Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » LAR tiedottaa joulukuu 11/2021
14.12.2021

LAR tiedottaa joulukuu 11/2021

Joukkuevoimistelun lajin kehittämisryhmän kokoontui vuoden 12. ja samalla vuoden viimeiseen kokoukseen etäyhteydellä 1.12.2021. 

Päätösasiat 

Arvokilpailuiden valintamenettely vuonna 2022 esitys VAR:lle 

LAR vahvisti esityksensä arvokilpailuiden valintamenettelystä vuodelle 2022. Valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) päättä joukkuevoimistelun arvokilpailuvalintakriteerit vuodelle 2022 joulukuun kokouksessaan. 

Lyhytohjelmasarjojen jatko kansallisessa kilpailujärjestelmässä 

Nuorten ja naisten lyhytohjelmasarjoja jatketaan kansallisessa kilpailujärjestämässä. Lyhytohjelma-sarjat tarjotaan valintakilpailuiden ja SM-kilpailuiden yhteydessä, joissa on valmiiksi kv-tuomareita. Sarjat voidaan lisätä myös Cup-kilpailuihin, mutta tuomariston kokoaminen jää järjestävän seuran vastuulle. Lyhytohjelman suoritusta voi arvioida myös kansallinen 1.luokan tuomari. 

Lasten lyhytohjelmasarjoja ei lisätä kansalliseen kilpailujärjestelmään vuodelle 2022.  

MISS VALENTINE 24.-27.2.2022, TARTU GRAND PRIX -kilpailuun osallistuminen 

Miss Valentine kilpailu on kansainvälinen seurakilpailu. Kilpailun järjestäjä on ilmoittanut, ettei kilpailussa ole maakiintiötä joukkuevoimistelun kilpailusarjoihin. Tämän takia Suomen joukkueet voivat vapaasti osallistua kilpailuun ja vastaavat itse matkan järjestelystä. Voimisteluliitto nimeää kilpailuun tuomarit, jos kilpailuun osallistuu joukkueita huomattava määrä. Tuomareiden kulut laskutetaan kilpailuun os. joukkueilta (matkat, majoitus, päivärahat ja koronatestit jne.)  

Mikäli kilpailun järjestä päättääkin asettaa maakiintiön sarjoittain ja kaikki halukkaat joukkueet eivät Suomesta kilpailuun pääse valitsee LAR kilpailuun osallistuvat joukkueet. Voimisteluliitto ei vastaa matkan peruuntumisesta aiheutuvia kustannuksia. Joukkueita pyydetään harkitsemaan kilpailuun lähtemistä tarkoin ja joukkueen on ymmärrettävä, että kilpailun peruuntuessa joukkueet vastaavat itse kuluista, joita peruuntumisesta aiheutuu. Joukkueet vastaavat itse ilmoittautumisesta sekä matka- ja majoitusjärjestelyistään. 

Valinnoissa käytettävät valintakriteerit, mikäli kilpailuun asetetaan maakiintiö sarjoihin: 

– asiantutija-arvio (LAR)
– joukkueen kuuluminen liiton leirijärjestelmään

Lajin kehittämisryhmä ei suosittele tällä hetkellä, että lasten joukkueet lähtevät kv-kilpailuihin nykyisessä koronatilanteessa.  

IFAGG:in B-kategorian kilpailujen edustusoikeudet vuonna 2022 

Ulkomailla järjestettävien IFAGGin B-kategorian kilpailuiden edustusoikeuksien jakamiseen sovelletaan seuraavia valintakriteereitä:  

 1. IFAGG:n virtuaalikilpailut: Suomen joukkueet voivat vapaasti osallistua IFAGG:n järjestämiin virtuaalikilpailuihin ja vastaavat itse ilmoittautumisesta sekä tuomarin hankinnasta kilpailuun sekä tuomarin mahd.palkkiosta. 
 2. IFAGG:in B-kategorian livekilpailuihin voi joukkueet osallistua vapaasti, mikäli kilpailussa ei ole maakiintiötä sarjoittain (poislukien kilpailut, joihin LAR on asettanut maakiintiön Suomen joukkueille). Kilpailuun osallistumisesta on kuitenkin ilmoitettava lajipäällikölle sähköpostitse tai kilpailuun tehdyllä lomakkeella.  
 3. IFAGG:in B-kategorian livekilpailut, joihin on maakiintiötä sarjoittain hakevat joukkueet edustusoikeutta liitolta sähköisellä hakulomakkeella. Hakulomakkeet julkaistaan liiton nettisivuilla, jossa ilmoitetaan myös hakuaika. Lajin kehittämisryhmä (LAR) valitsee edustusoikeuden saajat. Hakulomakkeet julkaistaan nettisivuilla aina kun kilpailun kutsu on julkaistu.  

Valintakriteerit sarjoittain, mikäli B-kategorian livekilpailussa on määritelty maakiintiö sarjoittain: 

Nuorten ja naisten vapaasarjan joukkueet  

 1. Nuorten ja naisten joukkueet valitaan IFAGG:n B-kategorian kilpailuun  valintakilpailun perusteella, mikäli kilpailu järjestetään WC/CC tai IFAGG:n arvokilpailun yhteydessä (sijat xx –xx, riippuen kilpailukutsussa määritellystä maakiintiöstä).  
 2. Nuorten ja naisten joukkueet valitaan IFAGG:n B-kategorian kilpailuun hakemusten perusteella, mikäli kilpailua ei järjestetä WC/CC tai IFAGG:n arvokilpailun yhteydessä. 

Valintakriteerit nuorten ja naisten sarjoissa:
– asiantutija-arvio (LAR)
– joukkueen kuuluminen liiton leirijärjestelmään
– hakemus

Nuorten ja naisten lyhytohjelman: 

 1. Nuorten ja naisten lyhytohjelma joukkueet valitaan IFAGG:n B-kategorian kilpailuun aina valintakilpailun perusteella, mikäli kilpailu järjestetään WC/CC tai IFAGG:n arvokilpailun yhteydessä (sijat xx –xx, riippuen kilpailukutsussa määritellystä maakiintiöstä).  
 2. Nuorten ja naisten lyhyt ohjelma joukkueet valitaan IFAGG:n B-kategorian kilpailuun hakemusten perusteella, mikäli kilpailua ei järjestetä WC/CC tai IFAGG:n arvokilpailun yhteydessä.

Valintakriteerit nuorten ja naisten sarjoissa:
– asiantutija-arvio (LAR)
– hakemus

12-14 ikäluokan joukkueet 

12–14-vapaasarjan joukkueet valitaan IFAGG:n B-kategorian livekilpailuun talent-rinkiin ja yläkoululeiritykseen kuuluvista joukkueista hakemusten perusteella ja seuraavin valintakriteerein:
– asiantuntija-arvio (LAR)
– joukkueen kuuluminen liiton leirijärjestelmään (talent-rinki ja yläkoululeiritykseen kuuluvat joukkueet)
– hakemus

Lyhytohjelma- ja Mixed team – joukkueet (12-14)
– asiantuntija-arvio (LAR)
– hakemus

8-10 ja 10-12 ikäluokan joukkueet  

Valintakriteerit sarjoittain:

8–10 ja 10–12 vapaasarjan joukkueet
– asiantutija-arvio (LAR)
– joukkueen kuuluminen liiton leirijärjestelmään
– hakemus

Lyhytohjelma- ja Mixed team – joukkueet (8-10, 10-12)
– asiantuntija-arvio (LAR)
– hakemus

Voimisteluliitto pidättää oikeudet muutoksiin. Lajin kehittämisryhmä voi katsoa onko joukkueen voimistelullinen taso kv-kilpailuun riittävä. Lajin kehittämisryhmä (LAR) valitsee edustusoikeuden saajat.

Lajin kehittämisryhmä ei suosittele tällä hetkellä, että lasten joukkueet lähtevät kv-kilpailuihin nykyisessä koronatilanteessa.  

IFAGG:n B-kategorian kilpailu, Tallinn Trophy 9.-11.3.2022 

Kilpailussa ei ole maakiintiötä sarjoittain, mutta Suomen joukkueita tullaan nimeämään max. 5 joukkuetta per sarja. Lasten sarjoissa joukkueet hakevat edustusoikeutta Tallinn Trophy-kilpailuun nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella 2.1.2022 kello 23.59 mennessä.

Lajin kehittämisryhmä ei suosittele tällä hetkellä, että lasten joukkueet lähtevät kv-kilpailuihin nykyisessä koronatilanteessa.  

Naisten ja nuorten vapaa- ja lyhytohjelma joukkueet valitaan kilpailuun WC/CC I ja II valintakilpailussa. Nuorten ja naisten joukkueet valitaan IFAGG:n B-kategorian kilpailuun  WC/CC I ja II valintakilpailun perusteella (vapaaohjelma sijat 5.–9. ja lyhytohjelmissa sijat 1.-5.)

Suomen joukkueet vastaavat itse matkan järjestelystä B-kategorian kilpailuun. Voimisteluliitto nimeää kilpailuun tuomarit. Tuomareiden kulut laskutetaan kilpailuun os. joukkueilta (matkat, majoitus, päivärahat ja koronatestit jne.)

Mikäli kilpailun järjestä päättääkin asettaa maakiintiön sarjoittain ja kaikki kilpailuun valitut joukkueet eivät Suomesta kilpailuun pääse valitsee LAR kilpailuun osallistuvat joukkueet. Voimisteluliitto ei vastaa matkan peruuntumisesta aiheutuvia kustannuksia. Joukkueita pyydetään harkitsemaan kilpailuun lähtemistä tarkoin ja joukkueen on ymmärrettävä, että kilpailun peruuntuessa joukkueet vastaavat itse kuluista, joita peruuntumisesta aiheutuu. 

Joukkueiden valinta IFAGG:n B-kategorian kilpailuun Tampereelle 

Suomen joukkueita tullaan nimeämään max. 5 joukkuetta per sarja. Voimisteluliitto pidättää oikeudet muutoksiin. Kilpailuun voidaan avata lisähaku ensimmäisen hakukierroksen päätyttyä, mikäli kilpailussa on vielä tilaa eli ulkomaalaisia joukkueita ei ole osallistumassa niin paljon kuin kilpailuun on varattu paikkoja. Kilpailuissa noudatetaan maakiintiötä 2 per maa finaaliin.  

Nuorten ja naisten vapaasarjan joukkueet  

Nuorten ja naisten joukkueet valitaan IFAGG:n B-kategorian kilpailuun Tampereelle WC/CC 3. valintakilpailun perusteella (sijat 5.–9.).   

Nuorten ja naisten lyhytohjelma joukkueet  

Nuorten ja naisten lyhytohelmasarjojen joukkueet valitaan IFAGG:n B-kategorian kilpailuun Tampereelle WC/CC 3. valintakilpailun perusteella (sijat 1.-5.) 

Muiden ikäluokkien joukkueet hakevat edustusoikeutta sähköisellä hakulomakkeella, joka sulkeutuu 17.4.2022. Hakulomake julkaistaan liiton nettisivuilla tammikuussa 2022. Lajin kehittämisryhmä (LAR) valitsee edustusoikeuden saajat. 

Voimisteluliiton matkatuet vuonna 2022 World Cup ja Challenge Cup kilpailuihin  

 • World Cup ja Challenge cup III Tampere ei tukea joukkueille, tuomareiden kulut maksetaan ja joukkueiden os.maksut.  
 • Muut WC/CC kilpailut: I, II ja IV: Tuki perustuu Suomen joukkueiden keskinäisiin sijoituksiin ko. kilpailussa: 
  • Naiset: Suomen 1. sijoittunut joukkue 2750 €, 2. 2000 €, 3. ja 4. 1500 €. 
  • Nuoret: 1. sijoittunut joukkue 1500 € ja 2.750 € 
 • Lisäksi tuetaan tuomari (2) matkat, majoitus, päivärahat. Liitto maksaa joukkueiden os.maksut ja matkavakuutukset. 

Kansainväliset asiat 

 • IFAGG:n työryhmiin avautumassa haku joulukuun puolivälissä. Tiedotamme asiasta seuroja haun auettua.  

Tuomaritoiminta 

 • Vuoden 2022 Tuomariseminaari järjestetään 5.2.2022 Helsingissä, ilmoittautuminen avataan tammikuun alussa.  
 • Joukkuevoimistelun tuomarikoulutusjärjestelmä uudistuu vuonna 2022, uusi pätevyys 2 KH. 

Seuraava lajin kehittämisryhmän kokous 12.1.2022.  

Kuva: Sami Ilvonen

Haku