Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, huhtikuu 2024
04.04.2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmä LAR tiedottaa, huhtikuu 2024

Akrobatiavoimistelun kehittämisryhmän (LAR) kokous järjestettiin keskiviikkona 3.4.2024 etäyhteydellä. Kokoukseen osallistuivat kaikki kehittämisryhmän jäsenet. Tästä uutisesta löydät tiedot käsitellyistä ja ajankohtaisista asioista sekä tehdyistä päätöksistä.  

Kilpailutoiminta 

Vuoden 2025 kotimaan kilpailut ovat seurojen haettavissa 1.-30.4.2024 välisenä aikana. Kilpailujen haku tapahtuu Kisanetissä. Lue aiheesta lisää uutisesta. 

Akrobatiavoimistelun MM- ja WAGC-kilpailut 2024 – alustava haku 

Kansainvälinen voimisteluliitto FIG on julkaissut kilpailujen direktiivit verkkosivuillaan, ja kilpailujen ilmoittautumispäivät ovat selvillä. 

Kilpailujen ensimmäistä ilmoittautumista (provisional registration) varten MM- ja WAGC-kilpailuihin hakevien kokoonpanojen määrää kartoitetaan alla olevalla lomakkeella. Kyseessä on alustava kysely, jolla kerätään tietoa kilpailuihin mahdollisesti hakevien kokoonpanojen määristä ja seurojen yhteyshenkilöistä. Lomakkeeseen vastaaminen ei vielä sido mihinkään.

Pyydämme täyttämään oheisen lomakkeen seurakohtaisesti sunnuntaihin 14.4.2024 mennessä.

Täytä lomake tästä linkistä

Tuomaritoiminta 

Kevään SM-kilpailun tuomarit 

Lajin kehittämisryhmä on nimennyt tuomarit 18.-19.5.2024 käytäviin akrobatiavoimistelun SM-kilpailuihin: Janina Niemi, Aurora Jokela, Karl Oskar (Viro), Fanni Hakala, Annika Laasanen, Susanna Kielinen, Annukka Etelämäki, Kaisa Niilo-Rämä, Nina Lappalainen, Venla Kärkkäinen, Mira Pesonen (varalla). 

Kevään 2024 kilpailujen tuomarivastaavat 

Päivitetty lista kevään 2024 kilpailujen tuomarivastaavista: 

 • Akrobatiavoimistelun luokkakilpailut 13.4.2024, Tampereen Voimistelijat: Janina Niemi 
 • Acro Cup Riihimäki 20.-21.4.2024, Riihimäen Voimistelu ja Liikunta: Aurora Jokela 
 • Akrobatiavoimistelun kevätkisat/ Acro Spring Cup 27.-28.4.2024, Akroteam Lohja: Sofia Hellgren 
 • Akrobatiavoimistelun Taika-Turnajaiset 4.-5.5.2024, Akron Taika: Janina Niemi 
 • Akrobatiavoimistelun SM- ja 4–5 luokkien liiton mestaruuskilpailut 18.-19.5.2024, Brahen Voimistelijat BraVo: Janina Niemi 
 • Voimistelupäivät 7.-9.6.2024, Kuopion Reippaan Voimistelijat: Janina Niemi 

Tarkennuksia sääntöihin 

Kehittämisryhmä on tehnyt seuraavat tarkennukset parien, triojen ja nelikoiden luokkien 1–6 sääntöihin. Sääntötarkennukset astuvat voimaan välittömästi. 

 • SR-vähennykset puuttuvista yksilöistä:  
  • Jokainen puuttuva liike (mukaan lukien jokaisen voimistelijan jokainen yksilöliike) -1 SR 
 • Variaatiot:  
  • Ainoastaan ToD sivut 13–16 variaatiot sallittu. Ainoana poikkeuksena jalat ristissä päälläseisonnassa, joka on sallittu. 
 • Siltakaato vaihtojaloin ei ole taiteellinen variaatio, joten sitä ei hyväksytä yksilöliikkeeksi siltakaadon tilalla. Liikettä ei lasketa yksilöliikkeeksi, sillä spagaattilinja puuttuu. 
 • Diamidov alastulo on lantio ylhäällä, ei istuma-asentoon, kuten kuvassa. 

Kaikki sääntötarkennukset on kirjattu “Akrobatiavoimistelun sääntötarkennukset kilpailuihin 2024” -dokumenttiin, joka löytyy Voimisteluliiton materiaalipankista. 

Valmennus- ja leiritoiminta 

LAR toteuttaa valmentajille suunnatun kyselyn akrobatiavoimistelun leiritoiminnasta lähiviikkoina. Kyselyn tuloksia hyödynnetään leiritoiminnan kehittämisessä ja leirityksen sisältöjen suunnittelussa.

Syksyn 2024 valmennusleirit 

Syksyn 2024 avointen leirien sekä edustusjoukkueen viimeistelyleirin aikataulut tullaan julkaisemaan liiton nettisivuilla huhti-toukokuun aikana.  

Haku