Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun valmennusringit vuodelle 2022 nimetty
17.02.2022

Rytmisen voimistelun valmennusringit vuodelle 2022 nimetty

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut rytmisen voimistelun valmennusrinkien 2022 valinnat.

Voimisteluliiton valmennusrinkeihin valituille järjestetään viisi Voimisteluliiton tukemaa leiriä Kisakallion urheiluopistolla vuoden 2022 aikana. Uutisen kautta löytyy myös lisätietoja muusta Voimisteluliiton valmennustoiminnasta.

Valmennusrinkeihin tai niiden varasijalle nimettyjen voimistelijoiden tulee vahvistaa paikka ringissä tai sen varasijalla ja samalla osallistuminen maaliskuun leirille maanantaihin 21.2.2022 mennessä. Myös, jos voimistelija ei ota paikkaa vastaan ringissä tai sen varasijalla, pyydetään täyttämään oikean ryhmän kyselylomake. Kaikkien leirien ajankohdat löytyvät Voimisteluliiton valmennuksen sivuilta. 

Valmennusryhmät 2022:

N-ryhmä (nuoret 2007-2009 syntyneet)

Minirinki 1 (2009 – 2011 syntyneet)

Minirinki 2 (2012-2014 syntyneet)

Rinkipaikan ja varasijapaikan vahvistus tulee tehdä ma 21.2.2022 mennessä yllä olevien linkkien kautta (myös varasijoilla olevat/jos paikkaa ei oteta vastaan). Valitsettehan huolellisesti oikean valmennusryhmän linkin. Linkin takaa löytyy myös infokirje.

Jokaisen seuran tulee ilmoittaa rinkivalintojen tultua nimeltä yksi valmentaja, joka osallistuu voimistelijoiden kanssa jokaiselle leirille. Valmentajaa voi vaihtaa vuoden aikana / eri leireillä, mutta suositus on, että sama valmentaja osallistuu useammalle leirille. Kaikkien leirien yhteydessä järjestetään valmentajakoulutusta eri teemoilla. Valmentajille leirit ovat mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan seuraamalla harjoituksia ja muiden valmentajien työskentelyä sekä verkostoitua. 

Valmentajien ilmoittautuminen tämän linkin kautta 21.2.2022 mennessä.Ilmoittautumislinkin kautta avautuu myös infokirje.

Valintakriteerit löytyvät valmennusryhmien sivuilta; Miniringit, N-ryhmä. Lisäksi leirillä tehtyjä lajinomaisia liikkuvuustestejä / Timanttimerkkiliikkeitä sekä välinetekniikkatestejä on käytetty valintojen tukena.

Ryhmään valituilla ja siinä paikkansa vastaanottavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Tavoitteena on myös lajitoiminnan kehittyminen eri puolilla Suomea. Tämän vuoksi tasapäisessä valintatilanteessa voidaan lisäkriteerinä katsoa eduksi, jos voimistelija tulee pienestä / uudesta lajiseurasta. Valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kyseisen ikäluokan koko ja se, minkä tasoisia voimistelijoita minäkin vuonna ryhmiin on pyrkimässä. Vuoden 2022 valinnoissa on huomioitu se, että seuraavaan nuorten maajoukkueeseen (joukkue) voivat hakea vuosina 2008 – 2010 syntyneet voimistelijat.

Tapauskohtaisesti N – ryhmään hakenut vuonna 2009 syntynyt voimistelija on voinut tulla nimetyksi asiantuntija-arviolla myös Minirinkiin 1.

Vuoden 2022 valinnoissa on huomioitu myös koronatilanne. Valmentajan hakemuksen perusteella, lajin kehittämisryhmä on voinut nimetä rinkiin tai sen varasijalle tapauskohtaisesti voimistelijan, joka on ollut estynyt osallistumaan leirille, mutta on vuonna 2021 kuulunut ryhmään tai sen varasijalle.

  • Aiemmin ilmoitettu mahdollisuus hakea paikkaa poikkeustapauksessa: Sairastapauksessa (=mikäli voimistelija ei voi sairastumisen vuoksi osallistua valintaleirille / vallitsevassa koronatilanteessa myös mahdolliset muut koronaan liittyvät tapaukset kuten karanteeni ) voi edellisenä vuonna rinkiin valittu/kuulunut voimistelija tulla (tapauskohtaisesti) valituksi ryhmään asiantuntija-arviolla ja lajin kehittämisryhmän päätöksellä.  Valmentajan tulee lähettää sähköpostitse perustelut mahdollista valintaa ajatellen ennen leirin päättymistä. 

Valitsijoina toimivat lajipäällikkö Emma Tast,  valmentajat Larisa Gryadunova, Iida Ritokoski ja Klara Kodra.  Myös leirin kouluttajat Irina Yushina, Jouki Tikkanen, Sanna Aarrelampi ja Milla Grigoreva ovat pyydetysti antaneet oman asiantuntija-arvionsa valintoihin. Testaajina ovat toimineet leireille osallistuneet valmentajat eri seuroista Iida Ritokosken johdolla. 

Voimisteluliitto järjestää myös avoimia leirejä ja tehopäiviä Urhean olympiavalmennuskeskuksessa vuoden 2022 aikana. Syksyn avoimet leirit Kisakallion Urheiluopistolla järjestetään 10.-11.9.2022 kaikki ikäluokat 2014 syntyneistä naisiin asti) ja alustavasti 19.-20.11. (lasten avoin leiri 2015– 2011s.). Ilmoittautuminen aukeaa elokuussa. Kouluttajina ammattitaitoisia rytmisen voimistelun valmentajia ja kilpauransa päättäneitä urheilijoita. Lisäksi järjestetään avoimia tehopäiviä Urhean olympiavalmennuskeskuksessa erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti.

Tervetuloa mukaan Voimisteluliiton rytmisen voimistelun valmennustoimintaan!

Kuva: Heikki Mitikka @riotcolorfoto

Haku