Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lajiasiantuntijaryhmä tiedottaa
10.12.2020

Lajiasiantuntijaryhmä tiedottaa

 

Syksyn 2021 SM – kilpailu

Toista kertaa avoimessa haussa ollut nuorten yksilöiden ja duojen/triojen SM – kilpailu 27.-28.11.2021 on myönnetty SVS Espoolle. Kilpailun yhteydessä myös lasten joukkueiden ja pre-nuorten joukkueiden kilpailu.

 

Rytmisen voimistelun Tuomari- ja arvisäännön päivitys

Tuomari – ja arvisäännöstä poistetaan vuoden 2021 alusta alkaen lajien yhteisen ohjeistuksen mukaisesti arvisakko. Suosituksena on, että  seurat lähettävät silti kilpailuun vähintään yhden arvin. Näin mahdollistetaan Staran sujuva toteutus ja Staran järjestämisohjeiden mukainen palaute kaikille. Seuroja pyydetään huomioimaan, että ilman arveja ei Staratapahtumia ole mahdollista toteuttaa.

Arvikoulutuksen voi tehdä netissä omassa aikataulussa. Lisätietoja täältä. Ilmoittautuminen ja lisäohjeita Hoikassa.

 

Naisten maajoukkueen kokoonpanon täydennys

Naisten maajoukkueeseen on nimetty maajoukkueen haastajaryhmästä Assi Johansson (Elise) ja Viliina Sipilä (Elise) aiemman kokoonpanon Elisa Liinavuori (Elise), Olivia Nissinen (Elise), Milja Närevaara (Elise), Inka Ora (Elise), Emma Rantala (Elise – Järvenpää) ja Amanda Virkkunen (HämVS) lisäksi.

 

Valmennusrinkien valintakriteerien tarkistus, ikärajat

Nuorten valmennusryhmän (N-ryhmä) ja Minirinkien 1 ja 2 ikärajat on tarkistettu vuodelle 2021 vastaamaan paremmin joukkueiden vuosittaisia ikärajoja. Seuraavaan nuorten maajoukkueen hakuvaiheeseen 2022 – 2023 ja arvokilpailuun 2023 voivat osallistua vuosina 2008 – 2010 syntyneet voimistelijat.


N-ryhmä ja Minirigit 2021:

N-ryhmä, 2006 – 2008 syntyneet 

Minirinki 1,  2008 – 2010 syntyneet

Minirinki 2, 2011 – 2013 syntyneet

 

Vuonna 2008 syntyneet voimistelijat voivat valita, hakevatko Minirinkiin vai Nuorten ryhmään eli N-ryhmään. Suosituksena on, että mikäli tavoitteena on rytmisen voimistelun nuorten / naisten maajoukkue (joukkue), hakee voimistelija Minirinkiin 1.  Mikäli tavoitteena on korkea kansallinen ja kansainvälinen taso yksilönä, hakee voimistelija N – ryhmään. Suosituksena on keskustella vaihtoehdoista ja tavoitteista henkilökohtaisen valmentajan kanssa ennen leirille ilmoittautumista. Asiantuntija-arvion perusteella N-ryhmään hakeva voimistelija voidaan tapauskohtaisesti valita myös Minirinkiin 1.


Vuoden 2021 valmennusrinkien valintaleirit järjestetään 22.-24.1.2021 Kisakalliossa. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkit julkaistaan Voimisteluliiton nettisivuilla viikolla 51.


Kansallisten ja kansainvälisten seurakilpailujen myöntäminen ja Stara – tapahtumat

Jatkossa lajiasiantuntijaryhmä myöntää Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisten kilpailujen lisäksi myös seurakilpailut (sekä kansalliset että kansainväliset). Syksyn 2021 seurakilpailut tulee hakea huhtikuun 2021 loppuun mennessä lajipäällikön kautta. Kansainvälisten kilpailujen järjestämistä ei toistaiseksi koronatilanteesta johtuen suositella. Vuoden 2022 seurakilpailujen ja Voimisteluliiton kilpailujen hausta tiedotetaan erikseen.

Stara-tapahtumat tulee aina hakea erillisen linkin kautta. Linkki keväälle 2021:

Jos seura toivoo Staraa lisättäväksi jo myönnetyn Voimisteluliiton kilpailun yhteyteen, tulee ennen Staran hakua varmistaa lajipäälliköltä mahdollisuus Staran lisäämiseen. Kaikkien kilpailujen yhteydessä ei ole aikataulusyistä mahdollista järjestää Staraa.

 

Kevään Timanttitestitilaisuudet

16.1.2021               Zoom – testitilaisuus voimistelijoille, joilla liikkeitä suorittamatta 1-2. Testiliikkeet suoritetaan omalla salilla ei kotona. Testi on pilotti. Ilmoittautumisen voi tehdä vain valmentaja! Ilmoittautumisen jälkeen testaaja on yhteydessä ilmoittautumisen tehneisiin valmentajiin ja sopii testien tarkemmasta aikataulusta.

Täytäthän kaikki ilmoittautumisessa pyydetyt tiedot huolellisesti, kiitos!

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/RV_Timanttimerkkitesti_ETATESTI_3223


16.1.2021               Turku (TLS), Aikataulu 11 – 13.30

Ilmoittautumislinkki:  https://www.lyyti.in/RV_Timanttimerkkitesti_0615

17.1.2021               Helsinki (SVS), Aikataulu 10.00 – 12.30

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/RV_Timanttimerkkitesti_9141

6.2.2021                 Mikkeli (Sirius), Aikataulu tarkentuu.

Ilmoittautumislinkki:  https://www.lyyti.in/RV_Timanttimerkkitesti_1321

21.2.2021         Turku (TuUl), Aikataulu tarkentuu.

Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/RV_Timanttimerkkitesti_3119

 

Kaikkien testien ilmoittautumisen tekee seuran valmentaja.

Huolehdittehan Timanttimerkkisuoritukset ja myös muut suoritusmerkit (pronssi, hopea, kulta) kuntoon ajoissa ennen kilpailuihin ilmoittautumisia.

Merkkijärjestelmän sivuilta lisätietoja.

 

Seuroja, jotka ovat kiinnostuneita järjestämään Timanttimerkkitestejä, pyydetään olemaan yhteydessä lajipäällikköön sähköpostitse.Tavoitteena on, että Timanttitestejä järjestetään eri puolilla Suomea, alueellisesti.

 


Rytmisen voimistelun tuomarikoulutus, taso III – Startti 2

Rytmisen tuomarijärjestelmän toinen tuomarikoulutus järjestetään 16.1.2021 zoomin/teamsin välityksellä. Ilmoittautuminen 6.1.2021 mennessä Hoikan kautta. 

Huomioittehan, että III – tason kokonaisuudessaan suorittaneet tuomarit (III – taso, Startti 1 ja 2), voivat vuoden 2022 alussa osallistua II – tason tuomarikoulutukseen. Tuomarit, joilla on käytynä vain Startti 1 – koulutus, voivat osallistua uudestaan ensimmäisen tason koulutukseen (eli eivät voi edetä seuraavalle tasolle).

 

 

Kevään tuomariseminaarit (etäkoulutuksina) (lisätty uutiseen 18.12.2020)

Taiteellisen suorituksen (TA) tuomariseminaari 17.2.2021 klo 18.30 – 20.30

Tuomariseminaari II ja I tasojen tuomareille. Myös Brevet – tuomarit ja valmentajat ovat tervetulleita mukaan. Kouluttajina Alexandra Mavrakis ja Saila Pitkänen. Ilmoittautuminen Hoikan kautta.

 

III – tason tuomareiden tuomariseminaari 2.3.2021 klo 18.30 – 20.30

Startti 1 ja Startti 2 tuomareille suunnattu seminaari, jossa saat lisää kokemusta käytännön esimerkkien ja harjoittelun avulla. Alustava päivä on 2.3.2021, tarkentuu tammikuun aikana.

Ilmoittautuminen Hoikan kautta.

 

SM tuomari- ja valmentajaseminaari 31.3.2021 klo 18.30 – 20.30 

Maaliskuun tuomari- ja valmentajaseminaari on tarkoitettu kaikille, jotka suunnittelevat ilmoittautuvansa ”käytettävissä olevaksi” tuomariksi kevään naisten yksilöiden ja naisten & nuorten joukkueiden SM – kilpailuun. Koulutus sopii myös SM – tason voimistelijoiden valmentajille. Kouluttajina Alexandra Mavrakis ja Saila Pitkänen.

Ilmoittautuminen Hoikan kautta.

 

Uusien sääntöjen tuomari- ja valmentajaseminaari, kesäkuu

Kesäkuun Miniringin ja N-ryhmän leirin 16.-18.6.2021 yhteydessä järjestetään seminaari uusista 2022 voimaan tulevista rytmisen voimistelun säännöistä. Seminaarissa kuulet, mitä muutoksia ja tarkennuksia on tulossa. Alustava päivä on perjantai 18.6.2021, lisätietoja kevään aikana.

 

 

Päivitetty Urapolku

Tutustu rytmisen voimistelun päivitettyyn Urapolkuun Voimisteluklubissa.

Osana voimistelun huippu-urheilun uutta strategiaa huippuvoimistelun urapolut on päivitetty 2020.

Urapolut on tehty huipulle tähtäävän voimistelijan näkökulmasta ja ne ovat tavoitetiloja, joihin lajissa pyritään. Urapolut ovat kansainvälisen tason mukaisia ja mahdollistavat polun lajin kansainväliselle tasolle.

Urapoluissa on huomioitu laadukas lasten voimistelu ja vastuullisuus. Urapolut on tarkoitettu voimisteluseuroille, -valmentajille, voimistelijoille ja kaikille tukijoukoille voimistelijan ympärillä avuksi ja ohjaavaksi työkaluksi. Urapolkua voi soveltaa oman seuran toimintaan sopivaksi ja ottaa käyttöön vähitellen.


Kuvassa naisten maajoukkueen uusimmat jäsenet Viliina Sipilä (Elise Gymnastics) ja Assi Johansson (Elise Gymnastics)

Haku