Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lajin kehittämisryhmä LAR tiedottaa ja ajankohtaisia, helmikuu
11.03.2022

Lajin kehittämisryhmä LAR tiedottaa ja ajankohtaisia, helmikuu

Ilmoittautuminen Gymnaestrada Tampere – tapahtumaan 11.4.mennessä

Rytmisessä voimistelussa kilpaillaan kaikissa Välinekilpailun sarjoissa, yksilöiden 8-12 vuotiaiden ikäkausikilpailun sarjoissa ja duo/trio- sarjoissa. Kaikki kilpailuihin osallistuvat voimistelijat, valmentajat ja tuomarit ilmoittautuvat sekä Kisanetin kautta että Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan seuran Gympin kautta 11.4.2022 mennessä. Eli kilpailuihin osallistuvilla voimistelijoilla tulee olla Gymnaestrada-osallistujapassi sekä ilmoittautuminen 11.4. mennessä Kisanetin kautta. Kilpailuihin ei ole passin lisäksi erillistä osallistumismaksua.

Muistattehan ilmoittautua ajoissa rytmisen kilpailusarjoihin ja kesän suurtapahtumaan!

Naisten maajoukkue nimetty (joukkue)

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on nimennyt naisten maajoukkueeseen 9 voimistelijaa: Thea Haiba (Elise Gymnastics), Saana Heikkilä (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI), Assi Johansson (Elise Gymnastics), Vera Jokinen (Elise Gymnastics), Alisa Karpenko (Elise Gymnastics), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Viivi Paasirova (SVS Espoo), Erika Räsänen (Elise Gymnastics) ja Viliina Sipilä (Elise Gymnastics).

Arvokilpailu- ja maajoukkuevalintakriteerien mukaisesti maajoukkueen kokoonpano tarkistetaan vuosittain ja haku maajoukkueeseen on auki arvokilpailujen jälkeen. Tämän vuoden EM – kilpailu järjestetään Tel Avivissa 15.-19.6.2022 ja MM – kilpailu 12.-18.9.2022 Sofiassa. Uusien maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneiden urheilijoiden (2007 ja aiemmin syntyneet) on mahdollista hakea maajoukkueeseen EM – kilpailun jälkeen.

Tarkennus PM – kisan kansalaisuussääntöön, tiedotteeseen 7.10.2021

Tiedote 7.10.2021: PM – kilpailuun osallistuvalla voimistelijalla tulee olla:

  1. Suomen passi
  2. tai voimistelijan tulee olla asunut pysyvästi Suomessa viimeisen 12 kuukauden ajan ja olla hakenut Suomen kansalaisuutta. Tässä tapauksessa voimistelija ei myöskään ole saanut edustaa muuta maata viimeisen 12 kk:n aikana. Passi/todistus kansalaisuuden hakemisesta tarkistetaan kilpailupaikalla. Valmentajia, joiden voimistelijoita koskee kriteeri 2, pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön mahdollisimman pian ennen karsintakilpailua.

Pohjoismaiden tarkennus, helmikuu 2022: kansalaisuushakemus tulee olla jätetty (ei suunnitelmissa tehdä). Maassa asumiseen liittyviä dokumentteja ei tarvitse esittää.

Valmentajia pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön viimeistään 15.3.2022, mikäli tämä kohta osallistumisoikeudesta koskee voimistelijaa, joka on osallistumassa karsintakilpailuun 19.-20.3.2022. Kansalaisuuden hakemisesta tulee olla esittää dokumentti, jonka lajin kehittämisryhmä (LAR) hyväksyy.

Tarkennuksia kilpailukalenteriin

Uudelleen avoimessa haussa olleet kilpailut on myönnetty lajinkehittämisryhmän (LAR) päätöksellä seuraavasti:

  • 30.4.2022 SM – karsinta, Olarin Voimistelijat (kilpailu on samalla nuorten ja naisten yksilöiden EM – karsinta 2). Muistutuksena, että SM – kilpailuun 20.-21.5.2022 vuoden 2021 tulosten perusteella ilman karsintaa pääsevät voimistelijat tulee ilmoittaa Kisanetin kautta SM – loppukilpailuun (=osallistumisen vahvistus) 15.4.2022 mennessä. (Rytmisen voimistelun Kilpailusääntö).
  • 20.11.2022 Kilpailu 10, Sport Club Olymp

Vuoden 2023 kilpailut tulevat avoimeen hakuun 1.4.-30.4.2022.

Tarkennus kilpailujärjestelmään keväälle

Nuorten A-sarjassa kilpailevilla voimistelijoilla tulee olla suoritettuna Timanttimerkki ja nuorten B- sarjassa vähintään kultamerkki. Tarkennus koskee 2009 syntyneitä ja nuorempia voimistelijoita (eli ei koske 2008 tai aiemmin syntyneitä, jotka ovat nousseet nuorten sarjaan ennen Merkkijärjestelmän käyttöön ottoa).

Kilpailupukuja koskeva sääntö (FIG Code of Points 2022-2024, kohta 10.)

Valmentajia pyydetään huomioimaan uusien sääntöjen mukainen sääntö kilpailupukujen vaatimuksista. Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä edellisen olympiadin sääntöjen mukaisilla puvuilla voi kilpailla Suomessa vuoden 2022. Lajin kehittämisryhmä kannustaa pukujen korjaamiseen/muokkaamiseen vastaamaan uusia sääntöjä, jotta kaikkia pukuja ei tarvitse uusia kokonaan. Siirtymäaika (kevennys FIG:n uuteen sääntöön) koskee vain kansallisia kilpailuja Suomessa. Säännöt löytyvät kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n sivuilta ja myös rytmisen nettisivujen ”Säännöt ja ohjeet” alta.

Päivitettyjä sääntöjä valmentajille ja tuomareille nettisivuilla

Sivustolta ”Säännöt ja ohjeet” löydät kaikki ajankohtaiset ja päivitetyt säännöt, ohjeet ja materiaalit.

Välinekilpailun sääntöliite on päivitetty tammikuussa vastaamaan uusia sääntöjä. Sääntöliitettä tulee lukea FIG:n sääntökirjan RG Code of Points 2022-2024 kanssa, liitteeseen on koottu Välinekilpailuun liittyvät erityispiirteet ja muilta osin noudatetaan FIG:n sääntökirjaa. Nyt myös valmisohjelmien osien ja liikkeiden lomakkeet on päivitetty vastaamaan uusia sääntöjä.

Tärkeitä liitteitä kaikille toimijoille ovat myös Tuomariohjesääntö, Kilpailusääntö ja sen liite sekä Duojen/triojen sääntöliite. Merkkijärjestelmän materiaalit ja valmisohjelmien videot ja musiikit löytyvät täältä.

Uuden olympiadin kansallisen tason tuomareita

Alkuvuoden kansallisten tuomarikoulutusten jälkeen tuomarilistat on päivitetty. Onnea kaikille uusille tuomareille!

Kansainvälisen Voimisteluliiton FIG:n päätöksen mukaisesti kansainvälisen tuomarikortin 2017 – 2021 Brevet – tuomarit voivat säilyttää tuomarikortin suorittamalla online-kokeet ja ennen koetulosten julkaisua arvostella edellisen olympiadin tuomarikortilla. Tuomarilistat materiaalipankissa (päivittyvät).

HUOM! Mikäli huomaat listassa virheitä (esim. väärä seura), ilmoitathan siitä lajipäällikölle (emma.tast(at)voimistelu.fi).

Haku