Nuoret mukaan seuratoimintaan (nuvo-toiminta)

 

Nuvo-toiminnan tavoitteena on osallistaa nuoret (noin 13-20-vuotiaat) mukaan seuratoimintaan ja saada nuorten ääni kuuluviin toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Nuvo-toiminnan avulla on tarkoitus lisätä seuratoimijoiden määrää ja kasvattaa nuorista tulevaisuuden seuratoimijoita. Nuvo tulee sanoista nuoret voimisteluosaajat. Nuvo-toiminta on käynnistetty pilotoimalla sitä menestyksekkäästi vuoden 2017 aikana. 

Nuorten osallistamisessa seuratyöhön on ensin tärkeää tunnistaa seuran lähtötilanne. Miten nuoret ovat seurassa mukana tällä hetkellä? Katso lyhyt webinaari aiheesta nuorten osallistaminen ja saat Nuvo-toiminnan lisäksi myös muita vinkkejä nuorten matalan kynnyksen osallistamistavoista.


Seurat voivat käynnistää Nuvo-toiminnan itsenäisesti tai saada apua siihen esimerkiksi alueen seurakummeilta. Voimisteluklubiin kirjauduttuasi, kohdasta seuratoimijat ja seuran ihmiset löydät 
tukimateriaaleja Nuvo-toiminnan käynnistämiseenSeuran Nuvo-toiminnan tulee olla oman seuran näköistä. Tärkeintä on, että nuoret pääsevät osallistumaan ja vaikuttamaan seuran toimintaan.

 

Vuodesta 2019 Nuvo-toiminta kuuluu lasten ja nuorten tähtiseurojen auditointikriteeristöön. 

#nuvotoiminta
#nuoretmukaan

Lisätiedot: riikka.hormu@voimistelu.fi