Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Voimistelun kilpailut ja tapahtumat haettavissa vuodelle 2025
28.03.2024

Voimistelun kilpailut ja tapahtumat haettavissa vuodelle 2025

Seurojen vastuullisuusohjelma on uusi kilpailujen myöntämisen kriteeri

Vuoden 2025 kilpailut ovat seurojen haettavissa 1.-30.4. välisenä aikana. Voimisteluliiton alaisia kilpailuja voivat järjestää Voimisteluliiton jäsenseurat, jotka ovat suorittaneet Voimisteluliiton säännöissä mainitut jäsenvelvoitteet.

Kilpailun järjestäjän tulee varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit kilpailun järjestämiselle ennen kilpailujen hakemista. Kilpailuja järjestävät seurat sitoutuvat noudattamaan Voimisteluliiton yleisiä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä, Voimisteluliiton kaikkien lajien yhteisiä järjestämisohjeita ja osallistumismaksuja sekä lajikohtaisia ohjeita kilpailujen järjestelyjen osalta.

Kilpailujen haku- ja myöntämiskriteerit yleisesti ja lajeittain on julkaistu voimistelun www-sivuilla. Uutena kilpailujen järjestämisen kriteerinä on järjestävän seuran vastuullisuusohjelma, joka tulee olla julkaistuna seuran www-sivuilla tai sen tulee olla vähintään valmistelussa. Apua seuran vastuullisuusohjelman tekemiseen voimistelun www-sivuilta.

Voimisteluliitto on sitoutunut tukemaan huippuvoimistelua myöntämällä huippu-urheilun Tähtiseuroille kilpailuja säännöllisesti vuosittain niissä lajeissa, joissa seuralla on huippu-urheilun Tähtimerkki. Lisätietoja huippu-urheilun seuraverkoston ja huippu-urheilun Tähtiseurojen edusta löytyy täältä.

Voimisteluliitto määrittelee Voimisteluliiton kilpailujen ajankohdat ja myöntää kilpailut seurojen tai seurayhtymien järjestettäväksi. Seurojen toivotaan tekevän yhteistyötä kilpailujen järjestämisen osalta, että esim. samalla paikkakunnalla toimivat seurat hakevat kilpailuja yhteistyössä samalle viikonlopulle erityisesti isommilla paikkakunnilla.

Seuroja pyydetään huolellisesti arvioimaan, mitä kilpailuja ne voivat järjestää ja mihin olosuhteet sekä resurssit riittävät. Mikäli seurassa on useita kilpailulajeja, toivomme, että seura tekee yhteistyötä seuran sisällä hakuprosessin osalta, ettei esim. usean lajin kilpailuja haeta samaan seuraan samalle viikonlopulle. Seuran on hyvä hakemuksessaan myös mainita, mikäli haluaa priorisoida tietyn lajin kilpailut järjestettäväkseen. 

Kilpailuja on avoinna ja haettavissa vuosittain aina huhtikuussa ja syyskuussa. Kaikissa lajeissa sekä Tanssin Cup ja GFL-tapahtumat myönnetään ja järjestämisoikeudesta ilmoitetaan järjestäjille toukokuun aikana. Tarvittaessa syyskuun täydennyshaussa on mahdollisuus hakea vielä joidenkin lajien kilpailuja. Määräajan jälkeen tehtyjä hakemuksia emme voi huomioida. Kilpailujen haku tapahtuu Kisanet-sivustolla.

Tiedustelut kilpailujen haku- ja myöntämisasioiden osalta Tiina Koljander, katso yhteystiedot tästä

Haku