Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Päivitetyt valintakriteerit ja -menettely akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailuihin 2024
11.03.2024

Päivitetyt valintakriteerit ja -menettely akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailuihin 2024

Akrobatiavoimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) on päättänyt uudet valintakriteerit ja -menettelyn aikuisten ja nuorten MM- ja WAGC (World Age Group Competitions) -kilpailuihin, jotka käydään Portugalin Guimarãesissa 12.-15.9.2024 (WAGC) ja 19.-22.9.2024 (MM).

Tutustu WAGC-kilpailujen 2024 valintakriteereihin ja -menettelyyn tästä linkistä.

Aikuisten ja nuorten MM-kilpailujen 2024 valintakriteerit ja -menettely on julkaistu ehdollisena, ja menee vielä hyväksyttäväksi huippuvoimistelun valmennuksen asiantuntijaryhmälle (VAR), jonka jälkeen valintakriteerit ja -menettely vahvistetaan. Huippuvoimistelun valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) on hyväksynyt valintakriteerit ja -menettelyn. Tutustu MM-kilpailujen 2024 valintakriteereihin ja menettelyyn tästä linkistä (uutista päivitetty 14.3.2024).

Kehittämisryhmä tiedotti viime viikolla kokouksensa (6.3.2024) jälkeen, että akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailuihin valmistellaan uudet valintakriteerit ja -menettely, kun kansainvälinen voimisteluliitto FIG oli tiedottanut, että ko. kilpailut siirtyvät alkuperäisestä aikataulusta kuudella kuukaudella, maaliskuulta syyskuulle 2024. (Lue lisää LAR tiedottaa -uutisesta).

Kehittämisryhmä päätti valintakriteereitä ja -menettelyä valmistellessaan, että kevään SM-kilpailuissa 18.-19.5.2024 on myös mahdollista antaa näyttöjä WAGC- ja MM-kilpailuihin. Vaaditut pisterajat tulee saavuttaa jokaisella ohjelmalla (BAL, DYN, COM) kotimaan kevään 2024 kilpailuissa 13.4.-19.5.2024 välisenä aikana.

Kilpailuihin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, josta käy ilmi tavoiteltava paikka. Hakemus tulee olla jätetty viimeisen näyttökilpailun yhteydessä, 19.5.2024 mennessä. Hakemus lähetetään akrobatiavoimistelun lajivastaavalle sähköpostilla (emmi.kuronen@voimistelu.fi).

Kilpailuihin valittavan edustusjoukkueen muihin yhteisiin kriteereihin lukeutuvat vastuullisuuskoulutuskokonaisuuden suorittaminen ja SUEKin antidoping-koulutukseen (9.1.2024 tai 12.8.2024) osallistuminen. Lisätietoa vastuullisuuskoulutuskokonaisuudesta löytyy valintakriteereistä.

Lisäksi edustusjoukkueeseen valittavilta voimistelijoilta, valmentajilta sekä muilta delegaation jäseniltä edellytetään sitoutumista Voimisteluliiton linjauksiin liittyen arvokilpailujen ja Age Group -kilpailujen kustannuksiin, edustusvaatteisiin ja viestintään. 

Yhteenveto Voimisteluliiton linjauksista liittyen akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailujen 2024 kustannuksiin, edustusvaatteisiin ja viestintään (kilpailutiedottaminen)

Aikuisten MM-kilpailut (yli 15-vuotiaat)

  • Kustannukset: Voimisteluliitto maksaa edustusjoukkueen voimistelijoiden, yhden valmentajan ja yhden tuomarin matkat ja majoituksen/maksaa tuomarisakon. Voimisteluliitto maksaa voimistelijoiden osallistumismaksut kilpailuihin.
  • Edustusvaatteet: Edustusjoukkueeseen valitut voimistelijat saavat T-paidan, hupparin ja housut sekä pelipaidan, mikäli voimistelija valitaan edustustehtäviin ensimmäistä kertaa. Valmentaja saa T-paidan, hupparin ja housut.
  • Kilpailutiedottaminen: Voimisteluliiton viestintä tiedottaa mediaa ja sosiaalisessa mediassa eri lajien aikuisten kilpailuista, mukaan lukien akrobatiavoimistelun MM-kilpailut.

Nuorten MM-kilpailut (13–19-vuotiaat)

  • Kustannukset: Edustusjoukkueen voimistelijat ja valmentajat (1 kpl) maksavat omavastuuosuuden (650 e) kilpailujen kuluista. Voimisteluliitto maksaa tämän summan ylittävän osuuden kilpailujen kuluista. Mikäli kilpailuihin on toiveena lähettää useampi kuin yksi valmentaja, on kilpailu näille valmentajille omakustanteinen. Lisäksi liitto maksaa yhden tuomarin matkat ja majoituksen/maksaa tuomarisakon. Voimisteluliitto maksaa voimistelijoiden osallistumismaksut kilpailuihin.
  • Edustusvaatteet: Edustusjoukkueeseen valitut voimistelijat saavat T-paidan, hupparin ja housut sekä pelipaidan, mikäli voimistelija valitaan edustustehtäviin ensimmäistä kertaa. Yksi valmentaja saa T-paidan, hupparin ja housut. Muut valmentajat saavat T-paidan, ja heille tarjotaan mahdollisuutta omakustanteisesti hankkia muut edustusvaatteet.
  • Kilpailutiedottaminen: Voimisteluliiton viestintä ei tiedota kilpailuista verkossa tai sosiaalisessa mediassa (@voimistelu). Viestintä tiedottaa mediaa ja sosiaalisessa mediassa ainoastaan aikuisten kilpailuista. Lisätietoja kilpailutiedottamisesta Voimisteluliiton nettisivuilta tai Voimisteluliiton viestintäpäälliköltä.

WAGC-kilpailut (12–18-vuotiaat)

  • Kustannukset: Voimisteluliitto maksaa edustusjoukkueen voimistelijoiden osallistumismaksut kilpailuihin sekä yhden tuomarin matkat ja majoituksen/maksaa tuomarisakon. Muuten kilpailu on edustusjoukkueelle omakustanteinen.
  • Edustusvaatteet: Edustusjoukkueeseen valitut voimistelijat saavat T-paidan sekä pelipaidan, mikäli voimistelija valitaan edustustehtäviin ensimmäistä kertaa. Valmentajat saavat T-paidan. Edustusjoukkueen voimistelijoille ja valmentajille tarjotaan mahdollisuutta omakustanteisesti hankkia muut edustusvaatteet halutessaan.
  • Kilpailutiedottaminen: Voimisteluliiton viestintä ei tiedota kilpailuista verkossa tai sosiaalisessa mediassa (@voimistelu). Viestintä tiedottaa mediaa ja somessa ainoastaan aikuisten kilpailuista. Lisätietoja kilpailutiedottamisesta Voimisteluliiton nettisivuilta tai Voimisteluliiton viestintäpäälliköltä.

Kuva: Sanni Hydén

Haku