Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Merkkijärjestelmä laadukkaan lasten voimistelun kehittämisen tueksi
20.09.2021

Merkkijärjestelmä laadukkaan lasten voimistelun kehittämisen tueksi

Tanssillisen voimistelun merkkijärjestelmä päivitettiin vuosina 2018-2019. Tavoitteena oli saada selkeä linjaus, jota voimistelijoiden ja valmentajien on helppo seurata, ja jonka avulla varmistetaan yhtäläisen, laadukkaan tanssillisen voimistelun harjoitteleminen ympäri Suomen.

 

Moni ei kuitenkaan välttämättä tiedä, että merkkien historia ulottuu kauas viime vuosituhannelle: voimistelumerkkejä on harjoiteltu ja suoritettu jo kymmenien vuosien ajan. Kun nykyisiä merkkejä lähdettiin päivittämään, haluttiin vanhojen merkkisarjojen laatua viedä eteenpäin ja säilyttää hyväksi havaittuja liikkeitä ja sarjoja edelleen.

 

Nykyisessä järjestelmässä merkkien suorittaminen alkaa lasten osalta kaikkien lajien yhteisestä Stara-merkistä, jonka jälkeen on vuorossa pronssi-, hopea-, kulta- ja timanttimerkki. Nuoret ja aikuiset voivat aloittaa merkkien suorittamisen suoraan pronssimerkistä. Merkit koostuvat lyhyistä sarjoista, joista jokainen keskittyy johonkin tanssillisen voimistelun osa-alueeseen, esimerkiksi vartalotekniikkaan tai hyppyihin. Sarjoja voi opetella niin itsenäisesti kirjallisten ohjeiden ja opetusvideoiden avulla kuin esimerkiksi tanssillisen voimistelun leirien ja treenipäivien yhteydessä. Tutustu tanssillisen voimistelun merkkijärjestelmään lisää täällä

 

Kun sarjat on harjoiteltu, voi merkkejä suorittaa leireillä tai vaikka seuran järjestämässä merkkisuoritustilaisuudessa. Tammikuun nuorten tanssillisen voimistelun leirillä Kisakalliossa on mahdollisuus suorittaa pronssi- ja hopeamerkkiä, joten nyt kannattaa aloittaa treenaaminen suoritustilaisuutta varten!

 

Aiemmin suunniteltu keskustelutilaisuus, jossa aiheena oli laadukas lasten voimistelu ja sen tukena voimistelupassit sekä merkit, on peruttu.

 

 

Kuva: Petri Vilhunen

Haku