Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Joukkuevoimistelun suomenmestari on OVO Team
13.06.2021

Joukkuevoimistelun suomenmestari on OVO Team

 

Joukkuevoimistelun SM-kilpailujen mestariksi kruunattiin sunnuntaina OVO Team (Olarin Voimistelijat) pistein 38,800. Kultamitalilla OVO Team katkaisi Minettien (Tampereen Sisu) kuusi vuotta kestäneen SM-mitaliputken. Sunnuntain finaali huipentui äärimmäisen jännittävään tilanteeseen, kun finaalin päätyttyä sekä OVO Team että Minetit olivat tasapisteissä. Tampereella käyty kilpailu säilytti jännityksensä loppuun saakka.

Tasatilanteen ratkaisivat kansainvälisten sääntöjen mukaisesti suorituksen osa-alueen pisteet, jotka olivat 0V0 Teamilla 0,1 pistettä korkeammat kuin Mineteillä. Sääntöjen mukaisesti Minetit veivät kotiinsa SM-hopeamitalit. Pisteet 37,950 sijoittivat Glorian (Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat) suomenmestaruuspronssille.

OVO Team voimisteli Freddie Mercury -teemaisella ohjelmallaan sykähdyttävästi.

-Suomenmestaruus merkitsee meille paljon. Mestaruus on palkinto kovasta työstä jota olemme tehneet vuosia ja työstäneet tuhansia tunteja treenisalilla. Vihdoin työ palkitsee ja menestys antaa lisää intoa treenata kohti kauden päätavoitetta eli koti MM-kilpailuja. Oli todella hienoa kilpailla yleisön edessä. Kilpailusta pääsi kunnolla nauttimaan kun yleisöä oli paikalla. Tavoitteemme oli tehdä kaksi onnistunutta suoritusta ja onnistuimme molemmissa. Nautittiin ja eläydyttiin täysillä, joten voidaan olla todella tyytyväisiä päivään. Nyt valmistaudutaan Bulgarian maailmancup -kilpailuun, jonka jälkeen alamme tehdä uutta ohjelmaa kohti syksykautta, kertoo joukkueen kapteeni Aurora Kapanen.

Minetit voimistelivat hopealle Antton Laineen koreografialla ”Sydämessäni”.

-SM-mitali merkitsee meille aina paljon. Tällä hetkellä olemme tosi tyytyväisiä kilpailuun, sillä teimme juuri ennen kisaa vielä muutoksia kokoonpanoon. Oli hienoa, että saimme näin onnistuneen suorituksen tähän tilanteeseen. Saimme todella hyvin kilpailussa ohjelman teeman ja tarinan tuotua esiin. Ehkä pieniä epätarkkuuksia sinne vielä jäi, mutta kokonaisuuteen olemme todella tyytyväisiä. Lähdemme nyt työstämään ohjelmaa kohti Bulgarian maailmancup-kilpailua, kertoo joukkueen kapteeni Camilla Berg.

Gloria jatkoi kauden vahvaa suorittamistaan SM-kilpailuissa.

-SM-mitali on meille hieno saavutus, sillä lajin taso Suomessa on korkea ja kilpailu kovaa. Yleisön edessä kilpaileminen oli upea kokemus ja kannustus paransi tunnelmaa entisestään. Erityisesti finaalin suoritus onnistui, saimme tehtyä kauden parhaan kokonaisen. Harjoituskausi jatkuu kesäkuun loppuun, nyt treenaamme Bulgarian maailmancup mielessä. Tavoittelemme Sofian kisassa finaalipaikkaa, Laura Airila kertoo kisasta ja joukkueen jatkosuunnitelmista.

Joukkuevoimistelun SM-kilpailut ovat kärkijoukkueille merkittävä etappi kohti syksyn MM-kotikilpailuja. MM-kilpailut järjestetään Helsingissä 19.-21.11.2021.

Naisten sarja lopulliset tulokset:

  1. 1. OVO Team – Olarin Voimistelijat 19,400+19,400 =38,800
  2. 2. Minetit – Tampereen Sisu 19,400+19,400= 38,800
  3. 3. Gloria – Attitude Sports, Elise, Pakilan Voimistelijat, Tapiolan Voimistelijat 18,900+37,950
  4. 4. Sanix Valens – Lahjan Tytöt 18,450+18,500=36,950
  5. 5. Illusion – Tanssi- ja Voimisteluseura Illusion 17,650+17,600= 35,250
  6. 6. Team Freyat – Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta, Järvenpään Voimistelijat, Mäntsälän Voimistelijat 16,700+16,750=33,450

Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

Jo yli 125 vuoden ajan voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelun 125-vuotisjuhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla, joka huipentuu kesäkuussa 2022 Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan.

Nyt on aika juhlia. Osallistu juhlavuoteen jakamalla sosiaalisessa mediassa oma voimisteluliikkeesi, temppusi tai tervehdyksesi #onnittelutemppu #voimistelu125

Suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta juhlitaan yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbund FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.

Haku