Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lajin kehittämisryhmä tiedottaa
27.02.2024

Lajin kehittämisryhmä tiedottaa

Uutisessa lajin kehittämisryhmän (LAR) alkuvuoden päätökset ja ajankohtaiset asiat.

Päivitetty Kilpailusääntö ja sen liite

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on tehnyt pieniä tarkennuksia Kilpailusääntöön ja sen liitteeseen.

  • Alle 12 – vuotiaiden voimistelijoiden kilpailupukujen tulee olla Voimisteluliiton lasten voimistelun linjausten mukaisia. Muilta osin noudatetaan FIG:n sääntöjä.
  • B-tason kilpailuissa joukkueessa tulee olla vähintään 4 voimistelijaa, enintään 8 voimistelijaa. Kahden näytön välillä voi vaihtaa enintään 3 voimistelijaa. Ohjelmaa suorittaa yhtä aikaa 4-6 voimistelijaa. Jokaisen voimistelijan tulee kilpailuissa suorittaa vähintään yksi näyttö. Joukkueen yksi jäsen voi samaan aikaan olla jäsen kahdessa eri joukkueessa.
  • Senioreiden joukkueiden väline vaihtuu puolivuotta ja junioreiden vuotta enne FIG:n välinekiertoa. Syksyllä 2024 senioreiden joukkueiden väline SM – kilpailussa on nauha ja junioreiden keilat.

Kaikki tarkennukset löytyvät päivitetystä Kilpailusäännöstä  ja sen liitteestä  Voimisteluliiton materiaalipankista. Kaikkia toimijoita pyydetään tarkistamaan, että käytössä ovat uusimmat säännöt ja liitteet.

Päivitetty Tuomariohjesääntö
  • Tuomariohjesääntöön on tarkennettu tuomareiden ikävaatimuksia koskeva kohta. Tuomarina voi toimia, kun on täyttänyt 15-vuotta. Koulutukseen voi tapatuskohtaisesti osallistua jo aiemmin, mutta ennen ilmoittautumista tulee olla yhteydessä lajipäällikköön.
  • Ylituomarisääntöön on tarkennettu tuomaripaneelien pisterajoja koskeva kohta, jonka tarkoituksena on sujuvoittaa kilpailupäivän kulkua. Varjotuomariohjeeseen varjoarviointiin liittyvä vaatimus (arvioitavan päivän pituus).

Kaikki tarkennukset löytyvät päivitetystä Tuomariohjesäännöstä. Kaikkia toimijoita pyydetään tarkistamaan, että käytössä on uusin Tuomariohjesääntö.

EM – kilpailun 22.-26.5.2024 tuomarit

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on nimennyt EM – kilpailun tuomareiksi Saila Pitkäsen, Brevet I (senioreiden yksilöt ja joukkue) ja Alexandra Mavrakiksen, Brevet I (junioreiden yksilöt).

Pohjoismaiden mestaruuskilpailun 8.-10.3.2024 tuomarit

Saila Pitkänen, Svetlana Evchina, Mari Tienhaara ja Ege Soidla sekä mahdollisesti sunnuntaina yksi myöhemmin nimettävä tuomari.

Kevään arvokilpailukarsintojen ja SM – kilpailun tuomarit

Lajin kehittämisryhmä on nimennyt tuomarit kevään arvokilpailukarsintoihin ja SM – kilpailuun tuomarikyselyyn ja muistutukseen tulleiden vastausten perusteella.

16.3.2024 junioreiden ja senioreiden EM – karsinta 1: Nina Ahonen, Auri Barygina, Anna Hakala, Natalia Korotkova, Mira Koskinen, Ilmi Laine, Julia Romanyuk-Laukia, Saila Pitkänen, Eveliina Rajajärvi, Ege Soidla (vain seniorit), Rosa Tirronen, Irina Yushina (vain seniorit), Vera Zimina

6.4.2024 junioreiden ja senioreiden EM – karsinta 2 ja SM – karsinta: Auri Barygina, Anna Hakala, Titta Heikkilä, Kiia Huotari, Natalia Korotkova, Mira Koskinen, Ilmi Laine, Alexandra Mavrakis, Julia Romanyuk-Laukia,  Rosa Tirronen, Irina Yushina (vain seniorit), Vera Zimina

11.-12.5.2024  junioreiden ja senioreiden SM – kilpailu (4-ottelu ja/tai finaalit): Nina Ahonen, Auri Barygina, Anna Hakala, Titta Heikkilä (vain seniorit), Kiia Huotari, Natalia Korotkova, Mira Koskinen, Alexandra Mavrakis, Saila Pitkänen, Eveliina Rajajärvi, Julia Romanyuk-Laukia, Ege Soidla (vain seniorit), Jenna Särkinen, Mari Tienhaara, Rosa Tirronen, Johanna Vikkula, Irina Yushina (vain seniorit), 

Junioreiden joukkueet arvokilpailuissa 2025 (EM)

Lajin kehittämisryhmän päätöksellä vuoden 2025 arvokilpailupaikasta kilpailevat seurajoukkueet/seurojen yhteistyöjoukkueet. Alustavasti paikka jaetaan kahden karsintakilpailun perusteella, mutta lopulliset karsintakriteerit määritellään erikseen maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakiteereissä 2025. Junioreiden joukkueen jäsenet voivat vuonna 2025 olla vuosina 2010 – 2011 syntyneitä.

Rytmisen voimistelun valmennusringit vuodelle 2024 on vahvistettu

Rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmän mukaisesti Nuorten valmennusryhmä (N-ryhmä) ja Miniringit 1 ja 2 nimetään vuosittain valintaleirin perusteella. Uutinen valmennusryhmistä vuodelle 2024.

Lajin kehittämisryhmän (LAR) alatyöryhmät on nimetty

Rytmisen voimistelun alatyöryhmät kehittävät lajia toimintakauden painopisteet huomioiden ja tekevät ehdotuksia lajin kehittämisryhmälle. Kaikkien ryhmien tarkemmat tavoitteet ja toimintatavat määritellään kauden alkaessa. Alatyöryhmien toiminta käynnistyy alkuvuoden 2024 aikana.

Uutinen alatyöryhmistä. 

 

Haku