Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Stara-tapahtumiin etsitään tanssin koreografeja
13.04.2023

Stara-tapahtumiin etsitään tanssin koreografeja

Kuvassa esiintyjiä lavalla

Suomen Voimisteluliitto etsii kahteen koreografiaan tekijöitä. Koreografiat toimivat jatkossa Stara-tapahtumien valmiina koreografioina, joita seurat voivat vapaasti käyttää. Jatkossa Staraan tanssin sarjaan osallistuva voi siis valita, käyttääkö hän valmista koreografiaa, tekeekö kokonaan oman koreografian vai käyttääkö osaa valmiista koreografiasta ja muokkaa siitä oman näköisen.

Mikä on Stara-tapahtuma?

Stara-tapahtuma on tilaisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. Stara-tapahtumissa ei ole yläikärajaa, mukaan voi osallistua samana vuonna, kun täyttää 6-vuotta.

Staralle ovat tervetulleita ihan kaikki lajista tai harrastustaustasta riippumatta. Osallistua voi niin joukkueen kanssa kuin kahdestaan duetolla tai yksin soolo-tanssijana.

Esiintymään voi tulla lajien ja tanssin valmisohjelmilla tai joukkueen kanssa suunnitellulla koreografialla. Jokainen osallistuja saa arvilta kirjallisen palautteen sekä ihka oikean mitalin. Voimisteluliiton jäsenseurat järjestävät Stara-tapahtumia ympäri Suomea. 

Lue lisää Stara-tapahtumista tämän linkin kautta, linkki aukeaa uuteen ikkunaan.

Mitä hakijalta vaaditaan?

Tarkoituksena on, että valmiit koreografiat pohjautuvat Voimistelukoulun passien liikkeisiin ja sisältöihin. Passeihin on lisätty tanssi-, kuvio- ja ilmaisuharjoitteita sekä -vinkkejä, joita toivotaan hyödynnettävän myös Staran koreografioissa. 

Alkeet -koreografiassa pohjana toimii alkeispassin ja alkeisjatkopassin sisällöt ja Keskitaso -koreografiassa puolestaan lattialajien passin sisältö. Koreografioissa voi olla myös muuta liikekieltä.

Voimistelukoulun ja Stara-tapahtumien tuntemus katsotaan eduksi sekä aikaisempi kokemus koreografian tekemisestä kohderyhmälle, eli mahdollisille Stara-tapahtumiin osallistuville. Voimisteluliitto kannustaa myös nuoria hakemaan rohkeasti koreografiksi.

Koreografiasta tehdään opetusvideo. Lisäksi video, jossa on tanssittu koko koreografia, joko koreografin tanssimana tai hänen tanssiryhmänsä tanssimana. Koreografiasta tulee myös kirjoittaa kevyt muistilista kirjallisesti opetuksen tueksi.

Miten valmiita Staran koreografioita on tarkoitus käyttää?

Valmiskoreografiat on tarkoitettu voimisteluseurojen vapaaseen käyttöön, niitä voidaan siis käyttää sellaisenaan harjoitusmateriaalina tanssitunnilla tai esiintyä koreografialla seuran näytöksessä tai juuri Stara-tapahtumassa. Koreografioita voidaan myös muokata tai käyttää osioita esimerkiksi Stara-tapahtumassa. Koreografioiden käyttöohjeisiin tulee maininta myös koreografin nimen näkymisestä.

Miten voi hakea koreografiksi?

Hae Staran tanssin koreografiksi vapaamuotoisella hakemuksella. Lähetä hakemuksesi palkkiotoiveineen Nea Vallinille sähköpostitse viimeistään su 14.5. Kerro hakemuksessasi, onko sinulla mahdollisuutta kuvata ja editoida videot itse vai toivotko niihin Voimisteluliiton apua. Kerro myös, tekisitkö koreografian yksin vai työryhmän kanssa.

 

Lisätietoa

Nea Vallin

(etunimi.sukunimi@voimistelu.fi)

Haku