voimme hyödyntää jo saatua tietotaitoa ja tehtyjä valmistelutöitä vuoden 2023 kilpailujen osalta. Korona on koetellut seura- ja urheilutoimintaa erityisesti tapahtumien ja kilpailujen poisjäännin vuoksi, joten on hienoa päästä toukokuussa toteuttamaan edes pienemmässä mittakaavassa online- ja virtuaalikilpailuja voimistelijoille ja voimistelun ystäville, summaa kilpailutapahtuman johtaja Liisa Tuominen Tampereen Voimistelijoista.

Kaikkien voimistelulajien yhteiset SM-kilpailut järjestetään joka toinen vuosi, seuraavan kerran siis keväällä 2023 Tampereella. Kuluvan kevään ja syksyn aikana pyritään järjestämään yksittäisten voimistelulajien SM-kilpailuja. 

Voimistelussa eri lajien SM-kilpailut ovat voimistelijamääriltään hyvin eri kokoisia. SM-kilpailujen järjestelyjen ja ajankohdan osalta pyritään takaamaan urheilijoille terveysturvallisesti riittävä harjoittelukausi ennen kilpailuja. Edellä mainitut asiat ja koronatilanteen kehittyminen huomioidaan myös korvaaviksi suunniteltujen lajien omien SM-kilpailujen ajankohdan ja toteutuksen osalta. 

Voimisteluliitto tiedottaa peruuntuneiden yhteisten SM-kilpailujen tilalle tulevista voimistelulajien omista SM-kilpailuista ja niiden ajankohdista ja paikkakunnista huhtikuun loppuun mennessä. 

Voimistelun SM-kilpailut 2021

Akrobatiavoimistelun SM-kilpailut la 29.–30.5. Tampereen uudella Akrokeskuksella, järjestäjänä Tampereen Voimistelijat

Trampoliinivoimistelun SM-kilpailut la 29.5. Tampere, Messukeskuksen C-halli, järjestäjänä Tampereen Voimistelijat

Seuraavien SM-kilpailujen ajankohta ja paikkakunta tiedotetaan huhtikuun loppuun mennessä 

Joukkuevoimistelun SM-kilpailut 
Kilpa-aerobicin SM-kilpailut 
Miesten telinevoimistelun SM-kilpailut 
Naisten telinevoimistelun SM-kilpailut
Rytmisen voimistelun SM-kilpailut, yksilöt ja joukkueet 
TeamGymin SM-kilpailut

Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

Jo yli 125 vuoden ajan voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelun 125-vuotisjuhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla, joka huipentuu kesäkuussa 2022 Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan. Varmista, että sinunkin seurasi on mukana juhlavuoden huipennuksessa. Onhan seurastanne ilmoitettu jo Gymppi-yhteyshenkilö?

Nyt on aika juhlia. Osallistu juhlavuoteen jakamalla sosiaalisessa mediassa oma voimisteluliikkeesi, temppusi tai tervehdyksesi #onnittelutemppu #voimistelu125

Suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta juhlitaan yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbund FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.

Haku