Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » IFAGG:n syksyn 2023 B-kategorian kilpailujen edustuspaikkojen haku on avattu
01.08.2023

IFAGG:n syksyn 2023 B-kategorian kilpailujen edustuspaikkojen haku on avattu

IFAGGin B-kategorian kilpailujen syksyn hakukierroksen (syys-joulukuu) edustuspaikat ovat nyt haettavissa. Gracia Fair Cup -kilpailuun on erillishaku (4.8. mennessä) ilmoittautumisajan varhaisen sulkeutumisen vuoksi. Muiden kilpailujen hakuaika on avoinna 20.8. asti. Lomakkeet löydät tästä uutisesta sekä kansainvälisten kilpailujen alta.

Syksyn 2023 kilpailut:

  • 8.-10.9.2023 Budapest, HUN (Gracia Fair Cup, IFAGG B-category competition) – erillishaku
  • 19.-20.10.2023 Chiari, ITA (IFAGG B-category competition)
  • 23.-24.11.2023 Almaty, KAZ* (Almaty Cup, IFAGG B-category competition)
  • (4.-5.11.2023 Tallinna, EST (Mall Kalve Memorial Cup, C-category competition) – ei hakua, ilmoitus lajipäällikölle)
  • (14.-15.12.2023 Tartto, EST (Slonny Cup, C-category competition) – ei hakua, ilmoitus lajipäällikölle)

*On hyvin epätodennäköistä, että Kazakstanin kilpailuun voidaan lähettää suomalaisia joukkueita. Tietomme mukaan Venäjän joukkueet osallistuvat kyseiseen kilpailuun, jolloin Suomi ei osallistu. Kilpailuun hakevat joukkueet tiedostavat tämän riskin ja vastaavat mahdollisista peruutuskustannuksista, mikäli Venäjän tai Valko-Venäjän osallistumisen vuoksi kilpailumatka joudutaan perumaan.

Hakulomakkeet:

Hakulomake Gracia Fair Cup

Erillishaku, hakuaika 26.7.-4.8.2023

Hakulomake syksy 2023

Hakuaika 1.-20.8.2023. Valinnat ilmoitetaan syyskuun alkuun mennessä.

Mukana Viron C-kategorian kilpailujen kiinnostuskysely, jotta suuren kiinnostuksen sattuessa voimme varautua mahdollisiin toimiin. C-kategorian kilpailuihin ei lähtökohtaisesti tulla tekemään valintaa, ellei järjestäjä aseta osallistumisrajaa.

Valintakriteerit 

Valinnoissa käytettävät valintakriteerit löydät nettisivuiltamme. 
 
Kansainvälisten A-kategorian kilpailujen ja B-kategorian kilpailujen edustuspaikkojen hakeminen edellyttää osallistumista Voimisteluliiton valmennustoimintaan, pois lukien 8–10-vuotiaiden sarja ja lyhytohjelmasarjat, mixed-team sarjat sekä yliopistojoukkueet. 

Lajin kehittämisryhmä voi lisäksi arvioida, onko joukkueen voimistelullinen taso kansainväliseen kilpailuun riittävä.   

Joukkueet valitaan yllä oleviin IFAGGin B-kategorian kilpailuihin hakemusten ja sarjoittaisten kriteereiden perusteella. Joukkueita nimetään kilpailuihin sarjoittain riippuen kilpailukutsussa määritellystä maakiintiöstä, kuitenkin max. 4 joukkuetta ulkomailla järjestettäviin kilpailuihin ja max. 6 joukkuetta kotimaassa järjestettäviin kilpailuihin. 

Huomioita haettavissa olevista edustuspaikoista 

Nuorten ja naisten joukkueiden edustuspaikat 

Nuorten ja naisten joukkueiden kohdalla toivotaan ilmoitettavan kiinnostus Viron C-kategorian kilpailuita kohtaan sekä valitaan edustusoikeus seuraavaan kilpailuun:
8.-10.9.2023 Budapest, HUN (Gracia Fair Cup, IFAGG B-category competition)
Valintakilpailujen perusteella saavutetaan edustusoikeus muihin B-kategorian kilpailuihin.


8–10-vuotiaiden joukkueet 

Lajin kehittämisryhmä ei suosittele, että 8–10-vuotiaiden joukkueet osallistuvat ulkomailla järjestettäviin kilpailuihin ja joukkueiden tulee harkita tarkoin osallistumista. Lasten oikeuksien näkökulmasta Voimisteluliitto tulee rajaamaan kaikissa voimistelulajeissa lasten osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin vuoden 2023 aikana. Rajaus tulee koskemaan joukkuevoimistelun osalta alle 10-vuotiaiden kilpailusarjoja vuonna 2024. Uudistus on osa Voimisteluliiton lajikulttuurin muutostyötä. 

Kuva: Ella Launonen

Haku