Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun valmennusringit vuodelle 2023 on nimetty
28.02.2023

Rytmisen voimistelun valmennusringit vuodelle 2023 on nimetty

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut rytmisen voimistelun valmennusringit vuodelle 2023.

Voimisteluliiton valmennusrinkeihin N-ryhmä (nuoret) ja Miniringit 1 ja 2 valituille voimistelijoille järjestetään viisi Voimisteluliiton tukemaa leiriä Kisakallion urheiluopistolla vuoden 2023 aikana.

Valmennusrinkitoiminnan yhtenä tavoitteena on lajitoiminnan kehittyminen eri puolilla Suomea. Tämän vuoksi tasapäisessä valintatilanteessa voidaan lisäkriteerinä katsoa eduksi, jos voimistelija tulee pienestä / uudesta lajiseurasta. Valintaan vaikuttaa luonnollisesti myös kyseisen ikäluokan koko ja se, minkä tasoisia voimistelijoita minäkin vuonna ryhmiin on pyrkimässä. Tapauskohtaisesti N – ryhmään hakenut vuonna 2010 syntynyt voimistelija on voinut tulla nimetyksi asiantuntija-arviolla myös Minirinkiin 1.

Lisätietoja Voimisteluliiton rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmästä ja kaikille avoimista leireistä löytyy valmennuksen sivuilta. Ensimmäinen kaikille avoin leiri järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla 16.-18.6.2023 ja sen ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Vuoden 2023 valmennusrinkeihin ja niiden varasijoille nimetyt voimistelijat

N-ryhmä, Minirinki 1 & Minirinki 2

Paikan vastaanottaminen

Vuoden 2023 valmennusrinkeihin tai niiden varasijalle nimettyjen voimistelijoiden tulee vahvistaa paikka ringissä tai sen varasijalla 6.3.2023 mennessä. Myös, jos voimistelija ei ota paikkaa vastaan ringissä tai sen varasijalla, pyydetään tästä ilmoittamaan linkin kautta.

Varasijalle nimetylle voimistelijalle lähetetään kutsu sähköpostitse heti viimeistään 6.3. jälkeen, jos paikka leirille vapautuu. Jotta kutsu voidaan lähettää, on paikan vastaanottaminen linkin kautta tärkeää.

Ilmoittautuminen 17.-19.3.2023 leirille

Valmennusrinkeihin nimettyjen voimistelijoiden tulee ilmoittautua maaliskuun 17.-19.3.2023 leirille viimeistään maanantaina 6.3.2023 alla olevien linkkien kautta.

Varasijalle nimetylle voimistelijalle lähetetään kutsu sähköpostitse heti 6.3. jälkeen, jos paikka leirille vapautuu. Jotta kutsu voidaan lähettää, on paikan vastaanottaminen linkin kautta tärkeää!

Valmentajat

Jokaisen seuran tulee ilmoittaa rinkivalintojen tultua nimeltä yksi valmentaja, joka osallistuu voimistelijoiden kanssa jokaiselle leirille. Valmentajaa voi vaihtaa vuoden aikana eri leireillä, mutta suositus on, että sama valmentaja osallistuu useammalle leirille. Kaikkien leirien yhteydessä järjestetään valmentajakoulutusta eri teemoilla. Valmentajille leirit ovat mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan seuraamalla harjoituksia ja muiden valmentajien työskentelyä sekä verkostoitua. 

Seuran sitoutuminen toimintaan 2023 ja valmentajien ilmoittaminen 17.-19.3.2023 leirille alla olevien linkkien kautta 6.3.2023 mennessä

 

Valmennusrinkien valinnat on tehty etukäteen ilmoitettujen valintakriteerien mukaisesti. Valintakriteerit löytyvät valmennuksen sivuilta sekä ennen leiriä julkaistun uutisen kautta.

Valitsijoina ovat toimineet rytmisen voimistelun maajoukkueen valmennustiimi Larisa Gryadunova (NOV), Iryna Klymenko (NOV) ja Klara Kodra sekä lajipäällikkö Emma Tast.  Lisäksi valmennusjärjestelmän kehittämisessä mukana olevat leirikouluttajat Irina Yushina, Jouki Tikkanen, Sirja Lepistö ja Ege Soidla (Minirinki 2) ovat pyydetysti antaneet oman asiantuntija-arvionsa valintoihin. Vastuuvalmentajan arviota oman valmennettavan kohdalla ei ole huomioitu pisteytyksessä. Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut rinkivalinnat esityksen mukaisesti.

Haku naisten maajoukkueeseen on auki maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti vuosittain arvokilpailujen jälkeen. Vuonna 2023 haku koskee vuosina 2008 ja aiemmin syntyneitä voimistelijoita. Ensimmäinen hakuvaihe ajoittuu kesäkuun alkuun ja siitä tiedotetaan tarkemmin erikseen. Lisätietoja naisten maajoukkueesta löydät valmennuksen sivuilta.

Vuoden 2024 valmennusryhmien valintaleiri järjestetään 19.-21.1.2024 Kisakallion Urheiluopistolla.

 

Kuva: Heikki Mitikka @riotcolorphoto

Haku