Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Nuoret kilpailevat lauauntaina TeamGymin Suomen mestaruudesta
05.05.2022

Nuoret kilpailevat lauauntaina TeamGymin Suomen mestaruudesta

Viipurin Reippaan järjestämissä nuorten SM-kisoissa voimistelee viisi tyttöjen joukkuetta, joista peräti neljä on mestaruuskisan ensikertalaisia.

TeamGymin nuorten Suomen mestaruuskisat vuosimallia 2022 käydään tulevana lauantaina Vierumäellä. Tyttöjen mestaruustittelistä kilpailee kaikkiaan viisi joukkuetta: huhtikuisissa nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Suomea edustaneet Fierce (Tampereen Voimistelijat) ja North United (Oulun Pyrintö ja Taipumattomat), seuransa nimeä kantava HIFK Gymnastics, Jyvo Juniorit (Jyväskylän Voimistelijat) ja EsTT Jr (Espoon Telinetaiturit). Joukkueiden esittelyt voit lukea täältä.

Fierceä lukuun ottamatta Vierumäellä kilpailevat joukkueet ovat uusia tuttavuuksia nuorten SM-tasolla. Vielä viime marraskuun SM-kilpailuissa tyttöjen mestariksi voimisteli EsTT:n Effects, mutta nyt espoolaisseura lähettää arvokisaan tuoreen kokoonpanon. EsTT Jr on kilpaillut kuluvana keväänä viidennessä luokassa Elastic-nimellä, ja joukkue on perustettu alun perin vuonna 2015.

”Viikonloppuun lähdetään innokkain mielin! Tavoitteenamme on tehdä puhtaat kierrokset ja siisti vapaaohjelma sekä kerätä kisakokemusta”, valmentaja Kira Lindqvist kertoo.

Jyväskyläläinen Jyvo Juniorit tunnettiin aiemmin Timantteina, mutta viidenteen luokkaan noustuaan joukkue päivitti nimensä. Joukkueen historia alkaa vuodesta 2014, joskin kokoonpanoon on noussut uusia voimistelijoita vuosien varrella.

”Kevään kisakausi ennen SM-kilpailuja on sujunut todella hyvin, vaikka haasteitakin on kaudelle mahtunut. Lauantaiksi pyritään hieman lisäämään vaikeutta sekä nostamaan varsinkin E-pisteiden tasoa aiemmasta. SM-kilpailut ovat jokaiselle voimistelijalle ensimmäiset, ja niihin valmistavissa treeneissä on ollut hyvä meininki hauskanpitoa ja hassuttelua unohtamatta”, luonnehtii valmentaja Kia Keränen.

Helsinkiläisen HIFK Gymnasticsin SM-kilpailijat ovat lähtöisin seuran kahdesta joukkueesta, Aurumista ja Cladiumista. Fuusiokokoonpano perustettiin viime syksynä tämän kauden kilpailuja varten.

”Tavoitteenamme on saada tehtyä lauantaina oma paras suorituksemme. Joukkueessa on muutamia loukkaantumisia ja yksi sairastuminen tällä hetkellä, mikä toki vaikuttaa, mutta muuten meillä on hyvät fiilikset ja lähdemme innolla kauden viimeiseen pääkisaan”, avaa valmentaja Anni Ikonen.

Lauantaina Vierumäki-areenassa voimistellaan nuorten SM-kisojen ohessa myös TeamGym Cupin finaali, joka onkin ensimmäinen laatuaan sitten vuoden 2019. Joukkuecup saadaan käytyä kokonaisuudessaan 3. ja 4. luokissa, joissa kaikkiin kolmeen osakilpailuun saadaan vähintään kolme osallistuvaa joukkuetta. Kolmannessa luokassa kokonaiskilpailua johtavat tasapistein JyVo:n Tähtitimantit ja Voimisteluseura Keski-Uusimaan Pixies. Neljännessä luokassa finaaliin johtoasemasta lähtee HIFK:n Cladium kannoillaan Joensuun Katajan Midit.

Joukkuecupin tapaan lauantaina huipentuu myös 1.–6. luokkien yhteinen seuracup, jossa seuralleen cup-pisteitä kerryttävät yksittäisiinkin TeamGym Cupin osakilpailuihin osallistuvat sekä kevään 1.–2. luokkien aluekilpailuihin osallistuneet joukkueet. Kolmen kärjessä ennen finaalia ovat Joensuun Kataja, Jyväskylän Voimistelijat ja HIFK Gymnastics.

Lauantain kisapäivä alkaa Vierumäki-areenassa kello 9.40 kolmannen luokan kilpailulla. Päivän päättää nuorten SM-kilpailu kello 18.45 alkaen. Viipurin Reippaan järjestämän kisan tulokset julkaistaan Sport Event Systems -sivustolla.

Kuva: EsTT:n Effects voitti viime vuonna tyttöjen Suomen mestaruuden, mutta nyt seura lähettää uuden joukkuen nuorten SM-kisaan. (Atte Grönlund)

Haku