Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lajin kehittämisryhmä (LAR) tiedottaa, joulukuu
15.12.2023

Lajin kehittämisryhmä (LAR) tiedottaa, joulukuu

Haku rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmän (LAR) alatyöryhmiin on auki

Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä on avannut seuraaviin alatyöryhmiin: kilpailutyöryhmä, tuomarityöryhmä ja Special Olympics rytmisen voimistelun kehittämisryhmä. Alatyöryhmien toiminta käynnistyy tammikuussa 2024. Alatyöryhmät kehittävät lajia sovituilla osa-alueilla toimintakauden painopisteet huomioiden ja tekevät ehdotuksia lajin kehittämisryhmälle. Kaikkien ryhmien tarkemmat tavoitteet määritellään kauden alkaessa. Lue tarkemmat tiedot tästä uutisesta

Rytmisen voimistelun kilpailukalenteri 2024

Lasten voimistelun linjauksen mukaisesti voimistelija voi osallistua kansainväliseen toimintaan (mm. KV – kilpailut ulkomailla ja KV – kilpailut Suomessa) aikaisintaan sinä vuonna, kun voimistelija täyttää 10 – vuotta. LAR:n päätöksellä 8v. ja 9v. yksilöiden kilpailuja on lisätty kansalliseen kilpailukalenteriin keväälle ja kilpailuja on viisi (5). Suositus on osallistua lähialueen kilpailuun ja enintään 3 kilpailuun / voimistelija.

Kevään 2024 kilpailukalenteri on päivitetty Kisanetiin.

2024 Maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit ja muita KV – kilpailuja koskevat kriteerit

Valmennuksen asiantuntijaryhmä (VAR) on hyväksynyt rytmisen voimistelun maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerit vuodelle 2024. Valinnat maajoukkueisiin (naisten joukkue ja naisten yksilöt) sekä vuoden 2024 EM – kilpailuihin perustuvat näihin kriteereihin. EM – kilpailussa kilpailevat naisten joukkueet, naisten yksilöt ja nuorten yksilöt.

Lisäksi lajin kehittämisryhmä (LAR) on päivittänyt ja hyväksynyt muita KV – kilpailuja koskevat kriteerit, jotka löytyvät samasta liitteestä maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien jälkeen. Näiden mukaisesti yksilöiden WC/WCC/GP – kilpailut jaetaan naisten yksilömaajoukkueen urheilijoiden kesken. Naisten yksilömaajoukkueeseen nimetty Emmi Piiroinen (OVO) valitsee kilpailut ensin. Lajin kehittämisryhmän päätöksellä, mikäli WC – paikkoja jää käyttämättä, myönnetään yksi kilpailu Lia Kalliolle (naisten SM 4-ottelun rankingin mukaisesti).

Valmentajia pyydetään huomioimaan, että heidän tulee olla aktiivisia, mikäli FIG:n alaiset KV – kilpailut kiinnostavat. Kevään kiinnostuksesta tulee ilmoittaa lajipäällikölle sähköpostitse 10.1.2024 mennessä niiden kilpailujen osalta, jotka jo löytyvät FIG:n kalenterista. Myöhemmin julkaistavien kilpailukutsujen osalta kiinnostus tulee aina ilmoittaa lajipäällikölle mahdollisimman pian, hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisen ensimmäistä takarajaa.

FIG:n kilpailuihin osallistuvilla voimistelijoilla ja valmentajille tulee olla voimassa oleva FIG:n lisenssi ja maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteereissä määritellyt vastuullisuuskoulutukset suoritettuina.

Linkki 2024 maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteereihin ja kv-valintakriteereihin

Päivitetyt säännöt

Rytmisen voimistelun kansallinen kilpailusääntö ja sen liite sekä on päivitetty vuodelle 2024. Kaikki kilpailujärjestelmään liittyvät materiaalit löytyvät Voimisteluliiton materiaalipankista.

  • RV ”säännöt ja ohjeet” mm. kilpailusääntö ja sen liite, tuomariohjesääntö, duo/trio sääntöliite 2024
  • RV ”valmisohjelmat” kaikkien valmisohjelmien videot ja musiikit

 

Haku