Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Tampereen Voimistelijoiden joukkue kuudenneksi nuorten Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa
09.04.2022

Tampereen Voimistelijoiden joukkue kuudenneksi nuorten Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa

TeamGymin nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkottiin lauantaina 9. huhtikuuta Tanskan Randersissa. Suomesta kilpailuihin osallistui kaksi tyttöjen joukkuetta:

Tampereen Voimistelijoiden Fierce
Oulun Pyrinnön ja Taipumattomien yhteisjoukkue North United

Fierce sijoittui tyttöjen sarjassa upeasti kuudenneksi, mikä on paras sijoitus suomalaiselta seurajoukkueelta nuorten PM-kilpailuissa 12 vuoteen. North Unitedin sijoitus oli yhdeksäs.

Tyttöjen sarjassa mestaruuden vei ruotsalainen Brommagymnasterna. Hopealle sijoittui Greve Gymnastik og Trampolin (Tanska) ja kolmanneksi GF Kennedy (Ruotsi).

”Olemme todella iloisia sijoituksesta ja miten kilpailusuoritukset menivät. Meille sopii tämä telinejärjestys hyvin ja pysyimme nauttimaan kisoista. Volttirata on perinteisesti ollut joukkueella vahva teline ja se onnistui hyvin tänäänkin. Trampetilla jouduimme vaihtamaan varavoimistelijoita mukaan kierroksille ja tekemään muutoksia, mutta tytöt suoriutuivat haastavasta tilanteesta. Vapaaohjelma meni hyvin ja saimme tosi hyvät vaikeuspisteet, jotka toivat kauden ennätyspisteet”, kertoivat Fiercen valmentajat Heidi Helander ja Sanni Miina.

Myös North United nautti ensimmäisestä kansainvälisestä kilpailustaan, joka kilpailtiin uusilla, alkuvuodesta 2022 voimaan tulleilla kansainvälisillä säännöillä. Sääntömuutokset ovat vaikuttaneet jonkin verran pisteisiin ja suorituspuhtaudella on isompi merkitys.

”Vapaaohjelmasta saimme ennätyspisteet, ja sillä oli kiva päättää kilpailu. Volttirataan olemme myös tyytyväisiä, mutta trampetilla tuli tänään epäonnistumisia. Kilpailu antoi voimistelijoille ja valmentajille paljon arvokasta kokemusta kansainvälisistä kilpailuista. Nautimme kisafiiliksestä ja saimme ladattua tunnelmaa vapaaohjelmaan ja esitimme parhaan ohjelmamme, ” valmentajat Helmi Leppänen ja Sanni Hiekkaranta summasivat kilpailujen jälkeen.

Sekajoukkueiden sarjan voiton vei GK Split Ruotsista ennen tanskalaisia Rödovre & Omegns Gymnastikforening ja GF Köge Bugt. Poikien kilpailussa nähtiin hienoja onnistumisia, muun muassa trampetilla triplavoltti kerien 2,5 kierteellä. Voiton vei tanskalainen TeamGym Aarhus. Muut mitalit menivät Ruotsiin, kun Brommagymnasterna oli hopealla ja Uppsala pronssilla.

Suomalaisjoukkueet saivat nauttia pitkästä aikaa TeamGymin kuuluisasta kansainvälisestä kilpailutunnelmasta Randers Arenassa. Edelliset nuorten PM-kilpailut olivat Suomessa 2018 – vuoden 2020 kilpailut peruuntuivat.

 

TeamGymin nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, tulokset

Tyttöjen sarja

  1. Brommagymnasterna, Ruotsi, 49,600
  2. Greve Gymnastik og Trampolin, Tanska, 19,000
  3. GF Kennedy, Ruotsi, 47,250

***
      6. Tampereen Voimistelijat, Suomi, 43,675
      9. Oulun Pyrintö & Taipumattomat, Suomi, 40,400

Sekajoukkueiden sarja

  1. GK Split, Ruotsi, 46,350
  2. Rödovre & Omegns Gymnastikforening, Tanska, 45,200
  3. GF Köge Bugt, Tanska, 43,900

Poikien sarja

  1. TeamGym Aarhus, Tanska, 52,950
  2. Brommagymnasterna, Ruotsi, 50,950
  3. Uppsala, Ruotsi, 48,800

Kaikki tulokset

Haku