Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ideoita kesätreeneihin – tsekkaa joukkuevoimistelun merkkijärjestelmä!
20.05.2022

Ideoita kesätreeneihin – tsekkaa joukkuevoimistelun merkkijärjestelmä!

Tyttöjä ringissä istumassa, jalat suorina ja nilkat ojennettuina

Kesä lähestyy ja seurat siirtyvät vähitellen kesälaitumille. Onko sinun joukkueellasi tarvetta uudelle tekemiselle kesätreeneissä, omatoimisessa treeneissä tai seuran kesäleireille? 

Joukkuevoimistelun merkkijärjestelmä on kehitetty kaikille joukkuevoimistelun harrastajille ja se tukee laadukasta ja kehittyvää harjoittelua kaikilla sarjatasoilla – haastaa harrastelijoita ja auttaa kilpailuihin pyrkivien taitojen kehittymistä. Merkkejä on viisi eri tasoa: Stara, pronssi, hopea, kulta ja timantti. Ehkä tämän kesän tavoitteena voisi olla merkkien harjoittelu tai jopa suorittaminen?

Suositukset merkkien suorittamisesta ovat:

  • Stara-merkki: Stara-tapahtuma
  • Pronssi-merkki: 8-10 sarja
  • Hopea-merkki: 10-12 sarja
  • Kulta- ja timanttimerkki: yli 12-vuotiaat

Voit kuitenkin valita itse mikä sopii joukkueesi tasolle parhaiten, sillä merkeillä ei ole ikärajaa. Merkkien tavoitteena on lajissa tarvittavien ominaisuuksien kehittäminen sekä olla tukipakettina ohjaajille ja valmentajille.

Voimisteluliiton kuvat.fi osoitteesta löydät lisätieto Stara-, pronssi-, hopea-, kulta- ja timanttimerkeistä. Muuta tietoa merkkijärjestelmästä, kuten testauksen säännöt ja ohjeet, löydät täältä.

Kuva: Milla Vahtila

Haku