Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun kevään 2021 kilpailut
22.02.2021

Rytmisen voimistelun kevään 2021 kilpailut

19.2.2021

Voimisteluliiton päivitetyt linjaukset kilpailu- ja leiritoimintaan liittyen on päivitetty uutisiin.

Lisäksi rytmisen voimistelun kilpailujen järjestämiseen, toimintatapoihin ja kilpailukalenteriin on tehty tarkennuksia. Kaikki mahdolliset muutokset (kilpailun siirto uuteen ajankohtaan, kilpailun muuttaminen virtuaaliseksi, peruutus) tehdään kilpailukohtaisesti yhteistyössä lajipäällikön kanssa.

 


1) VOIMISTELUPÄIVIEN RYTMISEN VOIMISTELUN SARJAT

11.-13.6.2021 Kuopiossa järjestettävien Voimistelupäivien sarjoihin tehdään lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä seuraavat muutokset: lisätään kaikkien luokkien yksilöiden luokkakilpailun sarjat (luokat 1.-6., JM A/B ja M A/B) ja poistetaan aikataulusyistä ikäkausikilpailun sarjat ja duo/trio – kilpailu.

Luokkakilpailun joukkueiden sarjat pysyvät kilpailussa edelleen.

 

2) LUOKKAKILPAILUT 1, 2 ja 3

Kevään luokkakilpailut voidaan järjestää niille myönnettyinä ajankohtina, mikäli alueiden/sairaanhoitopiirien rajoitukset sen mahdollistavat. Rajoitukset tulee aina huomioida ja niitä noudattaa.

Lajin kehittämisryhmä (LAR) päätöksellämikäli koronatilanteeseen liittyviä rajoituksia on voimassa joillakin alueilla/sairaanhoitopiireissä jonkin luokkakilpailun aikana, eikä kaikilta alueilta voi matkustaa kyseiseen kilpailuun (esimerkiksi tällä hetkellä leviämisalueelta), voidaan kilpailun järjestää, mutta kyseisestä kilpailusta ei tehdä luokkanostoja.

 

3) MUUT KILPAILUT

Kevään kilpailut voidaan järjestää niille myönnettyinä ajankohtina, mikäli alueiden/sairaanhoitopiirien rajoitukset sen mahdollistavat. Rajoitukset tulee aina huomioida ja niitä noudattaa.

Jo myönnetyn kilpailun mahdollisesta järjestämisestä virtuaalikilpailuna Vikis – järjestelmän kautta tulee ensin keskustella ja sopia lajipäällikön kanssa. Myös mahdollisesta kilpailun siirrosta tai perumisesta tulee sopia lajipäällikön kanssa.

Virtuaalikilpailut mahdollistavasta Vikis – järjestelmästä löydät tarkempia tietoja Voimisteluliiton uutisesta. Ilmoittautumalla koulutukseen saat lisätietoja siitä, miten järjestelmä toimii. Tarkemmat ohjeet järjestäjille, kilpailijoille ja tuomareille päivitetään tänne. Samalta sivulta löytyvät myös ohjeet uudesta tuomarikohtaisesta pisteensyötöstä ja koulutuksen tallenne. Kilpailujen järjestäjät sopivat lajipäällikön kautta kilpailukutsun tarkistamisen yhteydessä, käytetäänkö kilpailussa perinteisiä pistelappuja arvioinnissa vai uutta pisteensyöttöjärjestelmää.

 

Seuroja pyydetään huomioimaan, että kaikki uudet kilpailut tulee hakea Kilpailusäännön ja lajien yhteisten järjestämisohjeiden mukaisesti lajipäällikön kautta. Vuoden 2022 Voimisteluliiton myöntämien SM – kilpailujen, luokkakilpailujen, ikäkausikilpailujen ja välinekilpailujen sekä seurojen muiden kilpailujen haku aukeaa Kisanetissä huhtikuussa. Lisäksi syksyn 2021 seurojen toivomat kilpailut tulee hakea huhtikuun 2021 loppuun mennessä. Haku tapahtuu Lyyti – järjestelmän kautta ja lajiasiantuntijaryhmä koordinoi kilpailujen jaon huomioiden muut myönnetyt kilpailut. Kilpailuja voidaan myöntää myös yksipäiväisinä. Tavoitteena on mm. välttää päällekkäisyyksiä kilpailukalenterissa ja vätllää liian montaa samaa kilpailumuotoa kalenterissa.

 

KEVÄÄN KILPAILUKALENTERI

* Naisten yksilöiden EM – näyttö 2

Järjestetään iltakilpailuna 3.5.2021 OVO Training Centerillä. Toiseen karsintaan kutsutaan maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien mukaisesti 4 voimistelijaa ensimmäisen karsinnan karsintapisteiden tulosten perusteella.

 

* 13.-14.3.2021 Välinekilpailu ja Stara sekä Keväthymy, Imatra

Siirtyy toukokuulle. Päivämäärä vahvistetaan mahdollisimman pian.

 

* 27.-28.3.2021 Luokkakilpailu 1, Mikkeli

Kilpailu on siirretty toukokuulle ja uusi ajankohta on 22.-23.5.2021.

 

Seuroja pyydetään huomioimaan Voimisteluliiton hallituksen linjaus kansainvälisiin kilpailuihin osallistumisesta, jonka mukaan Voimisteluliitto ei lähetä KV – kilpailuihin lapsia, eikä osallistumista suositella myöskään nuorille eikä naisille (poikkeukset uutisessa).

Mikäli koronatilanne muuttuu huomattavasti parempaan ja linjaus muuttuu, tarkistetaan mahdollisten KV – kilpailujen haku – ja valintakriteerit erikseen (esimerkiksi Miss Valentine).

 

 

Haku